Kati, 39, muutti kymmenen vuoden jälkeen Thaimaasta takaisin Mikkeliin – Suomi, jonka hän kohtasi, oli järkytys

Kati, 39, muutti kymmenen vuoden jälkeen Thaimaasta takaisin Mikkeliin – Suomi, jonka hän kohtasi, oli järkytys

Kati Häkkinen muutti Thaimaasta takaisin Suomeen lastensa Aidan, 8, ja Ninon, 10, kanssa reilut puoli vuotta sitten.

Kati Häkkinen, 39, muutti Thaimaasta takaisin Mikkeliin vuosikymmenen jälkeen. Hän osasi odottaa kulttuurisokkia, mutta syy tuli yllätyksenä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (139)

Kuulosuojaimia hankkimaan

Kyllä sitä kuulee väistämättä välittömästi, jos kaupunkiasunnosta lähtee ulos kadulle, menee raitiovaunuun, bussiin, kauppaan, minne tahansa, sama sana raikaa. Vit:n sitä ja tätä, kaiken aikaa, monta kertaa yhden lauseen sisällä, monesta suusta yhtäaikaa, pakopaikkaa ei ole. Ei aina edes omassa kotona. Joskus sama raikaa seinien läpi, alakerrasta, yläkerrasta, rappukäytävästä tai sisäpihalta. Uskomatonta mutta totta. Pahin on nuori nainen vahvassa maalissa ja samankaltaisten seurassa, siinä suut käyvät yhtäaikaa tätä yhtä sanaa hokien ja niin kovaan ääneen että seutu raikaa. 

Tjussi

En ole tekemässä paluumuuttoa Suomeen vaikkakin paljon lähemmäs. Muutan kolumbialaisen vaimoni kanssa Espanjan aurinkorannikolle

Silti koen tämän paluumuutoksi, Eurooppaan ja lisäksi suunnitelmissa on viettää osan ajasta kesäkuusta syyskuun loppuun Suomessa, koska Andalucian kesät ovat hyvin kuumia. Arveluttaa tuon luetun perusteella että miten suhtaudutaan vaimooni. Ei hän musta ole mutta ihonväri on tummempi kuin yleensä suomalaisten. Lisäksi en ole tullut opettaneeksi hänelle edes englantia suomesta puhumattakaan
Suunnitelmissa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Itse muutin 11ulkomaan vuoden jälkeen takaisin Suomeen ulkomaisen puolison kanssa. Ei kyllä ollut tuollaisia sopeutumisongelmia.

Vierailija

Itse muutin 11ulkomaan vuoden jälkeen takaisin Suomeen ulkomaisen puolison ja 3 lapsen kanssa. Ei kyllä ollut tuollaisia sopeutumisongelmia.

Vierailija

Thaimaassa minut on lennätetty ensitreffeillä yksityiskoneella illalliselle, täällä ehdotetaan lounastreffejä ABC-huoltoasemalla.

Välillä ihmettelen myös pukeutumista, sekä naisten että miesten. Kun ajoin pyörällä hameessa ja korkokengissä, ihan vieras nainen kysyi, eikö minulla ole käytännöllisempiä vaatteita. Käytännöllisyys ei ole pukeutumiseni ykköskriteeri, haluan nauttia naisellisuudesta ja kauniista vaatteista!

——

ei hyvää päivää!

Vierailija

Kesät vietettiin 10 vuotta Suomessa ja kuitenkin tuli kulttuurishokki, heheh! Paistaa niin läpi egoistinen minäminä ja....olen asunut uuulkomailla! Olisit jäänyt sinne lentelemään vaan. Eikö Liike Nyt:n perustaja Hjallis Harkimo tarjoa kyytiä?

Vierailija

Jutun alussa paistoi kova kulttuuri shokki mutta ihan viimeisillä virkkeillä naru alkoi löystymään ja kirjoittajan oli helpompi hengittää.

gekko

Samaa mieltä ainakin tästä: 

Täällä monet asiat ovat todella hyvin ja potentiaalia vaikka mihin. Positiiviset asiat näkee usein vasta vähän kauempaa.

Tuttua tuo sisäänpäin kääntynyt jurnutus, negatiivinen ajattelu. Haikaillaan jonnekin vuosikymmenien taakse, tämä tuntuu korostuvan pienemmillä paikkakunnilla.  Ei mm tajuta sitä faktaa, että maahanmuutto etenee joka tapauksessa, tällä vaestörakenteella. Eikä nyt puhuta turvapaikanhakijoista. Viimeistään sitten vanhuksina meidän pyllyjä pyyhkii todennäköisesti joku maahanmuuttajataustainen. Silloin turha enää huudella halla-ahoja apuun.

Elgsinki

Hyvä teksti, itsellä samoja fiiliksiä palatessani. Täällä kommentoijat jo vertailevat Suomen ja Thaimaan eroja, ja näyttää siltä, että Suomi on maailman paas maa, koska Thaimaassa ei saa arvostella kuningasta. "Kunpa tulis sade, joka pyyhkis pois kaiken tän saastan"

tunnistakaa merkit

Ei pidä laittaa rimaa turhan ylös kun etsii kumppania. Jos sen entisen antaa sokaista kun joku joskus on yksityiskoneella lennättänyt illalliselle ja haluaisi vieläkin saman tasoista kohtelua, niin tulee pettymään.  Tuollainen pinnallisuus sokeuttaa ihmistä. Kaverista jää huomaamatta paljon hyviä piirteitä: luonnollisuus, turvallisuus, ystävällisyys muitakin kohtaan, lempeys, avarakatseisuus, kohteliaisuus, muiden huomioonottaminen, tasapainoisuus, kunnollisuus, lasten kanssa toimeentuleva. Siis asioita joilla on merkitystä loppuelämässä. Kuinkahan moni tässäkin maassa on tullut pettymään kun odottaa jalat alta vievää rakkautta ja että häntä on kohdellaan kuin kuningatarta, siis suhteen ensimetreillä. Ja lopulta kaveri jättää tämän maskin pois kun toisen on saanut rengastettua, kenties ensihuumasta lapsi tulossa, sieltä paljastuukin manipuloija, toisten rahoilla eläjä, tuhlari, levoton, valehteleva, äkkipikainen, väkivaltainen mies. Yleensä noita huonoja luonteenpiirteitä piilotellaan sen alku krumeluurin/ylitsevuotavan käytöksen alle koska se sokaisee naisia. Jotka sitten eivät ala kaivelemaan/katselemaan/kyselemään miestä syvemmältä. Normaali, tasapainoinen mies osaa olla oma itsensä. Esittelee tavallisen minänsä eikä keikaroi rahoilla. Eikä tarvitse esittää mitään.

Ulkosuomalainen78

Olipa hyvä artikkeli ja samastuin asioihin vaikka itse tällä hetkellä asunkin ulkomailla ja Suomeen muutto ei ole suunnitelmissa ainakaan lähivuosina. Nauti Kati elämästäsi ja työnnä kaikki negatiiviset asenteet sivuun ja keskity positiivisiin asioihin ja ihmisiin. Kaikkea hyvää sinulle ja lapsillesi.

Peukalot pystyyn

suomessa vain lomilla kirjoitti:
Siis niin totta joka sana,

naiden asioiden vuoksi en ole palannut suomeen 30v

jalkeen enka palaa.

Useimmat suomalaiset ovat tunne koyhia ja ahdistuneita.

Ihanan positiivinen, mutkaton ja epäsuomalainen kommentti! Ei häivääkään suomalaisesta perusnegatiivisuudesta. Jatka ehdottomasti samaan malliin! 👍👍

Vierailija

aralia kirjoitti:
Sinä edustat sitä oikein suomalaista "nasevaa" tapaa kuvailla ulkomailta tulleita. Siihen joukkoon lasketaan kotosuomessa  myös me ulkomailla asuvat suomalaisetkin. 

Asun Ruotsissa ja suunnitelmana oli että eläkkeellä muutan Suomeen maaseudulle jossa minulla on talo. Sen suunitelman olen romuttanut.

https://img.memecdn.com/boohoo_o_3345635.jpg

Vierailija

Muistaakseni Suomi on maailman onnellisimpia maita. Eli eikö silloin näiden positiivareiden jotka aina valittavat miten kateellisuus, negatiivisuus, kylmyys jne on pahasta täydy olla väärässä...

Luultavasti he eivät itse tunne kuuluvansa Suomeen ja haluavat pilata muiltakin positiivisuuden amreikkalaisella tyranniallaan onnellisten suomalaisten maan ja kansanluonteen.

Vierailija

ulkomailla asuva kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Expat Thaimaasta kirjoitti:
Olosuhteet ja kulttuuri Suomessa ja Thaimaassa ovat hyvin erilaisia. Mutta siinä Kati on oikeassa, että käytöstavat ja puhetapa ovat siellä asiallisemmat ja merkittävästi kohteliaammat kuin täällä. Huonolla käytöksellä, karkealla puheella, vihaisuudella ja huutamisella menettää siellä kasvonsa toisten silmissä.
Kokemukseni mukaan suomalaisten turistien käytöstavat siellä ja muissakin maissa kielivät usein täydellisestä perehtymättömyydestä kohdemaan tapoihin ja myös tapojen puutteesta.
Paikalliset ihmiset myös pukeutuvat siististi ja suomalaisten ”kesämökkipukeutuminen” pistää silmään. Erityisesti suomalaisten miesten, mutta myös naisten. Minusta vieraana toisessa maassa sitä maata ja asukkaita on syytä kunnioittaa myös pukeutumisella ja käytöksellä.

Mielenkiintoista, että meiltä suomalaisilta AINA vaaditaan toisten maiden kulttuurien, pukeutumisien jne huomioimista matkoilla ollessamme. Mutta tänne tulleilta ei koskaan vaadita sitä, että esim. pukeutuisivat ja käyttäytyisivät suomalaisittain/länsimaalaisittain. Eli me aina alistumme, mutta muut tekevät mitä huvittaa.................


Kysymys ei ole siitä, että pitäisi pukeutua suomalaisesti tai minkään muun maalaisesti vaan siististä ja asiallisesta pukeutumisesta huomioiden maan kulttuuri. Ei siis avonaisissa puserossa/paidassa ja pikkushortseissa tai paidattomana maissa, joissa sellainen ei kuulu katukuvaan. Siisteys ja oikea vaatekoko auttavat myös. Myös toisen maan uskonnon tai muun kulttuurin kunnioitus kuuluu mielestäni asiaan. Monissa maissa on asioita, joita pidetään sopimattomina ja sellaiset asiat tulisi huomioida. Se ei ole alistumista, vaan asiallista, kohteliasta ja kunnioittavaa käytöstä.

En ole tuo, jota lainasit, mutta ymmärsin hänen tarkoittaneen juuri sitä, että Suomeen tulijoidenkin pitäisi kunnioittaa meidän tapojamme eikä nyt puhuta vain pukeutumisesta. Yhtenä esimerkkinä naisten ja tyttöjen oikeus kulkea häiritsemättä. 

Miksi suomalaisten pitäisi järjestää oikein urakalla kulttuuri- ja tapakoulutusta maahanmuuttajille, kuten eräs terveydenhuoltoalan maahanmuuttaja jossain ehdotti? Mielestäni Suomeen tulijoilla on itsellään velvollisuus ottaa selvää tämän maan kulttuuurista ja varsinkin laista. Niinhän me suomalaisetkin joudumme tekemään ulkomailla, jos haluamme käyttäytyä siellä asiallisesti ketään loukkaamatta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat