Työkaveri teki lastenhoitaja Danielalle julman tempun – 6 naista kertoo, miten syvät jäljet työpaikkakiusaaminen jättää

Työkaveri teki lastenhoitaja Danielalle julman tempun – 6 naista kertoo, miten syvät jäljet työpaikkakiusaaminen jättää

Työpaikkakiusaaminen voi vaarantaa terveyden. Kuusi naista kertoo, millaiset jäljet kaltoinkohtelu ja henkinen väkivalta työpaikalla ovat heihin jättäneet.Lue koko juttu

Kommentit (9)

Vierailija

Aika brutaaleja kokemuksia. Tuollaiset tilanteet varmaan alkavat vähitellen niin, ettei ensin tajua sanoa vastaan, ja myöhemmin ei enää pysty. Kunpa olisi itselläni silmää huomata jos jotain kiusataan ja puuttua tilanteeseen. 

Vierailija

Kun näitä lukee, ei ole ihme miksi joku tarttuu aseeseen. Itselle tuli  sellainen fiilis, että häikäilemättömän röyhkeät tyypit saavat melskata vuosikaudet ja tuhota toisten mielenterveyden.  Jos puhe ei auta, pitäisikö vain vetää turpaan ja kunnolla. Joillekin kiusaajille se voisi tehdä terää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei ihan tuollaista että ei olisi annettu syödä mutta tuijotettiin kiukkuisesti, kun vein lapsen mukanani työpaikkaruokalaan, kun siellä oli vierasateriamahdollisuus.

Mieli teki viedä rahaa tuolle henkilölle:  tässä maksu ateriasta vaikka jo kertaalleen maksettu.

Ilme oli kammottava toistenkin mielestä kun he katselivat pelästyneenä häntä.

Sanaton

Olen seurannut lähipiirissä 1,5 vuoden ajan kiusattuna olemista. Järkyttävää mitä kaikkea voikaan suomalaisissa työpaikoissa tapahtua. On hienot puuttumisen mallit ja käppyrät joita esitellään työterveyshuollossa, käytännössä edes esimiehelle kertominen ei johda mihinkään. Tässäkin tapauksessa kaikki päättyi totaaliseen romahtamiseen, sairauslomaan ja irtisanoutumiseen. Kiusaaja ja hänen pari hännystelijäänsä jatkavat entiseen malliin. Kohteeksi joutunut on  menettänyt itsetuntonsa, mielenterveytensä, uransa ja yrittää rämpiä eteenpäin. Lakiin on selkeästi kirjattu työnantajan vastuu työsuojelusta-myös henkisestä sellaisesta, mutta silti nämä ihmisroskat jatkavat entiseen malliin.

Vierailija

Kun puhutaan kiusaamisesta, ohjeena on usein se, että pitää olla yhteydessä esimiehen esimieheen. Olen kokenut kiusaamista työpaikassa, jossa oli vain kaksi tasoa - työntekijät ja pomo, joka omisti yrityksen. Minne valitat pomon käytöksestä? Kahvihuoneessa puhuttiin  - en ollut suinkaan ainoa, joka sai kuulla ‚totuuksia‘ itsestään, mutta mikään ei muuttunut. 

Lähdin pois kevättalvella, kesällä täytin pyöreitä, pidin juhlat, joihin kutsuin kaikki työkaverit, mutta en pomoa. Hän on sen jälkeen kertonut, miten minä olen haastanut riitaa ja pannut välit poikki. 

Kusipäitä on aina ja kaikkialla, mutta helpoin ratkaisu olisi silti vaihtaa firmaa. Se ei vaan läheskään aina onnistu tuosta vaan, on sinniteltävä. 

Elämässä vielä kiinni

Työpaikkakiusaaminen alkaa kavalasti.vuosia jatkuneena se syö itsetunnon kokonaan.aina moittimisen jatkuessa ei enää usko että osaa yhtään mitään.kiitosta ei saa millonkaan.suullisia lupauksia ei pidetä.yöunet ovat heikkoja ja sairastuu eri sairauksiin.jos kysyt missä luvatut työtunnit tai palkan nousu ja saat aina saman vastauksen että älä aina kitise, tyydy siihen! Työterveyshuoltoa ei ole, työpaikalla ei luottamushenkilöä.Työpaikalta ei saa olla pois edes sairaana.lukemattomia tilanteita joissa työantaja/yksityinen yrittäjä toimii lainvastaisesti.onko hän kellekkään tilivelvollinen tekemisistään tai tekemättä jättämisistään.

Morty

Ihmettelen lähinnä sitä, miksi esimiehet eivät ota kovia keinoja käyttöön, jos kiusaajat hyppivät heidänkin silmilleen, kun he yrittävät puuttua kiusaamiseen.

Huomautus -> varoitus 1 -> varoitus 2 --> varoitus 3 -> kuulemismenettely -> potkut. Kyllä yleensä kovapäisemmätkin alkavat uskoa kun saavat lapun käteensä.

Sovittelu yms. pehmeät keinot ovat arvokkaita silloin kun kahdella ihmisellä on vaikeuksia tulla toimeen ja riitely johtuu siitä, ilman että kumpikaan on varsinaisesti pahantekijä. Silloin ei pidä olla liian jyrkkä. Mutta kun kyse on vakavasta henkisestä väkivallasta ilman minkäänlaista katumuksen häivää, ja kuten mainitsin - sitä kohdistetaan myös esimiehiin, silloin ei pidä sovitella vaan käyttää voimakkaita keinoja.

Keinoja on kyllä. Laki ei tule esteeksi, eikä todennäköisesti liitto/lm myöskään ala vastustamaan selvästi aiheellisia toimia. Minkä takia jotkut esimiehet eivät millään ota niitä käyttöön? Esimiehen velvollisuus on puuttua kiusaamiseen.

Todellinen esimerkki työelämästä: Meillä oli hieman hankala tyyppi töissä, joka oli erittäin kova arvostelemaan muita. Sanotaan että hän ei hukannut yhtään mahdollisuutta olla mainitsematta sinulle tekemästäsi virheestä. Kerran hän sanoi eräälle henkilölle: "Parempi että sinä jätät kokonaan koskematta näihin tuotteisiin kun et kerran osaa". Tulos: varoitus ja henkilö rauhoittui samantien. Ei ole enää sanonut kenellään pahasti.

Esimies toimi kuten oikea esimies toimii. Miksi joillekin esimiehille tuollainen on täysin mahdotonta vaikka joku heittää toisten ruuat roskiin ja syyllistyy kaikenlaisiin muihinkin törkeyksiin?

ChiliP

Mervi Larivaaran kohtelu Oulussa on vain jäävuoren näkyvä huippu. Oululaiset on toisilleen kateellisia kaikesta ja kaikki itseään toimeliaammat ja aikaansaavimmat ihmiset pitää eliminoida tai painaa alas päin keinolla millä hyvänsä. Oulussa saa menestyä vain pieni ryhmä ihmisiä, jotka ovat kaikki toisilleen tuttuja ns. Oulun kerma. Jos et jollain tavalla tähän kuulu niin et ole mitään. Piireihin pääsystä on ihan turha unelmoida sen verran sisäänpäin kääntyvää sakkia Oulussa asustaa.

Vierailija

Sairastuin parantumattomaan syöpään ja sain vuoden elinaikaennusteen. 

Olin ennen diagnoosia eläkkeelle jäämässä olevan esimiehen herjattavana, koska olin koko ajan sairaana.  Syöpä oli tuhonnut vastustuskykyni, joten sairastuin mm. flunssiin, silmä- ja korvatulehduksiin ja useampaan influenssaan. Olin hyvin heikossa kunnossa. 

Kävin hyvin usein työterveysasemalla ja mainitsin useita kertoja lääkärille, että oletan sairastavani syöpää kuten äitini. Lääkärin mielestä olin terve ja sain häneltä vihkon, johon kirjoittaa, mitä kivaa haluaisin tehdä ja mikä harrastus ilahduttaisi minua. 

Psykiatri totesi minun olevan henkisesti terve, kun työnantajan mielestä olin päästäni sekaisin ja teeskentelin sairasta. 

Esimies onneksi vaihtui fiksumpaan.

Aiempi esimies halusi minun käyvän luonaan ja totesi, että hyvä, että pääsen lepäämään, koska työnteko ei ole koskaan minua kiinnostanut. Hän tiesi, että olin jäänyt endometrioosin vuoksi lapsettomaksi, joten hän ilmoitti minun tarvitsevan lomaa, koska en ole koskaan ollut äitiys tai isyyslomalla lepäämässä. Jälkimmäinen kommentti hieman hämmästytti. Lopuksi aiempi esimies totesi, että toivottavasti syöpä laihduttaa minua, koska olin lihava.

Enpä ole hänen kaltaistaan ihmistä tavannut koskaan aikaisemmin. Onneksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat