Sisäilmaongelmien asiantuntija kertoo, millaista taloa ei itse ostaisi ja miksi kuntotarkastuksessa on helppo huijata

Sisäilmaongelmien asiantuntija kertoo, millaista taloa ei itse ostaisi ja miksi kuntotarkastuksessa on helppo huijata

Kun Juhani Pirinen opiskeli diplomi-insinööriksi 1980-luvulla, kosteusvaurioista ei puhuttu. Ongelmatalojen korjaamisesta tuli kuitenkin hänen elämäntyönsä: "Jos taloa ei kunnosta ajoissa, sen arvo romahtaa."Lue koko juttu

Kommentit (8)

lapsenlapsi

Must suurin osa noist rintamiestaloist on tullu niin jo tiensä päähän. Vieläki haisee mummula ikävästi nenässä. Hyvä valaiseva juttu.

Vierailija

Kumma juttu, kun juuri luin jutun jossa korjausrakentamiseen erikoistunut arkkitehti totesi mm rintamamiestaloista, että ne ovat oivallisia ja järkeviä rakennusratkaisuja ja ne kannattaa lähes aina korjata asumiskuntoon. Tämä on taas tätä, kaikenmaailman haistapaskan-asiantuntijat kumoavat toistensa lausuntoja. Pitäisi lailla kieltää kaikki tällaiset jutut ennen kuin on sellaista faktaa josta on yksimielistä dataa eri asiantuntijoiden kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Haistapaska asiantuntija

Arkkitehtien ja rakennusteknisten asiantuntijoiden näkemyserot poikkeavat toisistaan, koska molemmat ammattikunnat edustavat eri rakentamisen sektoreita. Arkkitehdit luovat tilaratkaisuja, estetiikkaa ja muotoja, kun taas nämä edellisessä kommentissa mainitut "haistapaska asiantuntijat" näkevät työssään käytännössä eri rakennetyyppien realisoituneet riskit ja ymmärtävät niiden aiheuttajat sekä tavat, joilla ne kannattaa korjata. Rintamamiestalo ei ole oikotie onneen, kuten ei mikään muukaan rakenne,ellei sitä rakenneta tai korjata oikein ja ymmärretä, mitä ollaan tekemässä ja miksi.

Ikkunat Hengittävät

Liian tiivistä taloa ei pidä tehdä.
Vanhat ikkunat kierrättävät hyvin ilmaa.
Euroopassa hometalot penslataan kloorilla, kuivatetaan ja maalataan päälle.
Meillä kaikki menee laidasta toiseen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miten siinä kuntotarkastuksessa huijataan?

Minäkin tulin lukemaan tämän artikkelin juuri tuon kysymyksen vuoksi, että saisi vinkkejä. 🤣

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat