Joaquin Phoenix tekee Oscarin arvoisen roolin elokuvassa Joker – mutta yhdestä syystä ei taatusti saa palkintoa

Joaquin Phoenix tekee Oscarin arvoisen roolin elokuvassa Joker – mutta yhdestä syystä ei taatusti saa palkintoa

Sarjamurhaajien ihannointia vai kelpo viihdettä? Batmanin Jokerista kertova Joker tulee jakamaan mielipiteet, kirjoittaa elokuvakriitikko Martta Kaukonen.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Vierailija

Tietääkseni Oscar-palkinto jaetaan näyttelijän taitojen ja heittäytymisen mukaan eikä sen, kuinka paljon kukkahattutädit ja kriitikot kyseistä elokuvaa arvostelevat. Outo johtopäätös toimittajalta. Hyvää mainosta muuten elokuvalle tämä kritisointi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pohjoismainen suomeksi

Joker-hahmo on itsekeskeinen ja kunnianhimoinen persoonallisuus, joka lopulta kostaa maailmalle sen, ettei häntä palvota.

Vierailija

Jos olet viime vuosina Oskareita katsonut, niin siellä nimenomaan vaikuttaa tuloksiin kaikki epäolennaisuudet. Koska me too - kampanja sekä naisten ja vähemmistöjen oikeudet ovat pinnalla, niitä aiheita käsittelevät/sisältävät elokuvat pokkaavat pystejä, vaikka ovat elokuvina susipaskoja.

hohhoijaa

"Monet katsojat ovat jo tympääntyneet von Trierin – ja monien muiden miesohjaajien – tapaan mässäillä naisiin kohdistuvalla väkivallalla."

- Ei nyt vedetä mitään kömpelöä #metoota tähän surkeilla perusteluilla. Elokuvahistoria on täynnä myös miehiin kohdistuvaa väkivaltaa, todennäköisesti jopa suuremmissa määrin kuin naisiin kohdistuvaa.

Vierailija

Kiinnostava arvostelu. Minä itse en löytänyt sarjamurhaajan tai väkivallan ihannointia tuosta Jokerista, enkä pitänyt sitä muutenkaan poikkeuksellisen väkivaltaisena elokuvana, jos muihin nykyleffoihin vertaa. Todella masentava leffan maailma oli, että ei tuo mikään feelgood-genren elokuva tietenkään ole. Mutta ei mielestäni mitenkään poikkeuksellisen järkyttävä tai pelottava. Elokuva oli ihan hyvä ja Phoenixin roolisuoritus erinomainen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat