Liisalle 1970-luvun Helsinki oli paratiisi, koska siellä tapasi muitakin lesboja – vaikka moni asia on nykyään paremmin, takaraivossa kytee ...

Liisalle 1970-luvun Helsinki oli paratiisi, koska siellä tapasi muitakin lesboja – vaikka moni asia on nykyään paremmin, takaraivossa kytee ...

Mirja ”Mikke” Vulli (vas.) ja Soida Lavonen rekisteröivät parisuhteensa 8.3.2002 eli heti, kun sen oli mahdollista.

Suomalaisten lesbojen ensimmäinen suuri ikäluokka tulee mummoikään. He ovat todistaneet niin asenteiden kuin lakien muutosta. Mutta saahan vanhanakin varmasti olla oma itsensä? Lue koko juttu

Kommentit (8)

Vierailija

Irrationaalinen pelko takaraivossa on jokaisen oma ongelma. Ja lesbo mummo lienee tehnyt väärin sitä vaaria kohtaan. Tekopyhyyden rumuus koskee niin homoja kuin heteroja.

Vierailija

Ymmärrys lisääntyisi jos eri ryhmät kohtaisivat oikeassa elämässä. Vihakin laantuisi, jos nähtäisiin toinen ihmisenä, eikä viiteryhmässään. Saattaisi valheelliset luulot kadota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pohjoismainen suomeksi

Ihminen etsii ikuista nuoruutta. Ikuisen nuoruuden tarjoaa sääntöjen rikkominen, kuten tupakointi ( nykyisin nuuska ), alkoholi (nykyisin jokin muu), sosialismi ( nykyisin ilmastoaktivismi) tai homoseksualismi ja tatuoinnit. Moni koululainen luulee, että opettajan rypyt johtuvat opettajan opettamasta aineesta; matematiikka, ranska, saksa tai fysiikka  aiheuttavat ikääntymistä. Olemalla oppimatta mitään saavuttaa ihminen ikuisen nuoruuden.

Vierailija

Iso kiitos tästä jutusta, tuli itku silmään. Myös meille nuorille lesboille on suunnattoman tärkeää nähdä itsemme edustettuna myös vanhoina. Mummolaaksolta toivoisin jatkossa myös nuoremmille suunnattua toimintaa, jonka kautta voitaisiin lisätä sukupolvien välistä yhteisöllisyyttä ja huolenpitoa. <3

Vierailija

"Seksuaalivähemmistöön kuuluvien oikeuksien vahvistuminen ei ole keneltäkään muulta pois", sanotaan tekstissä. Kuitenkin esim. sukupuolineutraali aviolittolaki aiheutti sen, että vanhempainvapaa-laista jouduttiin poistamaan sanat "isä" ja "äiti", koska perheessä saattaa olla kaksi isää tai kaksi äitiä, ja on vaikea määrittää, kummalle vanhempainraha tulee, jos puhutaan vain isästä ja äidistä.

Minusta tämä muutos on pois niiltä, joille nuo sanat ovat tärkeitä ja tukevat heidän omaa identieettiään äiteinä ja isinä. Englannissa noita sanoja ei saa käyttää enää edes neuvolassa! Eli kyllä väistämättä jonkin ryhmän oikeuksien lisääminen voi olla toiselta ryhmältä pois. Eikä kannata argumentoida tähän siten, että mitä väliä jollain lakitekstillä on. Kyllä sillä voi jollekulle olla väliä, niitä tekstejä luetaan ihan arjessa Kelan sivuilta. Älä siis dissaa toisen tuntemuksia, vaikka sinulle asialla ei olisi väliä.

Vierailija

Minusta tämä muutos on pois niiltä, joille nuo sanat ovat tärkeitä ja tukevat heidän omaa identiteettiään äiteinä ja isinä. Englannissa noita sanoja ei saa käyttää enää edes neuvolassa!

Ensinnäkin. Kyllä on vanhemman identiteetti surkeissa kantimissa, jos sitä pitää lakikirjasta ja Kelan sivuilta hakea! Kyllä se meillä muilla syntyy ihan vain rakkaudesta lapseen ja vuorovaikutuksesta lapsen kanssa.

Toiseksi. Mitä tulee Englannin olosuhteisiin. Älä viitsi levitellä roskaa ja suoranaisia valheita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat