Paras terveysteko ilmastolle ja itselle – näin vähennät lihan ja maitotuotteiden syöntiä

Paras terveysteko ilmastolle ja itselle – näin vähennät lihan ja maitotuotteiden syöntiä

 Naudanlihaa syömällä lämmität ilmastoa paljon enemmän kuin sikaa tai broileria syömällä.

Terveyden vaalimisessa kasviksille ja hedelmille kuuluu kiistatta kuningasrooli. Ne myös pienentävät hiilijalanjälkeäsi. Katso millä korvaat lihaa ja maitoa.Lue koko juttu

Kommentit (8)

" Näin sitä ilmastotilastotiedettä tehdään!!!

PS. Minä ymmärrän todella hyvin, että monelle voi olla vaikea hyväksyä, että joku näin suureen huomioon noussut asia voisi olla suurimmalta osalta täyttä kukkua, mutta eipä ole ensimmäinen kerta historiassa, kun näin tapahtuu. Monet ihmiset ovat alkaneet havahtua mm. siihen, että viralliset ravitsemussuositukset perustuvat käytännössä kokonaan tieteen vääristelyyn ja ovat johtaneet viimeisten vuosikymmenten aikana satojenmiljoonien ihmisten sairastumiseen ja kärsimykseen. (Ihan oikeaan tieteeseen perustuvista syistä syödä milloin mitäkin tulette kuulemaan videoillani tulevaisuudessa runsaasti.)

Eikä tässä ole lähtökohtaisesti kyse mistään "salaliitosta", vaan psykologiasta. Siitäkin lisää tulevaisuudessa...

PPS. Yritän saada luvan tehdä tämän videon suomeksi, jotta se tavoittaisi paljon suuremman yleisön Suomessa.

PPPS. Ja huomatkaa, että ihmisiä jotka uskovat tähän vouhotukseen pitää käsitellä hyvin hellästi, mutta määrätietoisesti. He ovat mieleltään syvästi järkkyneitä, peloissaan, eivätkä ollenkaan ymmärrä miten maailma toimii. Sen vuoksi he ovat useimmiten myös hyvin nuoria. "

Seuraa facebookissa Sakari Peltolaa

https://www.youtube.com/watch?v=8455KEDitpU

Punaisen lihan kulutus ei ole kasvanut Suomessa viimeiseen 40 vuoteen, joten miksi sen syöntiä pitäisi vähentää, kun lihan terveyshyödytkin ovat kiistattomat?

Kaikki tutkimukset, joissa muka liha on syypää johonkin sairauteen on tehty kyselytutkimuksella, mitä nyt ehkä tuli syötyä. Näissä tutkimuksissa ihmisten kokonaisravitsemus on ollut huonoa (sokeria, siemenöljyjä, jauhoja ja lisäaineita), jotka tutkitusti aiheuttavat sairauksia ja lihottavat. Mutta syypääksi on laitettu liha, ei kasvisten ja kalan puute.

Ihmisiä on vain 0,01 prosenttia kaikesta elämästä, mutta olemme jo tuhonneet 83 prosenttia luonnon­varaisista nisäkkäistä ja puolet kaikista kasveista.

Väestön räjähdysmäinen kasvu on oikeasti ongelma, joka pitäisi saada pysähtymään.

Suomalainen syö keskimäärin (vuonna 2018) punaista lihaa vuodessa  28 kiloa ja broileria 12 kiloa eli yhteensä lihaa syödään 40 kiloa vuodessa. Eli viikossa suomalainen syö lihaa 770 grammaa, josta punaisen lihan osuus on 540 grammaa. Osa tästä lihasta päätyy kissojen ja koirien ruuaksi sekä ruokahävikkiin.

Lähteet: Luke ja lihatiedotus

http://www.peltolanmakihighland.fi/uncategorized/ehdotus-siita-etta-vilj...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
A2A2

Ja paljonko suomalaisen maitolitran tuottaminen tuhoaa sademetsiä ja aiheuttaa kasvihuonepäästöjä verrattuna tuontisoijaan? Suomalaiset lehmät syövät pääasiassa kotimaista nurmea,viljaa ja rypsiä jota ei rahdata toiselta puolelta maapalloa ja jos verrataan kasvispohjaisia tuotteita maitoon ja kermaan niin ne eläinperäiset tuotteet ovat usein ravintosisällöltään rikkaampia ja päivittäinen ravintoaineiden saanti tulee täyteen huomattavasti pienemmillä käyttömäärillä.

Suurin osa maapallon väestöstä ei juo lehmän maitoa. Jos maito vahvistaisi luustoa, suomalaisilla olisi maailman vahvimmat luut, mutta kun ei ole, vaan heikot.

Nykyaikaisen käsitellyn maidon kalsium imeytyy huonosti ja laktoosin lisäksi maitoproteiini aiheuttaa monelle ongelmia. Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, atopia- ja  astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin (mm. akne). Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa sekä korvatulehduksissa.

Laadukkaat kypsytetyt juustot, voi, kerma ja hapatetut maitotuotteet saattavat sopia, joten kokeile niitä. Esimerkiksi juustoista (edam ja gouda) saa tärkeää  K2-vitamiinia.

Voi kiloon kuluu noin 18 l maitoa. Tästä tulee ylijäämänä noin 16 litraa rasvatonta maitoa, josta tulee noin 1,6 kg rasvatonta maitojauhetta. 10 miljoonasta voi kilosta syntyy 16 milj kg rasvatonta maitojauhetta, jonka maailman markkinahinta on erittäin alhainen.

Siksikö Suomessa suositellaan ja juotetaan laitoksissa rasvatonta maitoa, kun se on vähän niinku ylimääräistä "jätettä", josta täytyy päästä eroon ?

1 dl maitoa, piimää, jogurttia tai viiliä sisältää 3 grammaa proteiinia, 1 µg lisättyä D-vitamiinia (ihan sitä samaa, jota myydään ravintolisänä purkissa tai tippapullossa), 5 grammaa hiilihydraattia ja 121mg kalsiumia  (lähde: Fineli).

Proteiinin tarve on 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino) päivässä.

D-vitamiinin tarve on 50-100 µg päivässä.

Juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kasvijuomia, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan.

A2A2 kirjoitti:
Ja paljonko suomalaisen maitolitran tuottaminen tuhoaa sademetsiä ja aiheuttaa kasvihuonepäästöjä verrattuna tuontisoijaan? Suomalaiset lehmät syövät pääasiassa kotimaista nurmea,viljaa ja rypsiä jota ei rahdata toiselta puolelta maapalloa ja jos verrataan kasvispohjaisia tuotteita maitoon ja kermaan niin ne eläinperäiset tuotteet ovat usein ravintosisällöltään rikkaampia ja päivittäinen ravintoaineiden saanti tulee täyteen huomattavasti pienemmillä käyttömäärillä.

Kasvijuomia kannattaa tehdä itse kotona  laadukkaista luomuaineksista (hiutaleita + vettä = juoma) sauvasekoittimella tai blenderillä.  On todella helppoa, halpaa ja nopeaa. Kaupassa teolliset kasvijuomat maksaa n. 2 e / litra, kun itse tehtynä maksaa sentin litra, jos sitäkään. Esim. 2 kiloa luomukauraa maksaa pari euroa. Mantelin (Sallinen myy jauhetta isossa pussissa) kalsiumin imeytymiskyky on huippuluokkaa, parempaa kuin esimerkiksi lehmänmaidolla. Teolliset kasvijuomat ovat 90 % vettä ja loput valmisteesta riippuen viljaa, rypsiöljyä, lisättyä sokeria, karrageenia, lisäaineita, lisättyjä vitamiineja jne...

Nestemäisissä matalan viskositeetin kaurajuomissa kauraa on vahvasti entsymaattisesti pilkottu, jotta tuote saadaan juotavaan muotoon. Tässä prosessissa pilkotaan myös betaglukaania, joka yleensä tuo voimakkaasti viskositeettia.

TKK

Jutussa on varmaan osittain perää, mutta mielestäni suomalaisten tulisi lisätä kasviksia ruokaan sekä keskittyä lähellä tuotettuun ruokaan. Noilla kahdella edellä mainitulla asialla varmasti pienennettäisiin hiilijalanjälkeä sekä edistettäisiin terveyttä.
Lisäksi pyrin itse valmistamaan ruoat puhtaista raaka-aineista jolloin pystyn myös välttämään teollisissa puolivalmisteissa olevat lisäaineet yms.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat