Annu ja Mila kyllästyivät siihen, ettei Suomessa arvosteta sairaanhoitajia – nyt he tienaavat yli kaksinkertaisesti vip-hoitajina Saudi-Arab...

Annu ja Mila kyllästyivät siihen, ettei Suomessa arvosteta sairaanhoitajia – nyt he tienaavat yli kaksinkertaisesti vip-hoitajina Saudi-Arab...

Annu ja Mila Nummisto viettivät kesällä neljä viikkoa Suomessa. He kaipaavat Suomesta puolisoitaan ja raitista ilmaa. Riadissa tuntuu usein kuin hengittäisi hiekkapölyä.

Sairaanhoitajasiskokset lähtivät Lähi-itään kovemman palkan perässä, mutta saivatkin jotain vielä parempaa: ammattiylpeytensä takaisin. Juttusarjassa oman uransa kulkijat kertovat poikkeuksellisista valinnoistaan. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (119)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jutussa ei mainita miten suuri osa palkasta Saudi-Arabiassa laitetaan sivuun eläkettä  ja muita sosiaalimaksuja varten. Jos erehtyy vertaamaan käteen jäävää palkkaa eikä kaikkia palkkakustannuksia niin näkökulma tietysti vääristyy.

Saudi Arabia sattui säästymään arabikeväältä, missä moni muu diktatuuri meni nurin. Mikä olisi näiden ihmisten asema tilanteessa jossa tuon suojamuurin yli alkaa tulemaan vallankumouksellista porukkaa?

Mahtia

Kyllä on katkeraa kommentointia.
Naiset haluavat palkan ja arvostuksen. Ja täällä väki vaatii, että puoli-ilmaiseksi pitäisi heidän jaloja, kiittämättömiä takalistoja pyyhkiä.
Ottakaa oppia nuoret hoitajat! Teillä ei ole mikään velvollisuus tänne pilkattavaksi ja orjuutettavaksi jäädä.
Jotku tollot vetoaa, että vetovaroin on koulutettu. No niin on piilaakson insinööritkin, mutta ei niitä vaadita tänne jäämään.

Vierailija

Der kirjoitti:
Oman edun vuoksi tuetaan siis vaikka itse pirua? Roistovaltion rahoja maailman ilmaston tuhoavasta öljystä. Onnittelut loistavasta valinnasta.

Kyllä.
Niin paskasti hoitajia Suomessa kohdellaan.

Vierailija

Mahtia kirjoitti:
Kyllä on katkeraa kommentointia.
Naiset haluavat palkan ja arvostuksen. Ja täällä väki vaatii, että puoli-ilmaiseksi pitäisi heidän jaloja, kiittämättömiä takalistoja pyyhkiä.
Ottakaa oppia nuoret hoitajat! Teillä ei ole mikään velvollisuus tänne pilkattavaksi ja orjuutettavaksi jäädä.
Jotku tollot vetoaa, että vetovaroin on koulutettu. No niin on piilaakson insinööritkin, mutta ei niitä vaadita tänne jäämään.

No senkun menevät ja siellähän ovat jo.

Hankkivat siis tyydyttävästi mitä haluavat ja itsehän ovat sinne menneet.

Eikö se raha sitten kuitenkaan riitä ainoaksi palkkioksi, kun se itsessään edustaa heille myös sitä arvostustakin siinä muodossa kuin haluavat ?

Kaipa sitä jossain  jotkut korkeaa-arvoiset  mafiapäällikötkin  pystyvät tarvitessaan jonkun yksityisen sairaanhoitajankin itselleen hyvällä rahalla palkkaamaan  ja  samanlaiset ihmisen sisuskaluthan sitä varmaan on heilläkin.

Mutta ,so what ?

Pitäisikö siitä vielä ihmisten arvosta ja kunnioitustakin saada ?

Eikö nyt varmaan jo oman turvallisuutensakin kannalta kannattaisi siitä vain kuitata palkat ja  olla ihan vain  hiljaa. 

Ehkä nuo saudipäällikötkään eivät omien yksityissairaaloidensa ja vip-alueidensa tietoja mielellään haluaisi kenenkään todistajan ulkomaille yleiseen tietoon vuotavan ja ehkä heidän vaitiolokäsitteeseensä kuuluvat myös nuo työn puitteet siellä.

Mitä niistä kiihkomuslimivaltion johtajsta on takeita ?

Voivat tulkita vaikka vakoojiksi tietovuodon perusteella (mitä joku suomenkielentaitoinen maanmiehensä heille näistä jutuista kääntää ,välittää ja uskoninnoissaan  paljastaa)

Siinä voi olla sitten syy vaikka vuotajien eliminoimiselle kaikessa hiljaisuudessa siellä ihan paikan päällä ja  niin, ettei kukaan kuule heistä sen koommin enää mitään, eikä omaisillekaan kerrota  eikä lähetetä mitään vastauksia  olinpaikkaa tai kohtaloa koskeviin tiedusteluihin, saati saada sinne ketään tutkimaan sitä, vaikka mitä kävisi.

Pikatuomion syyksi voi sitten riittää vaikka 'länsimaisen rappiovaikutuksen levittäminen puheillaan ja olemuksellaan '. 

Maassa jossa 13-vuotiaskin (Amnestyn tiedotteen mukaan ) voidaan tuomita kuolemaan, ei tosiaankaan voi katsoa olevan takeita mistään. Se maa kun ei olekaan mkään Tanska tai Norja  jossa työsopimuksiin ja niiden pitämiseen (työnantajan taholta) voi luottaa. 

Vierailija

Hyvin vaikea uskoa että miehet kotisuomessa tyytyisivät läheisyyteen vain parikertaa vuodessa... Hei ihan oikeesti eihän tuo ole mikään avioliitto ihan varmasti pettävät toisiaan

Vierailija

Oikein kaksinaismoralismin huippu koko homma. Mistä on rahat otettu näihin parempiin palkkoihin ja muihin etuihin? Haluaisiko toimittaja tutkia tätä? Internetistä kannattaa aloittaa tiedonhaku, jos kovin vaikealta tuntuu. Oksettavaa orjayhteiskunnan glorifioimista.

Lycka till

Vierailija kirjoitti:
Lycka till kirjoitti:
Justsaying kirjoitti:
Vai että verirahoja tienaavat.. voi hyvänen aika. Ettei vaan taas se perisuomalainen kateus nostaisi päätään kun joku oikeasti uskaltaa tehdä kokemalleen epäkohdalle (lue p*skalle palkalle) jotakin ja vielä sanoa sen julkisesti?

Mielenkiintoinen ajatus myös että lähtökohtaisesti Suomessa SoTe alalla työskentelevä henkilö ei voi olla kiinnostunut palkkakehityksestä/hyvistä ansioista. Olisiko tässä ajatusmallissa yksi syy siihen, miksi palkka on ko. alalla heikko 🤦🏼‍♀️

Kyllä. Verirahoja he tienaavat. Heidän luksuspotilaansa ovat juuri niitä, jotka hyväksyvät sen, että kotiorjuus kukoistaa kyseisessä maassa ja he harjoittavat sitä suurella todennköisyydellä itsekin surutta. Kateutta tuollaista sairasta asetelmaa kohtaan ei kenenkään tasa-arvoiseen elämään kasvatetun ja kasvaneen ihmisen tarvitse tuntea. Kateuskortin nostaminen tässä aiheyhteydessä on ylipäätään harvinaisen nolo veto. 

Tuossahan nimenomaan sanotaan että olivat ennen muuttoa kohdemaasta lukeneet.
Lisäksi kohdan ”kritisoitavaakin löytyy” alta nimenomaan nostivat tuon epätasa-arvon jonka kokivat ”raivostuttavaksi”. Ei tietyssä paikassa asuminen tarkoita sitä että hyväksyt myös kaikki yhteiskunnalliset epäkohdat. Varmaan tajuat että samalla logiikalla voit Suomessa asuvana vetää Soldiers of Odin -hupparin niskaasi ja painaa pesäpallomaila olalla torille huutamaan.

Hoitajat/lääkärit eivät yksinkertaisesti valitse potilaitaan eivätkä määrittele sitä, kuka hoidon ansaitsee ja kuka ei. Aika tekopyhää syyllistää hoitohenkilökuntaa potilaidensa valinnoista. Ette te kaikki suomalaisetkaan ihannepotilaita ole ja jokainen suomalainen insestipedofiililapsenraiskaaja hoidetaan tarpeen tullen kuitenkin Suomessa siinä missä muutkin. Näemmä sairaanhoitajan palkka on sitten aina verirahaa.

Ja kateuskortti on kyllä tasan tarkkaan hyvinkin relevantti, kun näitä kommetteja lukee. Sääli.

Pakon edessäkö he mielestäsi lähtivät tuonne? Kyllä se kuule oli heiltä ihan tietoinen ja vapaaehtoinen valinta. He valitsivat nimenomaan Saudi-Arabiaan kovemman rahan vuoksi ja myöntävät sen avoimesti itsekin.

Se, että he olivat lukeneet maasta etukäteen mutta lähtivät silti pelkät setelinkuvat silmissään matkaan kohti tuota "onnelaa" tekee kokonaiskuviosta vain irvokkaamman – etenkin, kun he nyt niin kovasti hehkuttavat elämäänsä.

Ja kyllä nuo kaksi hoitajaa todellakin valitsivat potilaansa. Eivät tietenkään henkilökohtaisella tasolla, mutta sosiaalisella kylläkin.
Siihen peilaten myös se, että he omien sanojensa mukaan kokivat raivostuttavana sikäläisen yhteiskunnan epätasa-arvon heti kentälle laskeuduttuaan, vaikuttaa hieman arveluttavalta, jopa teennäiseltä.

Jos yhteiskuntarakenne kerran raivostuttaa niin kovin, voisi vapaa Suomen kansalainen lähteä sellaisesta yhteiskunnasta pois heti, kun työsopimus antaa siihen mahdollisuuden (ja etukäteisselvitystä tehdessä voisi tietysti skipata sellaisen maan kokonaan).
Siskokset aikovat kuitenkin nyt asua Saudi-Arabiassa kolmatta vuotta putkeen, joten ei tuo "raivostuttavuus" enää mene läpi.
Juuri samasta syystä myös kateuskortti on erittäin irrelevantti veto tässä yhteydessä.

Asumisesta valtiossa, jonka yhteiskunnassa vallitsee niin massiivinen yhteiskuntaluokkien ja sukupuolten välinen epätasa-arvo kuin Saudi-Arabiassa, ei yksinkertaisesti voi tuntea kateutta.
Sääliä voi sitä vastoin kyllä tuntea – nimittäin kaikkia niitä ihmisiä kohtaan, jotka joutuvat pakotettuina Saudi-Arabiaan, eivätkä suinkaan lähde sille matkalle riemusta kiljahdellen.

On ihme, että siskokset voivat elää noinkin hyvällä omallatunnolla niin räikeän epäinhimillisen yhteiskunnan rahoittamilla rahoilla, mutta meitä on moneen junaan.

Lycka till

Vierailija kirjoitti:
Oikein kaksinaismoralismin huippu koko homma. Mistä on rahat otettu näihin parempiin palkkoihin ja muihin etuihin? Haluaisiko toimittaja tutkia tätä? Internetistä kannattaa aloittaa tiedonhaku, jos kovin vaikealta tuntuu. Oksettavaa orjayhteiskunnan glorifioimista.
Erinomaisesti kiteytetty.

Realisti..

Maksetaan hyvin? ”En näe ongelmaa miksi Sh:n palkka ei voisi olla sama kuin insinöörillä”. Aikasmoista. Saudeissa maksetaan hyvin koska äärettömän rikkaat asiakkaat maksavat hoidostaan hyvin. Tulisiko Suomessa tehdä rikkaille eri palkkaluokassa olevat hoitajat ja köyhällistölle ja duunareille eri hoitajat?

Vierailija

Eikös nämä naiset, tai ainakin toinen heistä just nimenomaan tuonut esiin sen, että tiedostavat olevansa etuoikeutettuja ja eriarvoisuus tuntuu pahalta..?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hänen mies on oikeassa eihän siitä olisi hyötyä jos ei nainen itse halua miehensä luo palata. Itse ajattelen että tuo mies kokee itsensä arvottomaksi. Kuka haluaa olla puolisostaan erossa tolla tavalla, voipi olla että mies löytää suomesta uuden naisen joka oikeasti häntä arvostaa, turha sitte rouvien itkeä

Voipi olla niin, että ulkomailla työskentelevä nainen löytää itselleen uuden miehen (englantilainen kiinteistösijoittaja, sveitsiläinen investointipankkiiri, amerikkalainen bisnesmies). Turha sitte miehen valittaa, kun itse jäi Suomeen kykkimään ja vaimo lähti paremman duuni perässä ulkomaille.

Tuolla rikkaissa arabimaissa asuu paljon länsimaista väkeä (osa yksin, osa puolison kanssa, osa perheensä kanss) juuri siksi, että työtä on tarjolla ja palkat korkeita. 

Siellä "ekspattien" omassa sisäpiirissä on aina tarjolla viihdettä myös suomalaisille naisille. 

Tehohoitaja Jeddasta

Itsekin tein siellä kuusi vuotta sairaanhoitajan töitä. Pitää muistaa, että palkka seuraa dollarin kurssia( rial on sidoruta dollariin). Sitä maksetaan myös vain jos tekee töitä, pidempi sairaus katkaisee sopimuksen, äitiyslomaa on muutama viikko ja eläkettä ei kerry. Arvostus on kyseenalaista. Ulkomaalaisille naisille on pakko maksaa, kun omat eivät monesta eri syystä käy töissä( ainakaan, niin aliarvostetuussa työssä, kuin sairaanhoitajan työ). Kivat vuodet ne on ja jos laittaa rahaa syrjään , niin silloin siitä jää loppupelissä myös jotain käteenkin.

Vierailija

Kiva, Suomessa koulutettu ilmaiseksi ja sitten bye bye kotimaa. Lähdetään tekemään rahaa maahan, jossa nainen on aasin jälkeen arvokkain.
Kiitti tuesta, siskot.
"We are family, all my sisters with me..." jne.

sh Minna

Vierailija kirjoitti:
Kiva, Suomessa koulutettu ilmaiseksi ja sitten bye bye kotimaa. Lähdetään tekemään rahaa maahan, jossa nainen on aasin jälkeen arvokkain.
Kiitti tuesta, siskot.
"We are family, all my sisters with me..." jne.

Ajatteletko samalla tavalla muista ulkomaille lähteneistä, jotka ovat koulutuksen Suomessa saaneet? Ai et? Vain hoitajista?

Esim. miespuolinen insinööri, jonka työnantaja lähettää lähi-itään, niin hänhän on vain mies, joka pitää perheestään huolta. 😂

Ihmisellä on lähtökohtaisesti oikeus parantaa omia olosuhteitaan esim. paremmin paljatulla työllä. Myös hoitajilla on tämä sama oikeus! Erikoista, että ne insinöörit eivät koskaan saa kitinää ratkaisuistaan, mutta hoitajat saavat.

Itse olen miettinyt Norjaan lähtemistä, ja kyllä minä sinne vielä joskus lähdenkin, kunhan vain ruotsi sujuu paremmin.

Kitisijät kitisee ja karavaani kulkee.

Vierailija

Loistava päätös ja tekisin saman jos olisin nuori. Ihan suoraan sanottuna vain rahan vuoksi, muu toisarvoista.
Heillä jää reilu tuplat käteen , mitä Suomessa eli vuorotyössä äkkiä laskettuna siellä jäisi 6000 e käteen.
Tuo on se palkka joka kuulisi olla Suomessa brutto sh.lla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat