Professori Kari Enqvist: ”En usko, että Suomi on maailman paras maa”

Professori Kari Enqvist: ”En usko, että Suomi on maailman paras maa”

Professori Kari Enqvist on huolissaan maailman tilasta, rakastaa munakoisopastaa ja uskoo, että lopulta meitä ohjaa sattuma. Hän antoi omat vastauksensa Glorian Aakkoset-klassikkosarjaan.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

Syys siihen, että Euroopassa äärioikeisto ja isänmaallisuus nostaa päätään on pakolaiset, joita on päästetty Eurooppaan miljoonia lyhyessä ajassa. Naisia ja lapsia raiskataan pakolaisten toimesta suuria määriä, ja muu rikollisuus lisääntyy siinä sivussa. Ihmiset Euroopassa ei tunne elävänsä enää niin turvallisessa ympäristössä, millainen Eurooppa oli vielä kymmenen vuotta takaperin.

Tapsamaailmalta

Suomi ei ole paras maa.
Kuka miljönääri Suomessa asuu?
Luulen, että Singapore tai joku Aasian maa tai mihin kukanenkin on kiintynyt?
Suomalaisuudella haetaan identiteettiä ja sillä perustellaan jopa talouspolitiikkaa yhdessä puolueessa. Toisin sanon osalla porukasta on tarve olla jotakin. Minä itse olen vain kristitty ja minulle se riittää. Vertailen asioita aihe pohjaisesti. Missä on paras asua ja elää, niin siellä olen onnellinen. Hyvä tulotaso ja edullinen maa siihen on kait paras valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Suomessa ei ole yhtäkään maailman parasta, ei se silloin voi olla maailman parasta kuin kaikki suhteutettuna ja siinä ei ole mitään kehuttavaa.

Vierailija

Suomi on maailman paras maa ruotsinkieliselle. Suomenkieliselle Suomi on paska maa.

Ei riitä että Ahvenanmaa on yksikielinen ruotsinkielinen. Sen lisäksi Ahvenanmaa on rasistinen jossa suomen kieli on kielletty vaikka siellä asuu 5% suomenkielisiä.
Maa jossa suomen kieli on kielletty ei voi olla kaksikielinen. Suomen kieli on kielletty että ruotsin kieli säilyisi, mutta se osoittaa että Suomi ei ole kaksikielinen vaan yksikielinen maa jossa on ruotsinkielinen vähemmistö.

Ahvenanmaalla toimineen suomenkielisen poliisipäällikön yhteydenotot mantereelle suomenkielisten kollegojen kanssa, olisi pitänyt käydä ruotsiksi. Hänen katsottiin toimineen väärin puhuessaan puhelimessa suomea suomenkieliselle poliisille tai virkamiehelle tms.

Suomenkielisen poliisin Ahvenanmaalla pitää käyttää tulkkia jos hän asioi Suomen poliisin kanssa mantereella.

Jos sama poliisi puhuu englantilaisen poliisin kanssa hän saa puhua englantia ilman tulkkia.

Et voi koskaan aliarvioida ruotsinkielisten tahojen vihaa suomen kieltä kohtaan. Voit myös itse arvioida vaikuttaako heidän asenteensa kielen lisäksi suomenkielisiin ihmisiin.

Jos ruotsinkieliset tahot vihaavat jotain kieltä noin paljon niin miten paljon he voivat vihata saman kielen puhujia ihmisinä?

Ruotsinkieliset hyväksyvät suomalaiset vain jos nöyristelemme ja toimimme heidän kielellään.

Vuonna 1809 tapahtunut onnellinen tapahtuma jossa Ruotsi menetti Suomen on ruotsalainen tragedia josta ruotsinkielinen maailma ei ole vieläkään päässyt yli.

uutinen täällä

http://vastranyland.fi/opinion/ledare/2013-04-05/435691/finskan-forbjuden

Ahvenanmaalla vaali-info seitsemällä kielellä, mutta ei suomeksi, vaikka suomenkieliset ovat suurin vähemmistö Ahvenanmaalla.

Englanti, eesti, thai, romania, venäjä, ja latvian kieli ovat sallittuja mutta suomen kieli on vainottu kieli Ahvenanmaalla.

http://hbl.fi/nyheter/2015-10-01/772647/alandsk-valinfo-pa-sju-sprak-men...

Ahvenanmaan suomenkieliset vaikenevat
http://gamla.hbl.fi/nyheter/2014-01-17/555701/ahvenanmaan-suomenkieliset...

Pietarsaaren suomenkieliset ovat toisen luokan kansalaisia

http://m.iltalehti.fi/uutiset/201703272200092455_uu.shtml

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat