Huippumalli Tess Holliday treenaa julkisesti, puhuu mielenterveysongelmistaan ja käyttää vaatekokoa 50: ”Teen työtäni heille, joiden pitää ...

Huippumalli Tess Holliday treenaa julkisesti, puhuu mielenterveysongelmistaan ja käyttää vaatekokoa 50: ”Teen työtäni heille, joiden pitää ...

Tess Holliday jaksaa vastata ystävällisesti jopa pilkkaajilleen, mutta ei pyytele anteeksi kokoaan.Lue koko juttu

Kommentit (12)

Vierailija

Älkää antako julkisuutta tälle naiselle. Hän ei todellakaan ole mikään positiivisuuden perikuva vaan levittää hyvin myrkyllistä ajattelutapaa sosiaalisessa mediassaan.

Vierailija

Jaa miten hän on myrkyllinen? Lihavia ihmisiä täytyy kunnioittaa siinä missä laihojakin, joten itse tuen juuri tuollaista käyttäytymistä, että lihavuus tuodaan piilosta päivän valoon. Kaikki ihmiset on erilaisia, mutta asenteet ja moraalit on joskus "standarditavalla" päähän päntätyt, joten normien ylittäviä ihmisiä ei kuunnella, heitä tuomitaan, heitä ei kunnioiteta vaan heitä pilkataan. Se on myrkyllistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tess Holliday (ja monet muut fat acceptance-liikkeen edustajat) tuomitsevat hyvin kärkkäästi ihmiset, jotka ovat lääkärin määräyksestä terveyssyistä laihduttaneet vaarallisesta ylipainosta terveeseen. Kauneus on mielipidekysymys, mutta jos väittää, että 162 cm/113 kg 34-vuotiaalla ei tule olemaan yhtään painoon liittyvää terveysongelmaa kymmenen vuoden sisään, niin silloin kyllä elää melkoisessa itsepetoksessa. Toisaalta Holliday on siinä mielessä loukussa asian suhteen, että hänen uransa perustuu hänen kokoonsa ja "health at every size" on osa tätä brändiä.

Kaiken kokoiset ansaitsevat kunnioitusta, näkyvyyttä ja kauneus on pelkkä visuaalinen mieltymys, mutta lääketieteellisesti liiallinen alipaino tai ylipaino ei ole terveellistä. Sen kieltämistä etenkin nuorten lehdissä tulee voida kritisoida (ilman että sanotaan hateriksi ja käsketään painumaan...)

Oma lukunsa on myös jokunen vuosi sitten ollut "eff your beauty standards"-paitojen myynti, jonka tuoton piti mennä perheväkivallan uhrien järjestölle, mutta suurin osa asiakkaista ei saanut tuotteita, palautusta maksuista eikä tuotoista lahjoitettu latin latia tälle järjestölle... joten itse en suhtaudu häneen kovinkaan positiivisesti.

Vierailija

Vaikka ihmisiä rohkaistaan olemaan välittämättä muiden mielipiteistä, se on vaikeaa, jos lähes kukaan ei kunnioita ja hyväksy ja kohtele tasaveroisesti muiden kanssa. Itse asiassa se saa aikaan varsinkin nuorissa ihmisissä itsetunnon laskua, jolloin on vain entistä vaikeampi nauttia elämästä. Sen nämä ihniset varmastikin tietävät, jorka peräänkuuluttavat oikeuttaan tuomita ja kritisoida muita ihmisiä heidän ulkonäkönsä tai muiden addiktioidensa tai virheidensä vuoksi.

Joillakin lienee tarve tuottaa ihmisille pahoinvointia ja toisilla on mielessä kaupalliset intressit. Ihmisikle, jotka miettivät ulkonäköään, suosiotaan tai kilojaan, on helppo myydä, sitä mitä nämä ihmiset kulloinkin myyvät.

Joillakin se myynti voi olla vain vihan tai pelon tai syrjinnän myymistä. Ehkä he ajattelevat, että jos joitain muita saa halveksia, kritisoida tai tuomita ja olla "hiolissaan",heille itselleen riittää enemmän suosiota. Heille elämä on ikuinen nolla summa peli.

Kaunis ihana rohkea tess, joka pistää itsensä likoon maailmassa, jossa ihmiset haluavat potkia jotain jotta itse eivät tule potkituksi.

Jutg

Kehopositiivisuus siitä ristiriitainen teema, että sen varjolla voi jatkaa terveytensä pilaamista. He, jotka hoitavat terveyttään ja liikkuvat, syövät terveellisesti ja eivät laihdu, niin heille ihan tarpeellinen sanoma. Kaikki ovat arvokkaita omina itseinään joo, eikä ketään tarvitse haukkua - mutta eihän liikalihavuus nyt vaan tee kenellekään hyvää.

Jutg

Niin ja vielä: kenenkään ei pitäisi ajatella että pitää näyttää joltain mallilta/julkkikselta tms. Tai että on jollain tavalla puutteellinen jos ei täytä itselleen asettamia "fyysisiä kriteerejä" Mitä hämmentåvän usein itketään dokkareissa, sos. Mediassa. Se taatusti pilaa itsetunnon keneltä tahansa.

Vierailija

Veikkaisin, että vaatekoko on noin 60. Itse olen kokoa 48, tosin olen Tessiä pitempi - mutta olemukseni on noin puolet Tessistä. En millään usko, että hän olisi vain kokoa 50. Tai toki jos hän ostaa trikoovaatteita, niin venyyhän ne. Itsekin saan venytettyä S-koon trikootopin päälleni vaivatta. Olenko siis S-kokoa? Hmmmmm. No, upea nainen yhtä kaikki, oli koko mikä hyvänsä.

Vierailija

Jos Holliday puhuisi anoreksiasta, bulimiasta, röökinpoltosta tai alkoholismista samaan tapaan kuin ylipainosta, suhtauduttaisiinko häneen yhtä positiivisesti? Jos Holliday katkaisisi välinsä ihmisiin, jotka lääkärin määräyksestä nostaisivat päivittäisen kalorimääränsä 100-500 kalorista normaaliksi, riemutsisimmeko samalla lailla miten hän ei siedä heittereitä? Ja miksi Hollidayn kuvien photoshoppaus sekä kauneusleikkaukset ovat ihan ok, mutta tervepainoisten mallien kauneusleikkausten ja kuvien photoshoppailun suhteen ollaan todella ankaria?

On totta, että "huolen" varjolla ihmiset voivat sanoa kamalia asioita. Monet ylipainoiset kokevat syrjintää, epätasa-arvoa sekä halveksuntaa ja se on väärin. Tätä kokevat myös kouluttamattomat, eri uskontojen edustajat, eri etnistä taustaa olevat, seksuaalivähemmistöt jne. Näiden ryhmien erona on se, että ylipainoon voi kuolla eikä se ole mielipidekysymys. Itseään tulee voida rakastaa muiden ulkonäkömielipiteistä huolimatta, mutta ei voi todella rakastaa itseään, jos valehtelee jatkuvasti itselleen omasta itsetuhoisesta käytöksestään.

Kun lehdessä sanotaan tai ihminen laajalla some-näkyvyydellä väittää, että nivelongelmilla, sydän- ja verisuonisairauksilla, uniapnealla, kakkostyypin diabeteksellä, monilla syövillä, veritulpalla jne. ei voi olla ikinä mitään tekemistä vakavan ylipainon kanssa, sillä terveysongelmat ovat aina täysin randomeita elämäntavoista riippumattomia pommeja, niin kyllä se menee jo valehtelun puolelle. Aivan samalla lailla, jos hän puhuisi miten röökaaminen ei voi lisätä keuhkosyöpäriskiä, anoreksia hedelmättömyyttä, kovat huumeet neurologisia ongelmia tai alkoholismi munuaisten vajaatoimintaa, tämän ajatusmallin levittämistä tulee voida kritisoida. Silleen ok, kyllähän siitä tulee hetkeksi parempi mieli, kun lehdessä sanotaan, että mikään, mitä teet, ei vaikuta terveyteesi. Se ei silti tee siitä totta. Ja aivan samalla lailla tämä on kuluttajan hyvinvoinnista piittaamaton myyntistrategia, joka saa itsestään epävarmat kuluttajat kuluttamaan ja tuntemaan pidemmän päälle pahoinvointia kuin "laihdu 10 kiloa viidessä päivässä".

Eräs tuntemani vakavasti ylipainoinen ihminen sanoi kerran, kun lääkäri oli määrännyt nivelkipujen takia liikkumaan enemmän, että "lääkärit ovat täysin väärässä, jos on kipuja, pitää ottaa kipulääkkeitä, ei liikkua". En sanonut mitään, koska tiesin, että hän pitäisi minua vain kiusaajana, mutta kyllä sellainen ajattelumalli ajaa pidemmän päälle lähemmäs kovenevia kipulääkeaddiktioita kuin terveyttä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat