Tiesitkö, että kananmunan voi kypsentää myös mikrossa? Tällä Marttojen ohjeella onnistut varmasti

Tiesitkö, että kananmunan voi kypsentää myös mikrossa? Tällä Marttojen ohjeella onnistut varmasti

Kananmuna mikroon – helppoa ja kätevää!

Kananmunan keittämiseen ei välttämättä tarvitse kattilaa. Voit kypsentää kananmunan helposti ja nopeasti myös mikrossa.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Vierailija

Itse keitän kananmunan microssa; näin. Täytän noin 1/3 lasista vedellä ja rikon kananmunan samaan lasiin ja mikroon noin 1-1,5 minuutiksi. Aika vaihtelee micron tehosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mikromuna

Kananmunan voi keittää mikrossa rikkomatta vesilasissa, kunhan muna on kokonaan veden alla ja veden ympäröimä. Muussa tapauksessa seurauksena on mojova poksahdus. Muna kestää yllättävän suuren paineen ennen kuin poksahtaa.

palovammavaara

Mikroaaltouunissa keittämisessä ongelma EI OLE se, että kananmunan poksahtaessa uunin seinille joutuu siivoamaan. Vaan se, että kananmuna säilyy ehjänä siihen asti, kunnes luukku avataan ja vasta sitten se poksahtaa: kuuma keltuainen ja valkuainen suoraan luukun avaajan silmille! Seurauksena vähintäänkin pintapuolisia palovammoja.

Kananmunat kannattaakin mikrossa kypsentää munakokkelina. Antaa lämpöä parikymmentä sekuntia, sekoittaa ja taas antaa lämpöä. 1-2 munalle riittää alle minuutti kuumennusta.

andrea

Mikrossa voi munat kypsentää kätevimmin siten, että laittaa ne kulhoon ja täyttää vedellä kunnes ne peittyvät. Sitten ripottelee hyppysellisen suolaa veteen. Esimerkiksi kolme munaa pieneen mikronkestävään muovikulhoon ja vettä päälle ja suolaa ja 5 min. mikrossa täydellä teholla. Ei säry ja ovat kypsiä.

Vierailija

Kannattaa pitää mielessä, että jos tämä mikrossa kananmunan keittäminen sujuu huonosti, sillä voi myös räjäyttää rikki koko uunin. Nimimerkki kokemusta aiheesta on.

Tapio

Tässä yksinkertainen ja toimiva aamiaiskokkeliresepti, jota olen käyttänyt jo vuosia:

- laita kertakäyttömukiin ruokalusikallinen vettä

- riko siihen huoneenlämpöinen muna ja ripauta hyppysellinen suolaa

- lämmitä mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia ja sekoita sen jälkeen kevyesti

- lämmitä vielä 20 sekuntia

- anna jäähtyä muutaman minuutti ja nauti

Kertakäyttömuki sen tähden, että kananmunan rippeet eivät tahdo irrota vaikkapa posliinikupista edes tiskikoneessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat