Sivut

Kommentit (108)

Pysyn pisteissä

Ei ole tullut mieleen että pisteet voivat tarkoittaa ei vaan uhkausta vaan että lause ei ole valmis ja lukija saa päättää sen haluamallaan tavalla. Myös ne kertovat siitä että kirjoittaja ei tiedä kuinka lopettaa lauseen. Toi "onnea..." oli hyvä ja kertoo toi ottajan ja juhlakalun suhteesta paljon.
Tällä - ja vauva palstalla pyörivät maailman tyhmimmät ämmät... Lol!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kolo Päässä

Olisi suotavaa tiedottaa asiasta julkisestikin, sitten kun kirjakieltä (se, minkä kaikkien tulisi hallita) ei saa enään käyttää.

Vierailija

Lukekaa lehtiä, siellä jos missä, näkee noita pisteita, ja usein, samoin ylimääräisiä sanoja tai lauseita! Syy on se, että niistä maksetaan palkkaa, pituuden mukaan!

Välimerkkiviivi

Esimerkeissä käytetään kolmea pistettä väärin, niin ei mikään ihme että ärsyttää. Ei se kirjoitustaito ole ikäkysymys, vaan taitokysymys. Siinä ei ole kysymys merkkien luovasta käytöstä, vaan oikeasta käytöstä! (Ikävää, kun ei voi yksilöllistää ihan joka elämänaluetta tekemättä itseään hiukan hölmöksi.) Eikö "tädit" ole käyneet koulujaan loppuun? Vai yrittävätkö olla salaperäisempiä kuin ovatkaan...

Kolmella pisteellä ilmaistaan sävyeroja. Sarkasmia, odotusta, salaperäisyyttä, juurikin sitä pahaenteisyyttä, epävarmuutta jne. Nämä sävyerot taas eivät välttämättä ole hallussa, ei nuorilla eikä vanhoilla, kun mennään siitä mistä aita on matalin eli käytetään hymiöitä. (Hieroglyfit edelsi kirjoituskirjaimia, mutta selvästikään ne eivät ole riittäneet ilmaisuun tai tulee väärinkäsityksiä, kun palattiin hymiöihin.) No mutta joka tapauksessa, hurraa nyt edes tätien kommentointihaluille! Se kertoo, että sinusta välitetään.

Ehkä näiden kommenttien myötä väkimerkkitaito paranee!

Vierailija

Kannattaa muistaa, että kyllä me vanhemmatkin naureskellaan nuorten tavoille, ulkonäölle ja vaatteille. Hyvät naurut teistäkin, nuoret, saa usein : )

Ytytytyt

Voi, voi. Kolmea pistettä on käytetty kirjoituksessa vuosikymmeniä, nuoret ei vaan tajuu eivätkä ymmärrä asiaa. Kolmen pisteen käyttö ja merkitys opetettiin ennen suomen kielen tunnilla, nähtävästi ei enää, koska nuoret ovat asiasta aivan pihalla. Muutenkin heidän äidinkielen osaaminen on aivan ala-arvoista. Ei naurata.

Enfk87

Tää on paha koska kolme pistettä oikeasti indikoi sitä että kirjoittaja ei oikeasti tarkiuta sitä mitä sanoo! Miksi olla epäilyttävä tarkoituksella jos sen voi välttää? Ette kai kouluaineeseenkaan lisänneet kolmea pistettä?...

Kiäl

Olet väärässä. Voi se sitäkin tarkoittaa, riippuu asiayhteydestä. Mutta ei ole ainoa käyttötarkoitus. Onko porukka nukkunut koulussa näin pahasti? Eikö kukaan enää lue kirjoja?

Jjkl

Olen samaa mieltä. En ole koskaan käyttänyt ko. ilmaisua "..." tai ",,," enkä ole tajunnut, mikä syy on noiden käyttöön. Joo, olen huomannut, että niitä käytetään. Joskus myös "!!!". En tajua, tarttuva tauti, matkitaan.

AjatusToisinpäin

Voisiko näitä joskus tehdä näin: "mikä nuorten teksteissä kuulostaa oudolta heitä vanhemmissa"? 

Ja itse ajattelen kolmen pisteen... tarkoittavan sitä, että ajatus jatkuu (useimmiten positiivisena). Mielenkiintoista miksi se voisi tarkoittaa negatiivista...?

Onni on, että kieli muuttuu ja että eri ikäluokilla on oma tapansa sitä käyttää. Ehkä kieli jopa rikastuu? 

Ihan sama... Hetkihän me täällä pallolla vain eletään ;)

Sudenkuu

Käytin aikoinaan tuota kolmea pistettä (ajatusviivaa kuulemma...) useinkin ja kaikki olivat siihen superihastuneita ulkomaita myöten. Joten mitä vikaa? Pahempi kun nykyisin Aurinko on aurinko, Kuu on kuu, Jumala (siis kristittyjen) on jumala, Joulu on joulu jne. Pitäisi erottaa ainutkertaiset erilliskäsitteet ja monikolliset muut käsitteet. Muuten mikä vaan sallittua, kunhan joku edes ymmärtää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat