Uhkaavia viestejä, kyttäystä ikkunan alla... Poliisi kertoo, kuinka ex-puoliso tai tuntematon ihailija voi tehdä elämästä piinaa

Uhkaavia viestejä, kyttäystä ikkunan alla... Poliisi kertoo, kuinka ex-puoliso tai tuntematon ihailija voi tehdä elämästä piinaa

Vainoaja on useimmiten uhrilleen vanhastaan tuttu. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Vainoaja voi olla ihastunut uhriinsa tai vihata tätä, mutta joka tapauksessa hänen käytöksensä on järjetöntä ja ahdistavaa. Ilmiöön perehtynyt poliisi kertoo, mitä vainottu voi yrittää tehdä saadakseen häiriköinnin loppumaan.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

*hmmh* Mielestäni vainottu usein altistaa itsensä tuollaiselle vainolle jollain käyttäytymisellä esimerkiksi julkisuudessa. Voi olla että hän itse trollaa provoaa sellaisella käytöksellä joka herättää epätoivottavaa käytöstä sille alttiissa ihmisessä. Hieman kuin nainen lähtisi minihameessa puistoon vilkkuvalo päässä naiivisti tuumien ettei se lisää raiskauksen riskiä.

Muuten tuossa jutussa sekoitettiin mielestäni vähintäinkin kaksi eri asiaa jos ei useampiakin ja se saattaa aiheuttaa  herkemmissä yksilöissä samankaltaista pelkoa kuin metoo kampanjakin siitä voiko enää edes fanittaa artistia, tai ihastua toiseen ihmiseen  ilman sairaaksileimautumisen pelkoa. Näyttää ainakin siltä, että ketään julkisuudenhenkilöä, naista yms. Ei missään tapauksessa kannata lähestyä mitenkään oli parisuhdestatus sitten mikä hyvänsä. Kannattaa myös muistaa, että monella julkisuudenkin henkilöllä saattaa olla mielenterveysongelmia. Eiköhän kuitenkin uuden "vakoilulain" avulla joka puhkoo ihmisten oikeusturvan ja antaa poliisille mahdollisuuden saada kaikki ainakin eliittiä "vaarantavat" henkilöt kiinni ja tutkia ketä tahansa hieman "vahingossa"saadaan ainakin julkisuuden netissä"vainotut" turvaan. Monet bloggarit ovat esim aivan sekopäitä. Mielenkiinnolla odotan kehittyykö tästä uusi ilmiö jossa kaikki b-luokan julkut keksivät:hei kannattaa olla vainottu niin saa palstatilaa.

Vainottu

Ihmistä ei saa vainota, provosoi uhri tai ei! Pitäisi olla päivänselvää jokaiselle.
Pitää varmaa leipoa kunnolla pataan, ennenkuin menee jakeluun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sepahistässäjoo

Ei voi olla totta että olen tässä itse nyt. Nähnyt muiden ihmisten kärsivän vainoamisesta eron jälkeen ja ajattelin vaan että huh, mahtaa olla raskasta. Niin, kyllä on... mihinkään en aio hänelle siis eksälle vastata tai muutenkaan "ruokkia", mutta kun ilmestyi taas oven taakse todella selvistä kielloista huolimatta, niin täytyi laittaa viesti että häipyy tai soitan poliisit... siis mitä! Edelleen vaikea käsittää miksi tämän täytyy olla tällaista. En kaikkia yksityiskohtia tässä erittele, mutta mitä ihmettä tuolla saa tai kuvittelee saavuttavansa? Hetken luulin, että jotkut neutraalit välit voisi olla (mm. ei tarvitse estää jokaisen hänen perheenjäsenensä ja kaverinsa numeroa). Joo... vinkki vainoojat ei herätä mitään positiivisia tunteita tällainen käytös. Lähinnä ahdistaa jopa pelottaa ja siksi raivostuttaa, kun on taas pois tolaltaan vaikka voisi elää muuten rauhassa.

Vierailija

En oikein tiedä, mutta epäilyttää eräs henkilö. Olen ihmetellyt aamulla työmatkoilla, kun sama mies tulee aina pysäkin edessä fillarilla vastaan samaan kellonaikaan, joka päivä klo 7. Se saattaa pyöräillä mun ohi pari kertaa ja kääntyy aina takaisin sinne tulosuuntaan. Se mies tuijottaa minua, nytkin ajoi kahdesti mun ohi ja kyyläsi. Miksi ei jatka kaupunkiin päin vaan palaa takaisin aina? On monta kertaa toistunut, mutta nyt vasta olen alkanut ihmetellä tuota. Onneksi bussipysäkki on vilkkaalla alueella, sairaalan edessä.

ei onnistu tuhoaminen

Tätä ihmisten vainoamista puhelinten ja tietokoneiden rikollisen seurannan kautta on harrastettu jo vuosia Suomessa. Media-alan ihmiset lähtevät pilkkaamaan, uhria mustamaalataan ympäriinsä yrittäen eristää hänet, uhrin ja läheisten tai lähipiiriin kuuluvia tahoja terrorisoidaan varastaen tai tuhoten mm. omaisuutta. Henkisesti sairaiden ihmisten toimia. Voin vain sääliä oikeasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat