”Hiuksia ei saa kutsua tukaksi” ja 12 muuta kirjoittamatonta sääntöä, joita opimme noudattamaan koulussa

”Hiuksia ei saa kutsua tukaksi” ja 12 muuta kirjoittamatonta sääntöä, joita opimme noudattamaan koulussa

Ei maistu hyvältä. Vai maistuuko sittenkin?

Oppia ikä kaikki! Listasimme hämmentävät sosiaaliset säännöt, jotka opimme vertaisiltamme koululaisina.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Vierailija

Muistan varmaan ikuisesti 7 luokan ensimmäisen päivän. Eka kerta ikinä ruokalassa( ala-asteella syötiin omassa luokassa omilla oaikoilla) ja valitsin linjastoa lähimmän pöydän kun pelkäsin kippaavani tarjottimen jos kantaisi kauemmas. Kukaan ei vaan ollut kertonut että se pöytä oli OPETTAJIEN. Ei mitään merkkiä tms mistä pieni 7 luokkalainen olisi ekana päivänä voinut sen tietää. Kukaan ei myöskään tullut sanomaan kun siinä istuin, ei ennen kuin tuli ensimmäinen opettaja, joka suureen ääneen alkoi paasata siitä miten en missään tapauksessa saa istua opettajien pöydässä, ja että mun pitäisi vähän ajatella ennenkun teen jotain. Ja kyllä, lopulta jouduin vaihtamaan pöytää, ja koko ruokaka nauroi. Vihasin koko kolmea vuotta kun piti siinä läävässä olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

"Hämmentävän monella oli peruskoulussa kala-allergia erityisesti niinä päivinä, jolloin tarjolla oli silakkapihvejä. Jostain kumman syystä allergia ei ulottunut kalapuikkoihin."

Aikuisina nämä "valikoivasti kala-allergiset" ovat vuoroviikoin "yliherkkiä" rasvalle, sokerille, lihalle, kalalle, kuiduille, gluteiinille, laktoosille, kasviksille, mausteille. Jännästi se ehdoton yliherkkyys näiltä neiteilijöiltä muuttuu muotoon "kyllä minä vähän voin syödä", kunhan jälkiruokaan asti päästään...

Vierailija

Ylä-aste oli elämäni kamalinta aikaa. Hormonit pistivät mielialat ihan sekaisin, opettajat vaihtuivat joka tunti, tuntui ettei ketään kiinnosta. Putosin kärryiltä vaikeammissa aineissa, ja kaikesta tuli aina vain sekavampaa. Lisäksi muistan epätoivoisesti koittaneeni kuulua joukkoon, mutta en oikein sopeutunut mihinkään. 

Lopulta eksyin vääriin porukoihin, koulu meni päin honkia ja meni monta vuotta ennen kuin löysin oman polkuni. Nyt onneksi asiat ovat hyvin, mutta niin monelta ongelmalta olisi säästytty, jos... 

Vierailija

Apua, olin ymmärtänyt tuon tukkajutun näköjään väärin!! En tiennyt että se viittasi karvoihin vaan luulin sen olevan joku hämärä synonyymi sukuelimille. En yhtään ymmärtänyt miksi, mutta eihän sellaista voi kysyä, joten välttelin sitten sanaa ja edelleen se tuntuu vähän oudolta 😂

Ihastuksista kihistiin koko ajan ja myös tyttö- ja poikakaverit vaihtuivat tiuhaan. Olen joskus kirjoittanut päiväkirjaan tilannekatsauksia siitä, kuka on alkanut kenenkin kaa ja ketkä on eronneet, ja niihin meni aina sivutolkulla.

Muistan myös tuon, että silakkapihvit ja mantelikala allergisoivat kovasti. Ruotokammoa kai?

Miaz

Miltähän vuosisadalta nuo jutut ovat?

Kävin kansakoulua 1959 alkaen 4 luokkaa ja sitten 8-luokkaisen oppikoulun, enkä ole ikinä kuullut mitään noista. Tajutonta - jos on tuollaista kaikkea pitänyt jännittää, niin ei ihme että nykyajan lapset ja nuoret tuntuvat usein niin sekapäisiltä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat