Kommentit (6)

KAIKKI siemenet ovat myrkyllisiä

Kaikkien kasvien kaikki siemenet ovat jossain määrin myrkyllisiä, sillä siemen on kasvin lapsi ja kun se syödään, siihen tyssää kasvin lisääntyminen. Niinpä kasvit laittavat tuholaistorjunta-aineita siemeniinsä.

Tämä koskee KAIKKIA siemeniä, siis myös viljanjyviä, chia-siemeniä jne. Esimerkkejä:
Gluteeni on gluteeniviljojen tuholaistorjunta-aine, edes tuhohyönteiset eivät syö niitä jos muutakin on tarjolla. Chia-siemenissä puolestaan on saponiinia - siis saippuaa - joka vahingoittaa suolinukkaa. Pähkinöiden ja kaakaopapujen tuholaistorjunta-aineena puolestaan toimii fytiinihappo: Se kelatoi mineraaleja (erityisesti rauta, sinkki ja magnesium) eli estää niiden ihmeytymisen suolessa. Fytiinihappoa löytyy muuten sitten myös kaikista tavanomaisista viljoista ja eritoten paljon kaurasta. Riisi taas puolustautuu tuholaisia (ihminen mukaan lukien) vastaan rikastamalla maaperästä itseensä arseenia. (Ruotsissa suositellaan että lapsen maksimiannos riisikakkuja on tästä syystä YKSI päivässä...)

MITÄÄN siemeniä ei tulisi tästä syystä käyttää ruokavalion perustana ja runsaasti syötynä ruoka-aineen. Niitä voi nauttia pieniä määriä silloin tällöin, koska hormesis - pikkuruiset määrät myrkkyjä toisinaan -- vahvistaa kehoa. Ruokavalion perustan tulisi kuitenkin olla jossain muualla kuin siemenissä.

Tämä on se syy, miksi itse olen jättänyt kaikki viljat ruokavaliostani, enkä syö pähkinöitä tai muitakaan siemeniä kovin usein tai paljoa kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käkönen

No onpas outoa. Useimmissa ruokailusuosituksissa - mm. ilmastomuutoksen torjumisen yhtenä keinona, kun kehotetaan siirtymään lihan syönnistä vegetaariruokaan - suositellaan ottamaan ruokavalion merkittäväksi osaksi pähkinät ja siemenet. Ja nyt tässä ilmoitetaan, että ne ovatkin myrkkyä. Hämmentävää!

Siemensyöjä

Siementen myrkyt, voivat suojella myös ihmisen soluja, siksi niitä käytetään syöpäsolujen karkottamiseen elimistöstä. Kaikki kulkee suoliston lävitse, joten on riski syödä mitään ja huonoa tuuria, jos siemenet jäävätkin elimistöön. 

Ennemmin varoisin lisäaineita, glyfosaattia, ylijalostettuja raffinoituja elintarvikkeita.

Tantta vm -47

MInä olen tuplasti 36, siis 72 v. Olen koko ikäni syönyt omenan ja päärynän siemenet. Ja syön edelleen uhmaten kohtaloa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat