Verkkopankin tunnusluvut voivat pian löytyä pelkästään puhelimesta – mutta mitä tehdä, jos se katoaa? Selvitimme

Verkkopankin tunnusluvut voivat pian löytyä pelkästään puhelimesta – mutta mitä tehdä, jos se katoaa? Selvitimme

Ensi vuonna tunnistautuminen Nordean verkkopankissa hoidetaan tunnuslukusovelluksella fyysisen tunnuslukulistan sijaan.

Pankkien pahviset tunnuslukulistat ovat pian historiaa. Selvitimme 6 kysymystä ja vastausta uudistuksen aiheuttamista pattitilanteista.Lue koko juttu

Kommentit (16)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Entä jos puhelin menee rikki -> ei pysty hoitamaan pankkiasioita, maksamaan laskuja.

Entä jos tunnuslukulaite menee rikki? > ei pysty hoitamaan pankkiasioita, maksamaan laskuja.

Paperinen liuska on turvallisin ja varmin

Vierailija

Kaikkein paras on paperinen tunnuslukukortti. Käytän sitä niin pitkään kuin mahdollista. Se on varmin - kukaan ei pääse sitä hakkeroimaan. Samoin pidän kaikista tärkeistä asioista varmuuskopiot muistitikulla. Pilveen pääsee kuka vain helposti hakkeroitumaan, enkä ylipäänsä halua tärkeiden asioideni kuuluvan Googlelle, jolle ne pilvitallennussääntöjen mukaan yhteisesti kanssani kuuluisivat.

Minulla ei myöskään ole älypuhelinta, koska en tarvitse sellaista mihinkään. Puolisollani on, mutta hänen ei onnistunut ladata mobiilipankkia puhelimelleen. Jostain syystä se ei hänen puhelimessaan toimi. Edes pankkivirkailija ei saanut sitä siihen laitettua.

Vierailija

Entä jos on tili useammassa pankissa. Pitääkö olla joka pankin oma tunnuslukulaite? Miksi muuttaa toimivaa järjestelmää, itse ainakaan kuullut että kellään olisi ollut ongelmia paperisen tunnuslukulistan kanssa, tai sen turvallisuuden.

Vierailija

Tili toisaalla kirjoitti:
Onneks en oo Nordean asiakas.

Paperiset tunnuslukukortit katoavat kaikista pankeista, EU:n määräys. Nordea on tässä vain ensimmäisenä asialla.

Muokattu
klo 20:51 | 31.7.2019

Yrittäjä kirjoitti:
Mites yrityksille?

Danske Bankista tilasin tunnuslukulaitteen. Aspa ei millään meinannut käsittää, että mulla ei ole firman puolesta älyluuria. Kumma ettei pankeilla ole käytössä varmennekortilla kirjautumista. Jatkossa sitten tarvitsen joka pankkin oman 'avaimenperän' ?

1. Miten verkkopankkiin pääsee, jos puhelin häviää tai menee rikki? Marko Mettenranta neuvoo, että näitä tilanteita varten sovellus kannattaa ladata useampaan älylaitteeseen. *nauraa*

Vierailija

Paperinen tunnuslukukortti ehdottomasti paras. Toivottavasti Osuuspankki pitää sen asiakkaallaan toisin kuin muut. Oli yksi syy aikanaan vaihtaa Nordeasta Osuuspankkiin.

Ärsyyntynyt vanha eukko

Minulla on töissä hoidossa 12 yritystä joilla kaikilla Nordean tili, joillakin jopa kaksi Nordean pankkitiliä. Roikun kynsin ja hampain kiinni tunnuslukukortissa viimeiseen mahdolliseen päivän asti koska sain tietää että minulla pitää sitten olla 12 (!) erillistä tunnuslukulaitetta, yksi kutakin yhtiötä varten. Siis 12 erillistä laitetta - todellakin paljon helpompaa kuin 12 kortin kanssa pelaaminen. :(  Menin niin hämmästyneeksi kun pankkiin olin yhteydessä että unohdin tarkistaa pitäisikö mahdollisesti peräti olla oma laiteensa kutakin tiliä varten, toivottavasti ei.

Omaakaan Nordea-tiliäni varten en älypuhelinta itselleni hanki, ja todellakin ihana ohje tuo että kannattaa ladata sovellus useampaan älypuhelimeen varsinkin näin sinkkueläjälle. Todennäköisesti tulee pankin vaihto eteen, esim. osuuspankeissa lisäturvaksi riittää toinen varmistustapa paperisen listan lisäksi, muistaakseni tekstarivahvistus. Sitä vain ihmettelen miksi sellainen ei Nordealle kelpaa tulevaisuudessakin, onhan sillä sellainen tapa nyt jo käytössä isoja siirtoja varmistamaan? Huoh.

Vierailija

Minulla ei suomalaista puhelinta tai numeroa, ainakin s mobiiliin tarvi suomi numeron. Mihin pankkiin ei tarvis. Haluaisin kuitenki pitaa osan rahoista Suomessa

Vierailija

Valeviestintää. EU ei todellakaan pakota luopumaan pahvikorteista. Sen sijaan EU tullee edellyttämään pahvikorttia käytettäessä lisätunnistusta, sekin on helppoa.
Pidetään vaan kiinni pahvikorteistamme kynsin ja hampain. Ellei mikään auta, siinä tapauksessa good-bye kovakorvainen Nordea.
Muuten: Ruotsissa pahvikortteja ei poisteta.575

Vierailija

Nordean älypuhelimen tunnuslukusovellukseen voi luoda useita käyttäjiä, joten tilanteessasi fiksua olisi harkita älypuhelimen hankkimista. 

Vierailija

Ei mitää järkeä, taitaa nordea menettää asiakkaita tämän uudistuksen myötä.
Itse ainakin harkitsen vakavasti vaihtoa.
Pahviläpyskä on ollut paras mahdollinen, ei työttömällä ole varaa ostella miljoonia laitteita vain sen takia, että nordea luopuu pahvisista taulukoista, ei niin mitään järkeä

Vierailija

Typerä ratkaisu. Ulkomailla ollessa on todella hankalaa hoitaa asioita jos känny viedään/rikkoontuu. Toivottavasti OP:ssä riittää järkeä pysytellä nykyisessä. Siiryin sinne tämän takia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat