Professori Hele Savin kehittää huipputehokkaita aurinkokennoja: ”Kesämökin aurinkopaneelit perin isoisältä”

Professori Hele Savin kehittää huipputehokkaita aurinkokennoja: ”Kesämökin aurinkopaneelit perin isoisältä”

Professori Hele Savin on maailmalla arvostettu aurinkokennotutkija. Perheen mökillä sähköä tuottavat kuitenkin isoisän aikanaan hankkimat aurinkonpaanelit.Lue koko juttu

Kommentit (9)

Vetytalous

Artikkeli jonka asia-anti sisältyi yhteen lauseeseen:

"Helen tutkimusryhmä Aalto-yliopistossa on kehittänyt tehokkaan nanorakenteisen mustan aurinkokennon, jonka ensimmäiset tehdasvalmisteiset kappaleet valmistuivat saksalaiselta tehtaalta viime vuonna."

Muuten nollainfoartikkeli

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kamut

30-wattisen systeemin saa muutamalla kympillä, mutta sillä ei ladata akkuja etenkään perämoottoreita varten. Ellei sitten ajella tunti viikossa. Virhe lienee toimittajan.

DC certified

Ja Suomessa myydään 3kw aurinkosähköjärjestelmiä 15k€ hintaan kun siihen tarvittavat paneelit saa Euroopasta tilaamalla ovelle toimitettuna reilu tonnilla. Inverttereistä ja verkkoliitännästä joutuu maksamaan kovaa ylihintaa asennuksesta puhumattakaan. Moni ei tiedä että suurin osa nykyisistä kodin sähkölaitteista toimisi suoraan tai pienin muutoksin paneeleista saatavalla tasasähköllä kunhan sarjakytkennällä saataisiin riittävä jännite. Yleisesti laitteissa käytetty hakkurivirtalähde olisi itseasiassa halvempi ja pitkäikäisempi toteuttaa tasasähkölle. Myös sähköauton lataus on helpompaa tasasähköllä. Ilman turhia inverttereitä hyötysuhdekin olisi parempi ja aurinkopaneelit maksaisivat itsensä oikeasti takaisin jopa Suomessa.

Riku K

Minä ostin 2x 285w paneelia alle 200€. lataus säädin 300€, 260AH -AGM akku 400€, inverter 50€. Tämä yhdistelmä tuo sähköä ehkä seuraavat 40 vuotta, (tai niin kauan kun akku jaksaa) suosittelen!

Ei tarvi puhua pskaa

Miltä vuosikymmeneltä olet repäissyt tuon hinnan? 3kW voimalan saat asennettuna alle 7k€ ja osasta vielä kotitalousvähennykset pois. Paneelit todellakin maksavat itsensä takaisin pariin kolmeen kertaan elinaikanaan

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat