Epäkohdat mielenterveyshoidossa riistävät pahimmillaan ihmisarvon – tämän takia terapiatakuuta todella tarvitaan

Epäkohdat mielenterveyshoidossa riistävät pahimmillaan ihmisarvon – tämän takia terapiatakuuta todella tarvitaan

Kansalaisaloite terapiatakuusta etenee eduskuntaan. Toimittaja Anna Wilkmanin mielestä on irvokasta, että julkisen mielenterveyshoidon puutteita on tähän saakka katsottu läpi sormien.Lue koko juttu

Kommentit (13)

Vierailija

Varsinkin nuorten pitäisi päästä heti kokonaisvaltaiseen hoitoon! Itselläni kroonistunut masennus. En päässyt terapiaan. Lääkkeeitä vaan. 20 v tätä sairautta😫😫

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Viidesosa kansalaisista

Isoa, hoitamatonta köyhyysongelmaa, ei korjata, tekemällä tulojensiirtoja, veropakolais"hoivayrityksille". Tämä olisi syytä muistaa, että eriarvoistaminen ja köyhyyteen pakottaminen, ei ole psyykeongelma. Enemmistö "psyykeongelmista", poistuisi välittömästi, kun ihmisten perusturva laitettaisiin kuntoon, eli nostettaisiin se viidesosa kansalaisista, sieltä köyhyysrajan alta.

Vierailija

Hyvä, että asiaa tuodaan esille. Itse kyseistä työtä tehneenä (psyk.sh) voin vain surullisena todeta hoitoon pääsyssä olevan paljon korjattavaa. Kuitenkaan mikään laki tai takuu ei tuo apua, jos ei ole työn suorittajia. Mm palkkaus on ikävä kyllä julkisella puolella huono (työurani huonoin perusterveydenhuollossa). On puhuttu paljon nuorista ja asia on tärkeä. Tärkeää olisi myös, että he, jota ovat jo vuosia sairastaneet, saisivat tukeä, vaikka ns paranemisen odote olisikin heikko. Masennus helposti pahenee entisestään, jos/kun potilaan annetaan ymmärtää, ettei hoito tuo tulosta. On useita muitakin sairauksia, joita hoidetaan ja seurataan ajatuksella ettei tilanne pahene. Nyt kaikki ottamaan yhteyttä oman kunnan politiikoihin ja kysymään millä konkreettisilla keinoilla he aikovat edistää hoidon parempaa saatavuutta jatkossa. Meidän, joilla on voimia on pidettävä ääntä heikompien puolesta.

Vierailija

Entä vähättely ja henkinen väkivalta itse mielenterveystyössä hoitohenkilökunnan taholta? Kuka tähän puuttuisi? Potilas voi harkita itsemurhaa myös hoidossa saamansa arvottoman kohtelun takia.

Vierailija

Samalla tulisi muuttaa koko terapian seuranta. Tällä hetkellä Kela tukee työkykyä, mutta terapeutin tulkinnassa ihminen voikin olla persoonallisuushäiriöinen ja aloittaa lyttäys sekä mitätöintihoidon.

Jos oireenmukainen hoito menee läpi, on pelottavaa jos ei taspainossa oleva, kriisissä käyttäytyvä saa "persoonan muuutosterpiaa". Sen tarkoitus ei ole ylläpitää työkykyä vaan saada ihminen ymmärtämään olemaan sairas, masentunut ja tuhoisa käytökseltään. Tämmöinen terapia ei hyödytä kuin terapeutteja ja niiden kukkaroa.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15782731/menestys-ja-positiivinen-palaut...

Kauniita puheita, mutta toivottavasti terapiatakuun ohella muutetaan radikaalisti myös seuranta ja laatu sekä palveluntarjonnasta poistetaan ne riskiterapeutit, jotka esimerkiksi hoitavat narsimia ilman lääkärin lausuntoa.

Esim. Dynaamisia ja analyyttisiä terapeutteja kouluttava Therapiasäätiö on julkaissut kritiikkiä siitä, että psykiatrit pitäisi saada pois diagnooseineen ja terapeuttien pitäisi saada vapaus hoitaa oman tuntemuksensa mukaan..ylläoleva linkki voi kuvata sitä mitä pahimmillaan oireen mukainen hoito voi olla. Tätä terapeutit ovat toutteuneet jo pitkään Kelan rahalla. Tämmöinen hoito vain tuhoaa työkyvyn ja tekee ihmisestä omaan napaan tuijottavan itsekkään tyypin.

Kannatan toki terapiatakuuta, mutta mikäli terapian seurantaan ei kehitetä oikeaa ja turvallista mekanismia ja varmisteta, että lääkäri seuraa hoitoa voi tietyt suuntaukset vaan pahentaa ja altiistaa lyhyen terapiatakuun kautta asiakkaan potilaaksi pikään persoonallisuuden muutosterapiaan.

Riskejä on aina.

Vierailija

Epäkohdat todella riistävät ihmisarvon. Esimerliksi narsistille suunnattu terapia: https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/julkaisuja/gustav...

Tässä kuvaus hoidosta, jonka maksaa kela "työkunnon ylläpitämiseksi.

Todella vaarallista, koska tänä päivänä terapeutti voi itse päättää hoidosta ja terapiatakuu vain heikentää. Totuus on, että ihmisellä on aina narsistisia piirteitä kriisitilanteissa. Tämänkaltainen hoito on katastrofaalista mikäli ensin ei ole pyrotty vakiinnuttamaan olotilaa ja vasta sitten arvioitu asiaa. Toki moni potilas lopettaa silloin hoidon, joska varsinkin isoimpien terapiatpimijoiden 90e h on varsin mielenkiintoista ja siihen päälle saa sellaisen lyttäyksen, jossa ajetaan itsemurhan partaalle.

huolestunut mummi

Tämä on suorastaan katastrofi, olen seurannut läheltä rakkaan nuoren taistelua psyykkistä oireilua vastaan. Olen pelännyt että hän ei selviä. Kukaan ei ota vakavasti pillereitä vaan määrätään sillä seurauksella että jossain vaiheessa ei niitäkään enää määrätä. Tyttö on viillellyt käsiään ja joutunut huonoon seuraan, mutta vasta nyt monen vuoden jälkeen hän pääsi katkaisuhoitoon. En ymmärrä miksi asialle ei voi tehdä mitään resurssipula ja mikä milloinkin, maksetaan suuria sopeutumiseläkkeitä varakkaille entisille kansanedustajille. Tämä on häpeäksi Suomalaiselle yhteiskunnalle.

Särkynyt

Itse olen kokenut monenlaista kohtelua. Pahinta on se jos/kun ei uskota,nauretaan vaan. Silloin on mielessä käynyt,miksi elän. Onneksi minä olen saanut kokea sen että minusta silti välitetään. Ja sen haluan kertoa myös sinulle: älä luovuta!!!!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat