Kesän kuumin festarityyli löytyikin Suviseuroilta! 10 kuvaa huikeista muotitaitureista

Kesän kuumin festarityyli löytyikin Suviseuroilta! 10 kuvaa huikeista muotitaitureista

Julia (vas.) ja Susanna Sivonen tulivat Suviseuroille Oulusta. ”Tänään minulla on tavallista tummempaa päällä. Tyylini on taiteellinen ja rento”, Julia kertoi. Susannalla oli Barcelonasta ostettu vintagemekko ja Minna Parikan pupulenkkarit. "Olen tekstiilisuunnittelija, joten materiaalin tuntu on tärkeä. En ole itse enää lestadiolainen, mutta tulen tänne tapaamaan sukulaisia ja ystäviä. Täällä on hyvä fiilis. Suviksissa tulee vastaan paljon värikkäitä vaatteita ja suomalaisia brändejä", Susanna sanoi.

Festarit: kesän paras syy tavata kavereita, tutustua uusiin ihmisiin – ja näyttäytyä! Me Naiset haastatteli tyylitaitureita yhdessä Suomen suurimmista kesätapahtumista, Muhoksen Suviseuroilla.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Näkyi olevan värjättyä tukkaakin mukana 🤔 Minusta maallisuus riitelee sanan kanssa. Seurat ei ole paikka jossa näytetään kuka menestyy parhaiten. Lestadiolaiset nostavat itseään maallisella menestymisellä kuin kuka tahansa. Raha ja asema tuovat mukanaan vapauksia joita rahvaalla ei ole tai ei saisi olla eikä niistä puhuta ääneen, yritetään olla kurissa ja nuhteessa kun toiset rellestää. Itse tavallisena syntisenä laittaisin seuroihin siistit vaatteet jotka saavat olla marketista tai halpakaupasta. En osaisi eritellä ihmisiä statuksen mukaan. Tai oikeastaan mahtailevaa uskovaista katson alas ja saatan tuoda sen esiinkin. Sitten on ne menestyneet uskovat joilla ei ole tarvetta korostaa itseään. Seuroissa olisi itse kunkin hyvä käydä välillä.

Vierailija

En ole missään festareilla nähnyt yhtäaikaa niin paljon kauniita naisia ilman meikkejä. Ja viimeisen päälle puettuja. Siellä satsataan itseen! 👍🥰

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tosi monet lestadiolaisethan löytää tulevan puolisonsa suviseuroista (tai muista seuroista), niin kai se on selvää että kyseisissä tapahtumissa halutaan olla hyvin pukeutuneita ja siistejä.

Justnäin

Vanhoillislestadiolaisuus ja pukeutuminen ei liity mitenkään toisiinsa :D tottakai paljastavaa pukeutumista varmasti ihmetellään, mutta niin on muidenkin ihmisten keskuudessa. Ihmiset pukeutuu kuten haluaa, ja tottakai ne piirit joissa liikut vaikuttaa sinun pukeutumiseesi, joten näin ollen myös vl-liikkeen sisällä vaikutetaan toistensa pukeutumiseen! En ymmärrä miksi tässäkin keskustelussa pitää lähteä niin laukalle! Samantyylinen postaus voisi olla vaikka Ruisrockista, eikä siinä olisi mitään ihmeellistä.

Ex vl

Vl porukoissa pukeudutaan siististi ja monilla hyvä tyylitaju. Ei siinä mitään spekuloida tarvitse, kuuluu heidän kulttuuriin. Itsestä pidetään huolta ja vl porukka onkin täynnä hyvännäköisiä ihmisiä.

Anna

Vanha viestittely, mutta VL-väessä on monia "taiteilijoita", arkkitehtejä, "kaiken maailman sisustajia", ihan koulutettua väkeä, menestyneitäkin, siis ihan oikeita ihmisiä.

Yllättävää. IHMISIÄ !! Heillä on myös rauha ja uskonlahja sydämessään, jotka paljon vaikuttavat moneen valintaan elämässä, ammatin valinnassa ja yhteisöllisyys on kantava voima. Perhekeskeisyys on yksi ihana asia, monen muun lisäksi. !!

Vierailija

Lisää "ihania asioita": ehkäisykielto, uupuneet ja epätoivoiset monien raskauksien rasittamat äidit, jotka eivät tietenkään useinkaan sitä ääneen uskalla edes sanoa. Kymmenlapsiset tai sitäkin suuremmat perheet, joissa vanhimmat joutuvat pienten hoitajiksi. Satapäinen lastenlasten joukko käytännössä ilman isovanhempia. Naisten kielto puhua edes seuroissa eli naiset kuuntelevat aina vain vanhojen (maallikko)miesten tulkintaa raamatusta. Epäloogiset ja naurettavan pikkumaiset säännöt kuten hiusten värjäyskielto tai korvakorujen tai hillitynkään meikin käyttökielto.

Kielto katsoa elokuvia, kielto katsoa televisiota, kielto käydä teatterissa, kielto tanssia edes jumppatunnilla tai lukion vanhojen tansseissa, kielto käydä edes klassisen musiikin konserteissa, kielto urheilla kilpaa. Ammatinvalinnassa "uskonlahja" rajaa monet ammatit ulkopuolelle.

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö, jolle anteeksiantamisen kulttuuri, ehkäisykielto ja sen myötä (myös seksiin) väsyneet äidit ja suuret lapsimäärät osaltaan tutkimusten mukaan altistavat. Ahdistavat maallikkosaarnaajamiesten ja liikkeen johtomiesten pitämät "Hoitokokoukset", joita nykyään kai sielunhoidoksi tms. kutsutaan, mutta joiden sisältö on pitkälti sama: "miksi et ole käynyt seuroissa? et kai ole luisumassa maailmaan?" Listaa voisi jatkaa.

Ja ennen kaikkea. Usko siihen, että se yksi ja ainoa totuus, jonka ulkopuolella kaikki muut joutuvat helvettiin, on tällä maapallolla - voi, miten ihanaa - osunut juuri Suomeen ja erityisesti Pohjanmaalle. Se yksi totuus on siis koko maailmassa ehkä n. 80 000 - 100 000 ihmisen hallussa, uskovat lestadiolaiset. Siinäpä sitä on "rauhaa ja uskonlahjaa" kerrakseen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat