Monet pyykinpesuaineet pelkkää rahanhukkaa? Martat kertoo, mihin pyykkääjän kannattaa satsata

Monet pyykinpesuaineet pelkkää rahanhukkaa? Martat kertoo, mihin pyykkääjän kannattaa satsata

Onko tänään kirjo- vai valkopyykkipäivä? Se on pyykinpesun tärkein kysymys!

Onko järkevää ostaa pyykinpesuaine erikseen tummille, kirjaville ja valkoisille vaatteille? Kysyimme Martoilta.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Vierailija

Olen täysin samaa mieltä, pyykin pesu Einolle rakettitiedettä ja yksi pesuaine riittää. Olen käyttänyt pyykkietikkaa muutaman kuukauden huuhteluaineena ja pesukone on puhdistunut, paha haju lähtenyt eikä huuhteluaineesta jäävää inhottavaa limaa ole enää lainkaan. Myös pyykki on ihana raikasta. Keinotekoinen huuhteluaine on vaan pelkkää rahastusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Poppiainen

Minulla kertyy vähän pyykkiä yhden hengen taloudessa. On ympäristöystävällistä ja taloudellista pestä täysiä koneellisia. Värisieppaajat ovat erittäin toimivia, riittää että lajittelee valkopyykin erikseen. Kirjavat pysyvät värisieppaajan avulla raikkaan värisinä.

Etikka on ihan ehdoton viimeisessä huuhtelussa. Huuhteluaineeksi tarkoitettuja mömmöjä en ole käyttänyt 10 vuoteen. Myös etikka auttaa vaatteiden värien raikkauteen, puhumattakaan pesukoneen raikkaudesta.

Pyykinharrastaja

Värinsieppaajat ovat todella hyviä, jos joku uusi vaate on pakko pestä vanhojen seassa. Pesen uudet vaatteet ensin pari kertaa erikseen - kyllä, vettä kuluu, sähköä kuluu, mutta muut vaatteet säilyvät oikean värisinä. Jos tähän ei ole aikaa tai mahdollisuutta, värinsieppaaja mukaan koneeseen. 

Täysien koneellisten pesu on ekologista ja viisasta, mutta ei likaista pyykkiä kovin pitkään kannata säilytellä, lika tekee tehtävänsä ja pilaa vaatteen. Siksi pesen mieluummin vajaita koneellisia kuin annan vaatteiden piintyä pyykkikomerossa. 

On hyvä muistaa, ettei tekokuituvaatteita kannata pestä valkopesuaineella, liivejä tms. Valkaiseva pesuaine ‚valkaisee‘ vaatteen värjäyksen. Tekokuidut eivät aina ole valkoisia, vaan niiden raaka-aineet voivat olla  likaisen harmaita ja ruskeita. Ne värjätään valkoisiksi ja valkopesu kuluttaa värin pois nopeammin - lopputulos voi olla todella ruman harmaa...

Vierailija

En ole täysin samaa mieltä martan kanssa. Pesen kyllä mustat vaatteet erikseen, samoin siniset farkut. Ja punaiset vaatteet (myös vaaleanpunaiset) pesen ensimmäisillä pesukerroilla erikseen, koska kokemukseni mukaan niistä saattaa aluksi lähteä väriä. Muuten pesen kaikenväriset vaatteet yhdessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat