Vaikka taistelu ihokarvoja vastaan on valmiiksi hävitty, näistä syistä jatkan sitä yhä

Vaikka taistelu ihokarvoja vastaan on valmiiksi hävitty, näistä syistä jatkan sitä yhä

Kehopositiivisuuteen liittyvän vapautumisen aikakaudella voisin antaa ihokarvojeni kasvaa. Silti on ihan oma asiani, ajanko vai enkö, kirjoittaa toimittaja Kaisa Viljanen.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Ákku

Tottakai se on sinun oma asiasi, ja tietysti teet sitä vain itsesi vuoksi. Vai teetkö? Eiköhän taustalla kuitenkin ole loppujen lopuksi vain Gilletten markkinamiesten neronleimaus vuodelta 1915, kun partateräbisnestä päätettiin laajentaa ryhtymällä pilkkaamaan ja syyllistämään (myös) naisia "rehottavista" ja "epähygieenisistä" ihokarvoistaan.

En väitä, etteivätkö niin naiset kuin miehetkin olisi ihmiskunnan historian eri vaiheissa ajelleet karvojaan mitä moninaisimmin tavoin. Taustalla ovat kuitenkin aina olleet vain ja ainoastaan kulttuurilliset tekijät ja yhteisön sanallinen tai sanaton painostus. Mitään perusteltua syytä karvojen ajeluun kun ei ole. Alapään karvojen puuttuminenkaan ei lisää kaikilla herkkyyttä (kuten jotkut väittävät) vaan vain mätää tursuavien karvatuppien ja hiivatulehdusten määrää.

Itse en ole ajellut karvojani koskaan. Ja siitä huolimatta minulla on ollut niin poikaystävä kuin lopulta puolisokin. Eikä kenelläkään heistä ole karvafetissiä, vaikka joku irvileuka saattaisi niin ehkä väittääkin. Olen siinä mielessä onnekas, että kasvoin ympäristössä (Pohjois-Lapissa), jossa karvoilla ei ollut merkitystä muutoin kuin osana poronnahasta tehtyä vaatetusta. Vain harva nuoremmistakaan naispuolisista sukulaisistani meikkaa tai ajelee karvojaan, vanhemmista puhumattakaan. Ja hyvä niin.

Elämässä on näet muutakin ajateltavaa kuin ne tupsut kainalossa, haaroissa tai ylähuulen koristeena.

Vierailija

Kainalokarvat on vaan niin yök. Olkoon Gilleten tai kenen keksintö ikinä niiden poistaminen, mutta pisteet siitä. Ihan sama miltä näyttää, mutta en halua kainaloihini hiestä märkää marsua haisemaan. Ja juu, käyn suihkussa päivittäin, silti ne haisisi, jolleivat olisi poissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat