Järjestätkö tiskikoneen puolison jäljiltä uudestaan? Sinulla on liikaa aikaa, väittää asiantuntija

Järjestätkö tiskikoneen puolison jäljiltä uudestaan? Sinulla on liikaa aikaa, väittää asiantuntija

Jos ei kestä sitä, että toinen tekee eri lailla, onko kyse huonosta itsetunnosta?

Pienistä asioista tulee joskus todella isoja. Niin kuin vaikka tiskikoneen järjestelystä, valkenee Kodin Kuvalehden jutusta.Lue koko juttu

Kommentit (17)

Vierailija

Siis nimenomaan nykyään ei ole sitä aikaa odotella, kun puolityhjä kone pesee osan astioista lopputiskien odotellessa tiskipöydällä. Ei ole myöskään ekologista pyöritellä huonosti täytettyä konetta. Kyllä senkin puoliso ymmärtää kun kerran selittää, oli sitten mies tai nainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Itsekin järjestelen astioita omiltakin jäljiltäni, kun tulee lisää pestäviä. Pienen tiskikoneen sisuksiin saa mahtumaan enemmän, kun astiat on tietyssä järjestyksessä siellä.

Mimmmi

"Naisille on vapautunut aikaa siitä, että enää ei pestä kahdeksan lapsen pyykkejä tai suurperheen tiskejä käsin. Naisella on vieläkin tekemisen meininki, mutta ei tekemistä. Siksi hän kulkee miehen perässä ja korjailee miehen tekemisiä. En ole koskaan kuullut miehen sanovan, että pyöräytin tuossa uudet sämpylät, kun en tykännyt tekemistäsi."

Että naisilla on liikaa aikaa, kun ei ole tarpeeksi kotitöitä tehtävänä? Mitäs paskaa tämä taas on olevinaan? Ja vain koska rouva terapeutti ei ole kuullut, ei se tarkoita, ettei miehet järjestelisi puolisoidensa jälkiä. Voi hyvä ihme taas.

Lemmy

Niin, voisi miettiä, että mitä varten ne astiat laitetaan sinne tiskikoneeseen.
Siksi, että niin täytyy tehdä vai siksi,e ttä niistä tulee puhtaita...?
 

Vierailija

Voi hyvä ihme taas. Tiskikoneen voi täyttää vain yhdellä tai kahdella tapaa järkevästi. Jos "mies" ei sitä opi, niin menköön jonkun muun passattavaksi yksinkertaisuudessaan.

Sama kuin sanoisi, että auton huollon tai talon remontin voi tehdä vähän sinnepäin, eikä sitä saa korjata kun toinen kuitenkin yritti.

Vierailija

Koska on järkevää laittaa tiskikone päälle vasta kun se on kunnolla täynnä, voisi yhtä hyvin ajatella, että toinenkin osapuoli vain yhden ainoan kerran paneutuisi miettimään järjestystä veden-ja sähkönkulutuksen kannalta, ja sen jälkeen aina täyttäisi tiskarin järkevästi.... Eihän sen pitäisi ylivoimaista olla. On muita asioita, jotka voi tehdä monella eri tavalla hyvin, mutta tuo esimerkki...

JoosuaJoosuaJoutomies

Kumpi on se pölövästi.
Se, joka täyttää astianpesukoneen "sinne päin" vai se, kuka on joka kerta kädestä pitäen neuvomassa ja nalkuttamassa?

Järjestys

Vai itsetunto tai valtataistelu... Jos järjestämällä koneeseen saa puolet enemmän astioita, miksi ihmeessä ne pitäisi jättää lojumaan? Enemmän stressiä ne likaiset siinä odotellessa aiheuttaa kuin koneen uudelleenjärjestely.

Vierailija

Mielestäni nelihenkisen perheen astiat pitää pestä päivittäin, ei sulloa koneeseen useamman päivän tiskejä haisemaan, vaikka pihtari ex-mieheni sitä vuodesta toiseen nalkutti täyttäessään uudestaan valmiiksi täyttämääni tiskikonetta.

Vierailija

Pakkohan astiat on järjestettävä koneessa uudelleen, koska mies ei niitä asettele sinne niin, että kone pesisi astiat hyvin. Luusisi miehenkin logiikalla ymmärtävän noin yksinkertaisen asian, mutta ei. Ja niin on moni muukin kotityö. Mies tekee kaiken hutiloiden, jotta pääsee mahdollisimman helpolla. Eikö se ole sama tehdä kunnolla, jos on tehdäkseen.

perustelu on aina kiva

Tiskikoneessa ei ole minkäänlaista linkoustoimintoa, vaan vesisuihkuja. Maksimaalinen täyttö, eli astioiden mahdollisimman tiivis asettelu ei liene paras tapa saada astioita puhtaaksi, mutta toki energiatehokasta.

Vierailija

Tekisi mieli täyttää, ihan sormet syyhyää välillä. Jos hän täyttää konetta minun on poistuttava keittiöstä, tai alan kommentoimaan. Kuitenkin tärkeintä on, että perheessä kaikki osallistuvat kotitöihin. Minä olen talouden mies, joten sillä ei ole asiassa väliä että kumpaa sukupuolta kukakin on. Harmittaa ne ylijäävät tiskit, jotka oisin itse sinne koneeseen ehkä mahduttanut, mutta toisaalta, eipä tarvinnut tällä kertaa tehdä itse!

Ortninki se olla pitää

Kun en itse ole täyttänyt konetta, vaan se on miehen/lasten toimesta tungettu astioita täyteen miten sattuu, pesun jälkeen osa astioista on likaisia, kun eivät ole peseytyneet. Siinä ne sitten likoavat altaassa, että kuivunut töhnä niistä irtoaa ja ne voi laittaa taas koneeseen niiden yli jääneiden astioiden kanssa, joita ei oltu saatu mahdutettua edelliseen pesuun. Tästä syystä usein järjestelen koneen uudelleen muiden jäljiltä, että kaikki astiat peseytyisivät kerralla eikä pöydälle jäisi likaisia astioita odottamaan seuraavaa pesua.

sekä että

Jos tuntuu siltä, että kukaan muu ei kuitenkaan osaa täyttää konetta oikein, vaikka kuinka neuvoisi, pitää tiskikoneen täyttö, käyttö ja tyhjennys ottaa yksinoikeudekseen! Täysin optimaalisimman ja totaalisen väärän täyttötavan välissä on useita aste-eroja JA useimmissa näistä tavoista se ero tulee vain siitä, onko tärkeimmäksi kriteeriksi nostettu paras pesutulos vai mahdollisimman suuri täyttöaste!

Vierailija

Onhan se hyvä asia pestä täysiä koneellisia, mutta mielestäni siitä ei tarvitse mitään "taidetta" tehdä. Minä en järjestele miehen jäljiltä, eikä hän minun jäljiltäni. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat