Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas kertoo nyt ensimmäistä kertaa edesmenneestä isästään: ”Hän ei koskaan pystynyt olemaan minulle sell...

Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas kertoo nyt ensimmäistä kertaa edesmenneestä isästään: ”Hän ei koskaan pystynyt olemaan minulle sell...

Eveliina Mäntykangas muistaa, että isä Matti Nykänen oli harvoin selvinpäin. ”Jos en olisi taistelijaluonne, olisin varmasti nyt jossain laitoksessa.”

Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas kertoo, että selvinpäin isä oli mitä ihanin ihminen. Mutta isä oli selvinpäin vain harvoin.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (58)

Renttu-isän lapsi

Minusta tämä oli tarpeellinen juttu ja muistutus runsaasti alkoholia käyttäville vanhemmille. Kuinka turvatonta ja pettymysten täyttämää elämää on olla alkoholistin lapsi. On varmasti ollut lapselle ja muillekin läheisille kurjaa, kun piti kestää kaikki ikävät lööpit. Hyvää elämän jatkoa Eveliinalle!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nytkö näillä jutuilla rahastetaan.
On se kumma kun ihminen kuolee..hänestä pitää ruotia kaikki ..
Varmaan kaikille tuli selväksi hänen elinaikanaan..mikä oli miehiään.Nyt entiset vaimot ratsastavat julkisuuteen kaikennäköisillä jutuillaan.Antakaa jo olla.
Ihmisestä riitti juttua jo elossa ollessa.859

Jätä lukematta jos häiritsee. Matin tyttärellä on täysi oikeus kertoa isäsuhteestaan ja miten se on vaikuttanut hänen omaan elämään. Voimia Eveliinalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lukija

Antakaa nyt matti Nykäsen levätä rauhassa ja antakaa menneisyyden olla hän varmasti yritti olla isä omalla tavalla ja tiesi sen varmasti hyvin rauha Matin sielulle

juopon ex-vaimo

Matti Nykäsen lapset eivät ole juurikaan antaneet haastatteluja isästään, vaikka varmasti on pyydetty. Hänen esikoispoikansa ei ole koskaan ollut julkisuudessa.

Jos asenteesi on se, ettei kuolleesta ihmisestä saa sanoa eikä kirjoittaa mitään, kiellät samalla koko historiankirjoituksen. Matti Nykänen on oleellinen ja kiinnostava osa Suomen urheilu- ja viihdehistoriaa. Valitettavasti hänen elämänsä ei ollut pelkkää viihdettä, ja siihen kuului ihmisiä, vaimojen lisäksi ainakin hänen kolme lastaan, joiden elämä oli ja on kaikkea muuta kuin viihdettä. Niin kauan kuin meillä on Matti Nykäsen miehiä, kansallissankareita tai ei, heistä on saatava kirjoittaa myös vähemmän mairittelevia asioita. Et voi viedä sitä oikeutta hänen läheisiltäkään.

Surullista

Matti Nykänen kuoli alkoholismiinsa ja syyllistyi elämänsä aikana mm. vakaviin väkivaltarikoksiin. Tyttären kokema kertoo, millainen isä Nykänen oli. On edelleenkin suorastaan uskomatonta, että jotkut esittivät, ilmeisesti vakavissaan, Nykäselle valtiollisia hautajaisia. 

Huonompi kuin muut

Varmasti haastatteluja pyydetään, ja aihehan on hyvin tärkeä! Häpeän varjossa elää monia, surullista. Onneksi vanhemmat erosivat. Minullakin oli alkoholisti-isä (rakas isä olikin), ja luottamus asioiden järjestymiseen puuttuu edelleen.
Voimia ja onnea tulevaisuuteen, Eveliina!

Kohuotsikot myrkkyä

Julkisuus on myrkkyä alkoholistille. Kännissä voi uskoa olevansa ihailtu ja merkittävä. Selvänä "mitä ihanin ihminen", sanoo tytär. Kauniisti sanottu mutta mietin niitä tuhansia isiä, jotka tekevät parhaansa lastensa puolesta, kannustavat, opastavat, turvaavat. Mietin tekeekö osaamattomuus ja vastuuttomuus ihmisestä ihanan? Tyttären äiti on todennäköisesti pahoinpidelty Matin taholta, ja vaimonsa hakkaajat ovat todella inhottavaa "sakkia". Toivottavasti Matin tytär arvostaa äitiään, joka on oikeasti ollut hänelle vastuullinen ihminen. Vaimoja riitti, ja uskoisin että heitä olisi tullut lisää. Alkoholisti ilman parantumisen tarvetta on todella sairas, ja pahinta on ollut julkisuus, otsikot, ja häntä paapovat vaimot. Jos joutuu seisomaan omilla jaloillaan, niin voi olla parantumisen mahdollisuus; se lähtee juopon sisältä.

Vierailija

Jokainen ihminen tekee virheitä elämässään, joita varmasti on katunut. Annetaan kuolleen ihmisen levätä rauhassa, ei kaivella hänen asioitaan enää. Rauha Matinkin sielulle.

Arja

Eveliina on jossain sanonut, että isänsä sai liian paljon julkisuutta liian nuorena. Naapurissa asuessa sen näki hyvin. Siipeilujöitä ei puuttunut ja jokainen repi häntä omaan suuntaansa. Jo alle 20 vuotiaana, hän oli vain se arka ha ujo nuorukainen, joka osasi hypätä. Koko Suomen kansan omaisuudeksi revitty Matti ei saanut rauhassa elää normaalia parisuhdetta koskaan. Näin itse nuorena äitinä silloin jo ajattelin. Vierestä näin,että kaverit veivät ja Matti ei osannut sanoa EI! Terveiset Eveliinalle ja toivon hänelle toipumista tästä isättä vaille jäämisestään. Ei Matti osannut, kun ei ollut aikaa elää normaalia elämää ja opetella isyyttä. Olen Jyväskylästä ja läheltä usein näin, ettei Matti olisi halunnut lähteä, muttei ollut kaiketi voimia tapella vastaan. Puolisoistakin väkisin oltiin tekemässä yhteistä julkista omaisuutta. Se oli väärin lehdistöltä. Voimia, Eveliina!

Vierailija

Eveliina tietää, että isä rakasti häntä. Alkoholismi on sairaus muitten joukossa, sitä ei vaan haluta ymmärtää. Isäsi oli sinullekin rakas, miksi nyt kerrot ikäviä juttuja hänestä? Tosi loukkavaa Mattia kohtaan. En koskaan voisi tehdä noin, oli isä sitten millainen tahansa. Hän oli rakas.

Vierailija

Tiesiköhän Matti, että hänen lapsensa häpeävät häntä?
Tämäkin olisi voinut muuttua, jos hän olisi halunnut yrittää raitistua.

Vierailija

"Konkreettisia muistoja isästä on vähän". Silti piti nyt ratsastaa julkisuuteen isänsä kuoltua, ei tämän eläessä. Miksi?

Munkin isä on kelvoton

"Jokainen ihminen tekee virheitä elämässään, joita varmasti on katunut. Annetaan kuolleen ihmisen levätä rauhassa, ei kaivella hänen asioitaan enää. Rauha Matinkin sielulle."

Miksi? Eipä kukaan tule minua haastattemaan isäni kuoltua, mutta jos tulisi, niin veikkaisin ettei joku Me Naiset varmaankaan pystyisi julkaisemaan sanaakaan tai toimittajan pitäisi kirjoittaa juttu ilman minun kommenttejani.  Eipä Mattikaan varmaan ikinä kysynyt lupaa läheisiltään, kun rahapulassaan teki jonkun seiska-haastattelun ja lapset saivat sitten taas hävetä oikein kunnolla. Voisi tehdä Eveliinallekin hyvää, että olisi sanonut suorat sanat eikä edes yrittänyt keksiä jotain positiivista.

Vierailija

Matin isällä ei ilmeisesti ollut ongelmia alkoholin kanssa ja lapsuuden kotiolot olivat hyvät. Aiheuttiko sitten nuorena tullut menestys Matin riippuvuus ja väkivaltaongelmat? Hänellä oli hyvä suhde isäänsä mutta omille lapsilleen ei osannut olla isä kuin ehkä hetkittäin.
Eveliinan itsensä kannalta on tärkeää, että hän välitti isästään tämän eläessä, ja tuli hautajaisiin. Jää lohdullinen muisto ilman syyllisyylisyyden tunnetta, joka usein liittyy surutyöhön.

Näin on

Mun mielestä kauniisti puhuu isästään vaikka kertookin totuuden. Kukapa ei häpeäisi isää joka toilailee humalassa, räyhää jne. Itsellä samanlainen tausta sillä erotuksella ettei isäni ollut julkisuuden henkilö. Mutta kyllä vaikka kuinka rakastaa ihmistä ja kyseessä on oma puoliso, vanhempi tai lapsi, niin ei se rakkautta poista vaikka puhuukin asioista niin kuin ne on. Tämä on varmasti monelle vahvuutta antava tarina ja kertoo myös sen, että alkoholistin lapsesta voi kasvaa terve, menestynyt ja välittävä ihminen taustasta huolimatta.

ymmärrän täysin

Todella hienosti nuori nainen osasi tunteensa kertoa 👍 Ja asia on tosi, mitä sitä kaunistelemaan, kyllä näistä pitää pystyä puhumaan. Ja jos ei kestä, ei ole pakko lukea Joskus on isä ja ihan samassa taloudessa, mutta ei juuri ikänä "läsnä" Tai äiti.Malli oli opittu vanhemmiltaan. Ennenhän lapsia vaan tuli vaikkei haluttukaan, ainakaan niin paljon. Aikuisella on vastuu, ei lapsella. Ja silti kunnioitti isäänsä ja puhuu kauniisti, kaikesta huolimatta. Kaikkea hyvää nuorelle naiselle! Et ole yksin, asia koskettaa hyvin monia.❤️❤️

Hyviä ja huonoja muistoja

Kuin omasta elämästä, sillä erotuksella tosin, että isäni ei ollut kuuluisa. Ei ehtinyt nähdä edes viittäkymmentä, ennen kuin menehtyi. Silti ikävä jäi.

Vierailija

ymmärrän täysin kirjoitti:
Todella hienosti nuori nainen osasi tunteensa kertoa 👍 Ja asia on tosi, mitä sitä kaunistelemaan, kyllä näistä pitää pystyä puhumaan. Ja jos ei kestä, ei ole pakko lukea Joskus on isä ja ihan samassa taloudessa, mutta ei juuri ikänä "läsnä" Tai äiti.Malli oli opittu vanhemmiltaan. Ennenhän lapsia vaan tuli vaikkei haluttukaan, ainakaan niin paljon. Aikuisella on vastuu, ei lapsella. Ja silti kunnioitti isäänsä ja puhuu kauniisti, kaikesta huolimatta. Kaikkea hyvää nuorelle naiselle! Et ole yksin, asia koskettaa hyvin monia.❤️❤️

Tuohon "malli oli opittu vanhemmiltaan" sanoisin vain sen, että eikö Matti ollut hyvissä välissä vanhempiensa kanssa, ihan alusta loppuun? Vanhemmilla ei ollut alkoholiongelmaa, ja he tuntuivat välittävän, olevan läsnä ja kannustavan Mattia. Vieno-äiti ei myöskään olisi halunnut kuolinsyytä julkisuuteen, koska kunnioitti poikaansa ja hänen vaimoaan. 

Yleisesti olen kyllä samaa mieltä kanssasi. Hyvä, että Eveliina puhuu tunteistaan, ja saattaa herättää muitakin ajattelemaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat