Lotta Näkyvä suunnittelee 100 000 euron kiipeilymatkaa Mount Everestille: ”En halua, että Kristian tulee mukaan huipulle”

Lotta Näkyvä suunnittelee 100 000 euron kiipeilymatkaa Mount Everestille: ”En halua, että Kristian tulee mukaan huipulle”

Kiipeily on Lotta Näkyvän lempipuuhaa. Vuoren korvikkeeksi käy Kiipeilyareena Helsingin Salmisaaressa. Kuvat: Jani Laukkanen, Lotta Näkyvän arkisto

Selviytyjät-ohjelmassa mukana oleva Lotta Näkyvä on uhkarohkea matkailija, joka ei pelkää missään. Hän suunnittelee valloittavansa maailman korkeimman vuoren Mount Everestin vuonna 2020. Lotta kertoo Elämäni matkat -juttusarjassa suosikkikohteistaan ja tärkeimmistä matkoistaan.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Vierailija

Aconcagua on pelkkää kävelyä, jopa tylsä. Kun välineet on nykyaikaiset ja laadukkaat, ja kunto ok pääsee takuulla Everestin huipulle. Harva siellä edelleenkään käy korkea hintansa takia.

Vierailija

Tuollaiseen laittaa 100.000€! Aki teki aikoinaan hienon teon auttamalla afrikassa. Harmillista, että lapset nyt ratsastavat sillä julkisuuteen. Ehkä olisi taas aika palata ”juurille” miettimään mikä elämässä on tärkeintä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Luontoharrastaja

Matkailuharrastus on tietysti siitä kiva harrastus (matkailijalle, ei ilmastolle) että lentämisestä ei paljon mitään veroja tarvitse maksaa, toisin kuin monesta muusta kotimaan toiminnasta. Kunhan vaan ei liian moni ala harrastaa.

Hohhoijaa...

Hesarin jutun mukaan Lotta aikoo valloittaa kaikki yli 8 tonniset. Varsin vaarallista kiipeily on aina noissa korkeuksissa. Montako huippua Lotta ehtii valloittaa ennen kuin kohtalo korjaa hänet jollekin vuoren rinteelle ? Everestillä on muuten joka toukokuussa aivan liikaa porukkaa, kun rikkaat ja sponsoreita haalineet yrittävät huiputtaa vuorta. Sinnehän ei pysty kiipeämään kuin muutamana viikkona vuodesta. Tulikin jo varmaan selväksi, ettei hommassa ole mielestäni mitään järkeä... Pelastusoperaatioihin ei mielestäni tule ainakaan käyttää minkään valtion varoja. No tarpeeksi korkealla jos ollaan, niin pelastaminen on yleensä mahdotonta (Helikopterilla taitaa päästä n.6000m korkeuteen) . Olisiko ns. normaalit työt Lotalle vaihtoehto ?  

My two pence

Toivotan onnea Lotalle. Palava halu ja itsevarmuus huipussaan. Toivon myös että hänen seikkailunnälkänsä tulee tyydytetyksi ennen Everstiä. Niin moni maailman huippukiipeilijä kuolee vuorenrinteellä ennen 50 ikävuotta. Yksi suurimmista läksyistä elämässä on oppia, ettei oma ego määritä kaikkea tekemistä. Olen tuntenut monta kiipeilijää keski-Euroopassa ja kaikkia yhdistää itsekkyys. Itsekkyys siinä mielessä, että perheen ja rakkaiden huolella ei ole väliä, veri vetää kokeilemaan omia rajoja. Mutta jokainen tyylillään mutta toivottavasti ei päädy tilastoihin. 100 tonnia on pikkusumma maailmalla, toivottavasti häntä ei aja näyttämisenhalu. Onnea yritykseen, omaa johtotähteä on seurattava.

Vierailija

Tuo on niin turhaa touhua. Sponsorien kannattaisi lahjoittaa nuokin rahat vuorten siivoamiseen. Nämä Lotan kaltaiset "sankarit" on vuosien varrella saastuttaneet vuorten rinteet täyteen roskaa. Enää se ei vissiin onnistu ja hyvä niin. Laittaisi Lottakin energiansa järkeväpään käyttöön.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat