Luulitko, että sitruunavesi kiihdyttää aineenvaihduntaa? Tästä syystä siihen ei kannata uskoa

Luulitko, että sitruunavesi kiihdyttää aineenvaihduntaa? Tästä syystä siihen ei kannata uskoa

Moni nauttii sitruunavettä ajatellen, että se ylläpitää kehon pH-tasapainoa tai että siitä saa buustia aineenvaihduntaan. Sitruunaveden juomisessa on yksi hyöty, mutta se ei liity kumpaankaan edellä mainittuun asiaan. Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Ruokavalio on tärkein ja suurin syy siihen, että normaalipaino pysyy tai, että paino laskee.  Ja että pysyt terveenä.

Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin, ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä.  Eli syömällä oikein. Keskivertoaikuisen rasvan ja proteiinin tarve on n. 60-100 grammaa päivässä. Kasvikunnan tuotteita tulisi syödä 500-1000 grammaa päivässä.

Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt hiilihydraatteja, sitä vähemmän rasva palaa. Hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde. Mutta pelkkä hiilihydraattien rajoitus ei riitä vaan ruuan laatu, ravinnesisältö ja myös koko ravintoketju ovat äärimmäisen tärkeitä asioita.

Ruoansulatuksessa kaikki hiilihydraatit pilkotaan glukoosiksi ja varastoidaan lihaksiin ja maksaan. Glukoosin varastomuoto lihaksissa ja maksassa on glykogeeni. Kun glykogeenivarastot ovat täynnä, ja lisää glukoosia vaan elimistöön tulee, niin käynnistyy lipogeneesi, jossa glukoosista syntyy rasvaa erityisesti maksassa ja rasvasoluissa. Osa siitä päätyy ja jämähtää varastorasvaksi, eli läskiksi, riippuen elimistön energiataseesta. Liika glukoosi veressä on myrkkyä elimistölle, joten siitä on päästävä eroon tavalla taikka toisella. Elimistön kyky varastoida energiaa glykogeenin muodossa on aika rajallinen, noin vuorokauden tarve, max.

Kun hiilihydraatteja ei ole muuttaa glukoosiksi, niin maksa muuttaa rasvaa glukoosiksi ja näinollen rasva palaa eli mitä enemmän syöt hiilihydraatteja sitä vähemmän laihdut.

Hiilihydraattimäärän tulee olla alle tietyn rajan, jolloin elimistö alkaa käyttämään rasvaa pääasiallisena polttoaineenaan. Hiilihydraatit stimuloivat insuliinin tuotantoa. Ilman insuliinia ihminen ei liho. Mutta, jos ravinto sisältää liikaa hiilihydraattia, niin ihminen lihoo ja saa metabolisia häiriöitä. Mutta, jos hiilihydraattia vähennetään riittävästi, niin insuliinin tuotanto normalisoituu ja ihminen laihtuu.

Oikea hiilihydraattien määrä ruokavaliossa riippuu terveydentilastasi, mahdollisesta painonpudotustarpeesta sekä fyysisestä aktiivisuustasostasi.

Sokereissa hiilihydraattia on 100%, viljoissa 70% ja muissa kasvikunnan tuotteissa alle 15%. Siitä voi jokainen laskea, mitä suuhunsa lappaa, jos mieli pysyä terveenä.

Jotta ihminen voisi polttaa omia rasvavarastoja, tarvitaan lipaasi -nimistä entsyymiä. Lipaasi vapauttaa rasvan rasvasolusta. Insuliini ehkäisee lipaasiin toiminnan. Kun lipaasi ei toimi, niin lihominen jatkuu. Ratkaisu on yksinkertainen. Vähähiilihydraattien ruokavalio laskee insuliinitasoja ja aktivoi lipaasin, jolloin varastorasva siirtyy kierrätykseen ja energialähteeksi.

Lisätkää liikuntaa asteittain kunnes päivittäisestä liikunnasta tulee elämäntapa (muistakaa erityisesti hyötyliikunta). Liikunta on se voima, joka pitää kehon kunnossa. Kaikki liikuntamuodot kelpaavat. Etsiytykää sellaisten liikuntalajien pariin jotka todella kiinnostavat. Pääasia, että nousette sieltä sohvalta. Muista myös riittävä lepo, uni ja rentoutuminen.

Vierailija

"sitruunaveden juominen terveyssyistä on turhaa."

Onpas kummallista. Luulisi että sitruuna on kuitenkin terveellinen kun on siinä vähän muutakin kuin C-vitamiinia varsinkin kuoren osassa.. 

Ja eikös C-vitamiini ole terveellistä itsessään? Joten sitruunaveden juominen terveyssyistä ei ole turhaa. 

Vähän voisi artikkeleita kirjoittaa maltilla eikä olla niin tuomitseva sitruunaa kohtaan, vaikka ei nyt sattuisi siitä itse pitämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Yhdyn edelliseen kirjoittajaan.
Tutkijat ovat mm. Marjojen syönnistä sitä mieltä /Kuopion Yo. , että, joka päivä käytettynä voi ehkäistä syöpää, Sitruunassa on samoja fenoliyhdisteitä, myös mehussa.
Menen samalla matikalla, joka päivä käytettynä voi ehkäistä jopa syöpäsoluja.
Lisäksi lihan syöntiä pitäisi rajoittaa sen happamuuden (ekologisuuden lisäksi) vuoksi.
Sitruunassa PH on kuitenkin emäksinen., vaikkakin maistuu happamalta.
Mm. Liika suola ja hapan ravinto tuottaa inflaammaatioa elimistöön, Tätä ei emäksinen ruoka tee.
Tosin ylimääräinen sokeri aiheuttaa liikaa kiloja, jolloin esim. Parsa-ja kukkakaali ovat ylenmäärin syötynä, sitruunaa terveellisempiä vaihtoehtoja.

Lemonlover

Onpa todella kummallinen artikkeli. Välimeren maissa, joissa sitruuna kasvaa ja joissa sitä käytetään päivittäin ruokavaliossa, asuu pitkäikäisiä ja terveitä ihmisiä. Sitruuna on olennainen osa Välimeren ruokavaliota, jonka mm. Harvard Medical School on tutkimuksillaan todistanut terveelliseksi mm. verisuoni- ja sydänpotilaille.
Itse pääsin aamuisella sitruunavedellä eroon närästyksestä ja happosalpaajista, jotka viimeistään pilaavat elimistön PH:n. Tutkimuslinkit esiin ET-lehti, mihin viittaatte!

Vierailija

Lemonlover kirjoitti:
Onpa todella kummallinen artikkeli. Välimeren maissa, joissa sitruuna kasvaa ja joissa sitä käytetään päivittäin ruokavaliossa, asuu pitkäikäisiä ja terveitä ihmisiä. Sitruuna on olennainen osa Välimeren ruokavaliota, jonka mm. Harvard Medical School on tutkimuksillaan todistanut terveelliseksi mm. verisuoni- ja sydänpotilaille.
Itse pääsin aamuisella sitruunavedellä eroon närästyksestä ja happosalpaajista, jotka viimeistään pilaavat elimistön PH:n. Tutkimuslinkit esiin ET-lehti, mihin viittaatte!

Korjaan Menaiset-lehti 😊

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat