Pois käytöstä? Keski-ikäiset naiset kertovat työllistymisen tuskasta: ”Headhuntereiden soittelu loppui kuin seinään, kun täytin 50 vuotta”.....

Pois käytöstä? Keski-ikäiset naiset kertovat työllistymisen tuskasta: ”Headhuntereiden soittelu loppui kuin seinään, kun täytin 50 vuotta”.....

Naiset ihmettelevät, että kuvittelevatko työnantajat heidän soittelevan vielä Nokian 3310:llä.

Yli 50-vuotiaat naiset avasivat suunsa työelämästään: pätkätöitä, sijaisuuksia ja pitkäaikaistyöttömyyttä. Lue koko juttu

Kommentit (7)

40 v vanhus

Näin se ikävä kyllä on ja on miestenkin osalta ikävä kyllä ihan sama juttu. Työhaluja juuri 50 v jälkeen löytyisi, kun ruuhkavuodet ovat akanapäin ja olisi mahdollisuus keskittyä täydellisesti töihin. Se tuntuu olevan joku uskonto, jossa luullaan, että vanhempi väki yli 50 v ei pysty töihin enää. Työväkeä halutaan tuoda ulkomailta, mutta oma työväki joka on täyttänyt 50 v ei kelpaa. Työnantajien on mielestäni turha itkeä työvoimapulaa. Tämä on niin nähty, että jos ei kolmekymppistä työntekijää löydy, niin työnantaja valittaa työvoimapulaa.

Sitten kummasti toivotaan, että eläkeikiä nostamalla työura jatkuisi pidempään. Toive ei vastaa yleensä todellisuutta. Teoria ja käytäntö eivät taas suomen maassa kohtaa tässäkään asiassa kuten ei monessa muussakaan asiassa.

Katkeroitunut

Itse kyllästyin määräaikaispelleilyyn ja päätin mieluummin jättäytyä työttömäksi. 500 ansiosidonnaisen korvauspäivän jälkeen voinkin jäädä eläkeputkeen. Kerran minun työpanostani ei arvosteta - vuosien määräaikaisuusputki valtiolla, jota välillä katkotaan niin, että häviän vuosilomapäiviä - niin jäänpä sitten yhteiskunnan elätiksi. Että se siitä työuran pidentämisestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olisi ihan mielenkiintoista kun "vanhemmat" ihmiset eivät enää kelpaa työelämään ja eivät tule kelpaamaankaan niin, voisiko ajatella varsinkin heidän kohdallaan kansalaispalkan tapaista turvattua tuloa joka ei pienentäisi lopullista eläkettä yms. Joka ei sulaisi vaikka joku hetkeksi työllistäisikin eikä olisi vaaraa että about 50-kypäsistä yritetään tehdä pakotettua pätkähalpatyövoimaa, pudotetaan työeläkkeitä tarkoituksella. Helpottaisi varmasti monen ahdistuneen ihmisen oloa kun ei tarvitsisi pelätä jatkuvasti vuosia byrokratian rattaissa ennen kuin pääsee eläkkeelle.

Ex-johtaja

Käytännössä olen nähnyt, olen entinen väliportaan pomo. Ainoa ohjeeni on: hankkikaa hyvä lakimies ja kerätkää kaikki todisteet päivättyinä itsellenne kotiin tai muuhun ulkopuoliseen paikkaan tuplakopiot kaikista sopimuksista. Koskee yhtälailla miehiä ja naisia, meno on aivan törkeää 45v täyttämisen jälkeen, alkaa simputus, savustaminen ja roikottaminen mitä ihmeellisimmillä verukkeilla, tehdyt sopimukset hukkuu tai niitä jopa väärennetään työnantajan eduksi. Mitään lojaliteettiahan työntekijöiden suuntaan ei ole, joten aivan turha joustaa ja venyä tehdä "ilmaista extraa". Pomot kehtaa vielä julkisuudessa itkeä ulkomaalaisen halpatyövoiman haalimisen perään. Heitä voidaan simputtaa vielä kahta kauheammin, kun suomea taitamaton jää kaikkien tukijärjestelmien ja oikeuksien ulkopuolelle.

K

Ikärasismi koskee ihan siinä miehiä kuin naisiakin - Yli 40v ammattilainen on out of date varsinkin esim. IT-puolella ja silti, kun aivan eri hommissa yli 60v menettää esim. sormen, niin sitten ruvetaan ehottelemaan jatkokoulutusta lähes loppuun koulutetulle ihmiselle - Ei voi käsittää, mut ei kai tarttekkaan - oisko kellään sormen siemeniä myydä.

Vierailija

Olen 57-vuotias mies ja minulle työllistämiskouluttaja sanoi suoraan,

että tuotantotöihin työnantajat eivät ota yli 56-vuotiaita.

Nähtävästi valtiolla on vara ja tarve ylläpitää 80 000 yli 50-vuotiasta työttömänä

koska kaikki lainsäädäntö näyttää olevan tehty heidän työllistymisensä estämiseksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat