Bubi Walleniuksen kommentti aamu-tv:ssä paljastaa, millaista sovinismia Suomen urheilupiireissä edelleen muhii

Bubi Walleniuksen kommentti aamu-tv:ssä paljastaa, millaista sovinismia Suomen urheilupiireissä edelleen muhii

Kuva: <span class="photographer">Anna Huovinen</span>

Kaj Kunnaksen mukaan poikiin satsataan, jotta heistä tulisi hyviä, tyttöihin satsataan, kun he ovat hyviä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (30)

Koo

Väittääkö tämä Murtomäki tosissaan,että naisjuoksijat,moukarinheittäjät,mäkihyppääjät,korkeushyppääjät,nyrkkeilijät,painijat jne olisivat yhtä hyviä tuloksissa kuin miehet. Mitä toimittaja haluaa, eri sarjojen poistoako? Loppuisi naisurheilu siihen, mikä ei olisi esim lapsille hyvä. Jotakin rajaa ajattelemattomuuteen ja ahdasmielisyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
EH20030

Vierailija kirjoitti:
Kapo kirjoitti:
Taitaa ratsastuksessa olla yhteinen sarja miehille ja naisille, ammunnassakin on nykyisin omat sarjansa. Jos eri sarjoissa kilpaillaan, ei paremmuutta voi verrata. Mutta toki 11 sekunnin aika on huonompi kuin 10.

Ratsastuksessa on yhteinen. Ammunnassa siirryttiin omiin sarjoihin sen jälkeen, kun NAINEN kehtasi voittaa miehet olympialaisissa....

Tätä urbaanilegendaa feministit jaksavat toistaa loputtomiin. Näinhän se ei todellisuudessa kuitekaan ollut vaan noita sekasarjoja jajaettuja sarjoja on ollut melko paljon. Se on vaihdellut olympiakohtaisesti. Olen kysellyt monilta feministeistä mistä he tietävät, että juuri naisen voiton jälkeen silloin seuraavissa olympialaisissa ei ollut sekasarjaa. Koskaan en ole vastausta saanut.

Penkkiurheilija

Puuro jumittuu? Voi hellantettas! Kirjoittaja ei taida tietää sitä kuinka paljon jo YLE harrastaa "positiivista syrjintää" nykyään urheilussa. Eli tarkoituksella lähettää, uutisoi ja seuraa naisten eri lajeja vaikka niiden kiinnostus - ja suoritustaso (!) on kuin vertaisi SM-liiigan j 5-divarin tasoa! Tiedän TANEn jäsenenä että ko. organisaation naisjohto on yhdessä eduskunnan naisverkoston kanssa tavannut jo monesti YLEn johtoa jotta tätä "positiivista diskriminaatiota" harrastettaisiin myös tässä asiassa. Ihan sairasta touhua verorahoilla tämäkin!..Olen jutellut useasti "Bupin" kanssa urheikusta ja tätäkin sivuttu. Hän on JÄRKItyyppi! :)

KatjaD

Kannatan kaikin puolin tasa-arvoa, mutta rajansa kaikella. Jos meidät naiset pannaan missä urheilulajissa tahansa vastakkain, miehet voittavat. Se ei tee meistä naisista yhtään huonompia ihmisiä – meidän miehiä paremmat ominaisuutemme vain ovat muualla. Ei tämä mikään arvokysymys ole.

Muuten olen sitä mieltä että nimenomaan tällaiset ulostulot rapauttavat tasa-arvoon siirtymistä vakavasti. Kanssasisaret: hold your horses ja pitäkää jalat maan pinnalla. Niin kuin valtaosa meistä pitääkin.

Eläköön se pieni ero.

Nainen ja sekin on ihan kivaa

Niin pitkään kuin lehden nimi on Me Naiset eikä Me Ihmiset, niin tämän tyyppiset uutiset ja kirjoitukset on yhtä tyhjän kanssa.

Ja toivon todella, että Me Ihmiset lehteä ei tule, koska on ihan kiva kun me naiset ja miehet ollaan vähän erilaisia ja meitä kiinnostaa ehkä vähän eri jutut ja ollaan ehkä vähän eri asioissa toisiamme parempia. Miehet on urheilussa.

Origami

– Suomessa on ollut perinteisesti kolme pesäkettä, joissa nainen on ollut vaikeassa asemassa: armeija, kirkko ja urheilu. Nykyään nainen voi jo olla sotilas ja pappi, ja urheilussakin on menty eteenpäin. Toivon, että jonain päivänä Leijonien päävalmentaja on Jukan sijaan Jutta.

Hyvin kiteytti Kunnas tämän feministisen opin. Miehet käyvät sen kivisen ja mutkaisen tien itse läpi päästäkseen huipulle. Samojen miesten ja muidenkin on  tasoitettava ja oikaistava se tie naiselle. Tasa-arvon takia tietenkin.

Olen kuitenkin oppinut tietämään, että feministi voi pahoittaa mielensä mistä hyvänsä, jopa heidän paapomisen laadusta

Vierailija

Naisilla ylipäätänsä on omat sarjat ja kisat siksi, että heilläkin olisi mahdollisuus kilpailla vertaistensa kanssa. Mutta eiköhän sitten luovuta niistä tasa-arvon nimissä. Ja katsotaan millainen epatasa-arvoitkuparku sitten seuraa kun kukaan nainen ei voita enää mitään missään milloinkaan. 

Futista joka kesä

Taas haetaan väkisin feminismiä ja tasa-arvo syrjintää.
Mikäli eroja ei olisi, niin ei olisi miesten ja naisten sarjoja.
Molemmat voi silti olla mielenkiintoisia, siitähän ei ole kysymys. Mutta fysiikka nyt vaan poikkeaa ja monessa lajissa myös ajattelutapa ja reaktiot.

Älkää tukehtuko. Hengittäkää ja fiilistelkää urheilua.

Vierailija

Juu miehet ja naiset samaan kisaan kisamaan niin on tasa-arvoa kisoissa vuotta myöhemmin ei kisoissa ole kuin muutama nainen koska ei löydy sponsoreita kun harva naisista sijoittuu kärki paikoille. Laitetaan samalla karting autot ja F1 autot samalle radalle kisaamaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat