Käytä vaatteet oikeasti loppuun! ”Se vähentäisi valtavasti tekstiiliteollisuuden päästöjä”, sanoo blogisti Outi Pyy

Käytä vaatteet oikeasti loppuun! ”Se vähentäisi valtavasti tekstiiliteollisuuden päästöjä”, sanoo blogisti Outi Pyy

Farkkumuoti on todella ekologista!

Vaatteita käytetään yhä vähemmän ennen kuin ne laitetaan kierrätykseen. Entä jos palaisimme säästävämpään meininkiin? Sekä ilmasto että lompakko kiittäisivät!Lue koko juttu

Kommentit (7)

Vierailija

Kannatan tätä konseptia ajatuksen tasolla. Yritän itsekin aina pitkittää tavaroiden käyttämistä. Asia mikä tekee sen hankalaksi on se että vaatteet eivät kestä hyvän näköisinä kauhean kauan ja työelämässä pitää olla huoliteltu. Jos esitelmöit reikäiset romppeet päällä ja kulahtaneet kengät jalassa niin kyllä se uskottavuus menee.

pupse

kyllä käytämme vaatteet ja kaiken kankaisen hyvinkin loppuun....ensin 'parempina' vaatteina, sitten kauppavatteina tai kun joutuu jonnekin menemään, sitten kotiasuna, sitten ulkotyövaatteina puutarhassa, maalatessa, rempatessa...lopuksi vielä sorvirättinä ym. autotallissa...silloin on jo loppukäyttö meneillään.

Aiemmin kudoin mattoja puuvillaisista ja trikoista, haalin tuttujen vaatteet ja lakanat, nyt on mattoja loppuiäksi, ei sitäkään loputtomiin voi jatkaa.

Kissalle petiin satiinilakanat jotka alkaa keskeltä hiutua.Lisäksi olen vienyt löytöeläintaloon vanhat peitot, petauspatjat, lakanat ja tyynypussit.Ovat tarpeen siellä.

Laatuero on niissä lakanoissakin, 35v. sitten ostetut alkaa nyt hiutua, parikertaa käytössä olleet on nyppyä täynnä.

Aiemman laatuista ei ole kaupan.Siinä yksi syy kertakäyttökulttuurin lisääntymiseen.

Myöskin vaatteissa puhdas puuvillatrikoo on poistunut ja kaikessa on muovia mukana, nyppyyntyy nopeasti toisin kuin puhdas puuvilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mimmi974

Eipä aina tule käytettyä vaatteita loppuun. Ne kun pahus vieköön tahtovat " kutistua" tuolla vaatekaapissa. Kuitenkin olen tavannut ostaa melko hyvälaatuisia vaatteita, joten olen laittanut ne hyvällä omallatunnolla UFFn tai SPRn keräykseen. Osaan myös korjata omia vaatteitani, joten ne eivät joudu roskiin sauman ratkeamisen, nappien puuttumisen tms takia. Olen myös muutaman kerran tuunannut vanhasta vaatteesta uutta käytettävää. Se mikä oli aikaisemmin paheenani, että tulin ostaneeksi aikaisemmin liikaa vaatteita. Nyt olen eläkkeellä jo neljättä vuotta enkä ole sinä aikana ostanut kuin vain alusvaatteita ja sukkia sekä yhdet lenkkarit, uimapuvun ja tekniset asut jumppaan. Nyt mieli tekisi saada uudet juhlakengät, mutta enköhän löydä sopivat noista vanhoistakin. Lisäksi omistan lähes 30 vuotta vanhan anorakin ja pitkälti yli kymmenvuotiaita tunikoita.

Vierailija

Tapanani on ollut jo pitkään käyttää vaatteet ja kengät loppuun asti tai sitten kierrättää ne eteenpäin. Kohta varmaan täytyy luopua noista yli 20 vuotta palvelleista, haaroista paikatuista ja oikeasti lahkeista puhki kuluneista farkuista. Alkaa kangas olla niin ohueksi kulunutta joka paikasta... Harmitti myös kauheasti, kun yli 25 vuotta sitten hankitut nilkkurit täytyi hylätä. Nahka vaan alkoi repeillä kaikesta hoidosta huolimatta eikä suutarikaan enää mahtanut asialle mitään.

Pirkko

Mulla on kumpparit jo niin hajalla että kuhta pysy jalassa ja kangas tennarit sama juttu, taatusti käytän tuoteen kulutuskaaren viime milleille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat