Suomen asuntomarkkinoille tuli palvelu, joka havittelee köyhimpien rahoja – näin sen pelottavan nerokas logiikka toimii

Suomen asuntomarkkinoille tuli palvelu, joka havittelee köyhimpien rahoja – näin sen pelottavan nerokas logiikka toimii

Jos rahaa ei ole, joutuu helposti turvautumaan ylihintaisiin ja ylimääräisiin palveluihin, jotka tietävät vain lisää rahanmenoa, Me Naisten toimittaja Marjut Laukia kirjoittaa kolumnissaan.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Vuokranantaja joka tapauksessa tarvitsee vakuuden. Onhan suurissa kaupungeissa asunto sentään useiden satojen tuhansien arvoinen eikä sellaista omaisuutta kukaan halua antaa ihan kenen tahansa käyttöön ilman vakuutta. Valitettavasti nykyiset maksimivakuudetkin ovat usein liian pieniä tilanteissa, kun vuokralainen vain päättää jättää kaiken maksamatta.

Vuokranantaja

Ainakin minulle vuokranantaja vuokravakuuden lisäksi merkitsee myös se että vuokralainen maksaa sen itse ja/tai on sen itse hankkinut. Myös tällä vuokralainen voi osoittaa että on kykenevä taloudelliseen suunnitteluun ja maksamaan vuokransa. Kahdesta samanlaisesta hakijasta valitsisin mieluummin sen joka ei käytä mainitunlaista vuokravakuuspalvelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Että kokonaiset 800 euroa 10 vuodessa? Ja olisi ollut käytettävissä elämiseen, ellei näitä riistokapitalisteja olisi? Onko tämä nyt jotain virallista trollausta vai mitä? Ottakaa asuntolaina ja kitiskää koroista.

Eri mieltä

Yritykset ostavat takauspalveluita pankeilta. Käytäntö on hyvin yleinen. Yksityisellä puolella käytäntö on Suomessa uusi - ja näköjään ainakin kirjoittajan näkövinkkelistä väärin. Sveitsissä ko takausmuoto on maan tapa. Samoin Saksassa. Igglon hinnoittelu on maltillinen ja reilu.

Tyytyväinen Igglon asiakas

Minulla oli 2000 euroa vuokranantajani tiilillä jonka sain vaihdettua Igglon 2 kuukauden vuokravakuuteen. Otin vuosimaksulla 69 € eli maksan ensimmäisen vuoden jälkeen vain 3,5 % "korkoa". Se on minusta reilu hinta siitä että sain nollakorkoisella tilillä olevat rahat omaan käyttöön. On todella kohtuutonta kirjoittajalta verrata Iggloa kulutusluottoihin tai jopa pikavippeihin. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat