Ennen kylässä juotiin sumpit, nyt kolmen lajin illallisesta on tullut normi – ja siinä on syy, miksi emme enää kyläile

Ennen kylässä juotiin sumpit, nyt kolmen lajin illallisesta on tullut normi – ja siinä on syy, miksi emme enää kyläile

Milloin viimeksi olet mennyt kylään ilman, että sopivaa aikaa on etsitty kalenterista viimeiset puoli vuotta?Lue koko juttu

Kommentit (8)

Vierailija

Niin, ennen ei ollut niin vaarallista jos myös jälkeläinen kasvisten sijaan sai kylässä jäätelöpuikon tai joutui istua sohvalla telkkaria katsellen ja aikuisten ehdoilla, mutta terveysvalistus ja muu suorittaminen ja lasten ehdoilla toimiminen jopa muiden ihmisten ihmisoikeuksia polkien on tätä päivää.
Trampoliineja ei ollut, tai jatkuvaa hauskuutta ei vaadittu vaan lapset olivat tavallisia ihmisiä jotka kulkivat mukana ja huomioivat muut.

Ajat muuttuvat, mutta maailman tuhoaminen on ollut nopeaa, 100 vuotta sitten oli hyvä jos oli ruokaa, useimmilla ei ollut riittävästi vaan lapset kuolivat suomessakin nälkään.

75 v mummeli

Kyllä kyläillään nykyäänkin. Ei välttämättä mitään tarjoilua. Pidetään silmällä naapuria, jos ei muutamaan päivään näy, käydään katsomassa onko kaikki hyvin. Puhelinkin on keksitty. Huolenpitoa lähimmäisistä, ei mitään kyttäilyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
asdf

Kokemukseni mukaan kaikilla on nykyään joku v***n allergia tai muu luulotauti, tai sitten joku dieetti joka ei salli syödä muuta kun jotain merilevää ja ionisoitua vettä. Yritä siinä sitten järjestää jonkinlaiset illanistujaiset.

Tellus

Olen sitä ikäluokkaa, joka nuorempana meni kylään "yllättäen" ja vastaanottajakin yllättyi iloisesti. Ei siinä sen kummempaa tarvittu. Meillä oli pullat mukana ja ovensuussa tervehtiessä tavattiin sanoa, että keitäpä kahvit tässä on pullat. Ilomielin siinä sitten rupateltiin kahvia juodessa. Välillä oli vaikeampaa kun "normit" muuttui. Nuorempien kanssa piti sovitella jos jonkinlaista aikaa. Päätin palata vanhaan tapaan ja ilmoittelen vähän ennen että oletteko kotona oltais tulossa. Viimeksi eilen käytiin pikavierailulla ja siinä ehti juoda kahvit, syödä piirakat, katsoa puutarha, käydä kaupungilla ja eipä tuohon kulunut kuin 3 tuntia. Hyvä mieli kaikilla.

Vierailija

Tämän vuoksi kutsun vieraita itsekin kotiin vain harvoin: koko päivä menee valmisteluihin, näistä on tullut suunnattomia ponnistuksia, kuin fine dining -istujaisia. Viimeksi vierailulla ollessani isäntä tarjoili lautasannokset ja väliruoat kokin asu yllään - silloin mietin, miten aivan liian pitkälle tässä ollaan menty😂 olisi kiva kutsua ystäviä piipahtaan lyhyesti vain kahville- tätä tulisi useimmiten tehtyäkin!

vinyylicd

Minä kyläilen pari kertaa vuodessa, enkä kaipaa tarjoilua. Paljon hauskempi on syödä yksin kotonaan, niin tietää saavansa juuri sellaisen kattauksen, kuin haluaa!

Vierailija

ystävien kylään kutsumisesta on tullut nykyään todella haastavaa; ensin päiväkaupalla harkitaan sopivaa ajankohtaa, kun kenellekään ei sovi/palataan asiaan. Itse illallinen on nykyään kuin gourmee-kokin taidonnäyte, jonka valmisteluun menee rahaa ja aikaa. Seuraava päivä menee jälkiä siistiessä..kiitos ei. Tapaan nykyään ystäviäni vain kahvilla kaupungilla, tämä sopinut kaikille oikein hyvin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat