Kaksi vuotta sitten Heidi löi miestään silmittömän raivon vallassa – hänen kokemuksensa kiteyttää, miksi naisen lyömisestä on niin vaikea pu...

Kaksi vuotta sitten Heidi löi miestään silmittömän raivon vallassa – hänen kokemuksensa kiteyttää, miksi naisen lyömisestä on niin vaikea pu...

Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Naiset käyttävät suhteissaan väkivaltaa yhtä usein kuin miehet. Heidi löi puolisoaan Villeä viimeisen kerran kaksi vuotta sitten. Lopulta hän uskalsi hakea käytökseensä apua.Lue koko juttu

Kommentit (13)

Jani

Naisten väkivaltaa vähätellään ja vaietaan kuoliaaksi. Koska feminismin mielestä vain mies voi olla paha. Olisi jo aika nostaa kissa pöydälle.

Vierailija

Onnea vaan Villelle, jos vielä kaiken kokemansa kanssa tekee tuollaisen naisen kanssa lapsen.. Sitä nimittäin tarvitaan. Tuollainen käytös ei lopu muuten kuin naista vaihtamalla ja nyt se onkin sitten jatkossa "hieman" hankalampaa. Well played Heidi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vaimo (silloin tyttöystävä) nipisteli. Tein hyvin selväksi, että jos yksikin nipistely vielä ja suhde päättyy välittömästi. Loppui. Syynä tähän, että olin aikaisemmin suhteessa väkivaltaiseen naiseen, alkoi pienestä ja paheni ajan myötä.

Väkivalta pitää katkaista heti alkuunsa. Heti suhde poikki, ekasta kerrasta tauolle ja toisesta lopullisesti. Vaikka olisi yhteinen asunto tai lapsia tai mitä.

Vierailija

Huonosti argumentointu. Ihminen voi todellakin muuttua joko terapian tai itsetutkiskelun kautta. Suosittelen omasta kokemuksesta terapiaa.

Kävin 20 vuotta sitten Lyömätön Linja -terapiassa väkivaltaisuuteni takia. En ole sen jälkeen huutanut/raivonnut kuin pari kertaa ja nekin tapahtuivat parina ensimmäisenä vuonna terapian lopettamisen jälkeen. Myös liikenteestä hävisivät ne kusipäät, jotka aikaisemmin onnistuivat provosoimaan.

Olen suunnattoman ylpeä uudesta rauhallisesta minästäni. Auktoriteetin säilyttäminen ei vaadi väkivaltaa/huutamista. Päinvastoin. Minulla on temperamenttinen alakoululainen ja omalla esimerkilläni toivon myös hänen oppivan kanssaihmisten kunnioittamisen ja kunnon tavat.

Myös huutaminen on väkivaltaa, jos se aiheuttaa vastaanottajassa pelkoa.

Tasa-arvoistaja

Lyön aina takaisin oli hyökkääjä mies tai nainen. Se on tasa-arvoa parhaimmillaan. Jokainen saa saman käsittelyn. Ikinä en aloita, mutta aina valmis "tanssiin".

Vierailija

"Osatekijä hyökkäävään käytökseeni on ehkä se, että luotan häneen niin voimakkaasti."

Uhhuh. Aikuinen voi esim. kerran lyödä parasta ystäväänsä, jos on vaikeaa. Mutta jos se on tapa, niin ihminen on jäänyt jonnekin itsekkään lapsen tasolle. Jonkun pitäisi laittaa hänelle rajoja ja auttaa aikuistumaan. Se joku olisi tässä voinut olla aviomies. Ehkä jokainen kuitenkin joskus aikuistuu ilman rajojen laittajaakin, pikkuhiljaa sinne 40 mennessä. Se aikuistuminen vain olisi pirun paljon nopeampaa, jos tämä mies edistäisi prosessia, eikä antaisi aina anteeksi.

otsikkopoliisi

En käsitä taaskaan uutisen otsikkoa. Eikös tässä ollut kysymys miehen lyömisestä, eikä naisen?
"Kaksi vuotta sitten Heidi löi miestään silmittömän raivon vallassa – hänen kokemuksensa kiteyttää, miksi naisen lyömisestä on niin vaikea puhua "

oppia eroamaan ajoissa

On parempi erota, jos suhteessa on ollut väkivaltaa. Miesten pitäisi pystyä eroamaan jotenkin ja jos ei pysty eroamaan, voisi keskustella jonkun kanssa joka antaa vinkit siihen. Ei kannata tehdä lapsia siihen, myös henkinen ilmapiiri vaikuttaa lapsiin. 

Minä

Vierailija kirjoitti:
Onnea vaan Villelle, jos vielä kaiken kokemansa kanssa tekee tuollaisen naisen kanssa lapsen.. Sitä nimittäin tarvitaan. Tuollainen käytös ei lopu muuten kuin naista vaihtamalla ja nyt se onkin sitten jatkossa "hieman" hankalampaa. Well played Heidi. 
                                                                                                                                                                                                                                                             Joo ja tämä Heidi saattaa ruveta sitä lastakin lyömään,ei hyvä.

Turso

Huom. Naiset EIVÄT käytä yhtä paljon väkivaltaa kuin miehet.

Voisiko Me Naiset toimittaja tarkentaa mihin perustuu tämä (virheellinen) väite, että naiset olisivat yhtä väkivaltaisia.
Useampia vuosia sitten tehtiin naisten väkivaltaisuudesta tutkimus. Siinä todettiin typerästi että kun tilaistoista POISTAA KUOLEMAAN JOHTANEET väkivallanteot, naiset ovat yhtä väkivaltaisia. Kun ne huomioidaan , ovat väkivallan käytön suhdeluvut selvästi miesten harteilla. Miesasiamiehille tämä irrallinen lause ilman tarkennusta tietysti kelpasi ja sitä onkin levitetty ahkerasti.
Nyt tätä vaihtoehtoista totuutta heitellään kuin faktaa.

Vierailija

Ei lasta kannata tehdä suhteeseen jossa yksi sanelee että sitten kun sinä muutut niin...

Lyöminen ja väkivalta on todella väärin, mutta näyttää myös siltä että suhteessa ei ole tervettä yhteistoiminnan mallia: keskustellaan yhdessä, tehdään yhdessä päätöksiä ja kompromisseja silloin kun tarve vaatii.

Olen itsekin näin käyttäytynyt nainen, ja kahden tällaisen auttaja-hain kanssa suhteet lusittuani tulin siihen tulokseen että lyöminen loppuu, mutta loppuvat myös ihmissuhteet joissa toinen tarvitsee minut alamaiseksi heikkoa egoaan vahvistaakseen.

Yhteistyö vastakkainasettelun ...

Juu. Mutta on hyvä huomata, ettei mitään vastakkainasettelua tarvita. Nimittelyn "sovinisti" - "feministi" tms. sijaan hyvää edistäviä asioita ovat asioiden avaaminen ja yhteistyö itsemme ja toisten hyväksi.

Jos kyseessä on narsisti, jolta puuttuu myötätunnon kyky ja jolla aina on pelko jäämisestä vähempiarvoiseksi, niin pitänee sanoilla pyytää häntä ajattelemaan, miten hän itse tuntisi, jos hänen kimppuunsa hyökättäisiin aivan samalla tavalla.

Itsetunto antaa rauhaa, maltti...

Ehkä olit ajautunut suhteeseen alussa ylivoimaisen viehättävää "näyttelevän" narsistin kanssa?

Mutta.. oletko myös katsonut itse peilin samalla vaa'alla?

Mitä näet?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat