Oulun murteen tuntemattomin sana on nyt selvitetty – edes syntyperäinen oululainen ei tiennyt sitä

Oulun murteen tuntemattomin sana on nyt selvitetty – edes syntyperäinen oululainen ei tiennyt sitä

Känkkypäivä!

Me Naisten suositussa visassa vain alle puolet vastaajista tiesi, että kyseessä on tuttu krapularuoka.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Vierailija

Känkky on tietenkin uunituore uudissana.

Sana alkoi levitä vasta 2000-l alussa. Tunnettuutta lisäsi tietenkin kaenkky-ruokasivusto, jonka sisältö oli ensisijaisesti (roska)ruokaravintoloiden arvostelusivusto.

PYH!

Känkky ei ole Oulun murretta. Se on ihan keksimällä keksitty, pikaruokaa lähinnä krapularuoaksi halventamaan tarkoitettu uudissana kuten jo mainittiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olen kaksi kertaa ollut yötä Nallikarin leirintäalueen mökissä, Norjaan mennessä ja tullessa. Lahtea pohjoisempana en ole asunut ja silti tiesin känkky tarkoittaa pitsaa. Tosin oluksi olisin arvannut sen tarkoittavan jäkälä leipää.
Ei ole mikään paikallinen olunmurre sana tuo känkky. Ensimmäiset pitseriat perustettiin Suomeen jo 60 luvulla paljon ennen kuin Ouluun

Eläköön murteet!

Oululaisilla on omat erityisjuttunsa, kuten muillakin paikkakunnilla omansa. Esim. terassi on Oulussa patio, mikä tarkoittaa oikeasti sisäpihaa. En tiedä onko se saanut alkunsa Rauhalasta vai Jumprusta vai mistä. Kaikki murteet on muualla asuvien mielestä hölmöjä ja junttimaisia, paitsi Jyväskyän seudun murre. Keskisen Suomen "murre" on lähimpänä yleiskieltä. Ja kyllä vain: stadikin kuulosta junttimaiselta. Onneksi nykyään ihmiset eivät enää vältä oman murteen käyttöä, eivätkä häpeä sitä edes Hesassa.

Vierailija

... nii että ku oulun seudulla keksitään uusisana ja sitä käyttää oulunseudun nuoriso niin se ei oo oulunmurretta? vaan keksimällä keksitty sana... ootkohan nyt iha perillä miten nuo murteet syntyy?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat