Himomatkailija Emma Puikkonen, 44, ryhtyi lentolakkoon – näin siinä kävi

Himomatkailija Emma Puikkonen, 44, ryhtyi lentolakkoon – näin siinä kävi

Emma on matkaillut pyöräillenkin: vuonna 2008 hän pyöräili yksin Turusta Jäämerelle. ”Elämäni oli silloin murrosvaiheessa.” Kuva: <span class="photographer">Milka Alanen</span>

Kirjailija Emma Puikkonen pääsi matkustelun makuun jo lapsena, kun isä työskenteli matkatoimistossa. Vuosi sitten iski kuitenkin huono omatunto ja ilmastoahdistus. Lue koko juttu

Kommentit (5)

Käynyt 42 maassa

Matkustaminen lentokoneella tulee jatkumaan vielä pitkään - mutta koneilla jotka juovat vähemmän lentopetrolia toivottavasti. Kaverini kävi äsken Etelänavalla. Ei lomat ole niin pitkiä että sinne ja takaisin ehtii muilla konstein kuin lentämällä. Siis melkei perille, j a sitte loppupätkä laivalla. Lentäminen on tullut jäädäkseen!

Vierailija

Jotenkin matkailun pitää vähentyä. Se kuluttaa luonnonvaroja ja tuhoaa elinympäristöjä pelkästään itsekkäistä syistä. Suurin syy on että minä haluan, eikä mikään muu. Tällaista elämäntapaa ei ole onneksi ollut montaa kymmentä vuotta, eikä se toivottavasti jatkukaan pitkään. Ei ole mahdollista kuin pienelle osalle ihmisiä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hieno juttu: hyväosainen ihminen, joka on saanut matkustaa enemmän kuin muut, kehottaa muita vähentämään matkailua. Helppo puhua, kun on käynyt kaiken maailman nepalit ja safarimatkat Afrikkaan jo lapsuudessaan.

Entäpä me, joiden elämä on ollut taloudellisesti vähemmän onnekas ja jotka emme ole käyneet kaukomailla emmekä ole voineet lentää lähellekään 4-5 kertaa vuodessa niin kuin Emma? Onko meillä oikeus matkustaa ensin yhtä paljon kuin Emma on matkustanut ennen kuin teemme lentolakon? Vai pitääkö meidänkin heti lopettaa ne harvat lomamatkat, jotka kenties kerran parissa vuodessa voimme tehdä, vain jotta hyväosaisen ja liikaa matkustelleen hyväosaisen ihmisen ahdistus helpottuu?

Tällainen lentolakkoilu ja ilmastoahdistus ovat pulleaan elämään tottuneiden hyväosaisten neuroottisuutta, eräänlaista kulutuskrapulaa, jonka voi saada ainoastaan, jos on ollut epätasa-arvoisen tulonjaon onnekkaammalla puolella.

Vierailija

Huutista! Akka kyllästyi sussuiluun ja nyt on alkanut kiillottamaan sädekehäänsä. Peking kiittää kaikkia teitä ilmastouskovaisia!

Vierailija

Juu no onhan se hyvä mennä lentolakkoon kun on kaikki maailman kolkat 20 vuodessa jo kiertänyt!

Itse ainakin lennän ja tulen lentämään jokaisen lomamatkani kerran kahdessa vuodessa! On niin paljon vielä näkemättä ja työväen luokassa ei paljoo säästöihin jää ja niistäkin suurinosa menee matkakassaan!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat