Sonjalla on Suomen yleisin palkka – näin 2600 eurolla kuukaudessa voi elää mukavasti

Sonjalla on Suomen yleisin palkka – näin 2600 eurolla kuukaudessa voi elää mukavasti

Tanssinopettajana työskentelevällä Sonja Vänskällä on kolme lasta, joista nuorin on yksivuotias Adelia. Kuva: <span class="photographer">Johanna Kokkola</span>

Kolmen lapsen äiti Sonja Vänskä asuu perheineen Joensuussa uudehkossa tilavassa rivitaloasunnossa. Hän on tyytyväinen 2600 euron palkkaansa.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (62)

Vierailija

Peyja kirjoitti:
Tässä ei nyt kerrottu paljon mies tienaa .....

Niinpä. Itse tulen todella hienosti toimeen 3500€ eläkkeellä. On iso auto, iso talo, kesämökki Snappertunassa, harrastan kalliita kelloja, vaatteeni ovat parasta ja kalleinta laatua. Lapsillekin riittää rahaa annettavaksi.

Ai niin, laadukas vaimokin on. Joka tienaa 10000€ kuukaudessa.

2600

Toimittajalle tiedoksi (jos nyt lukee näitä kommentteja): jutun otsikko oli täysin pielessä eikä vastannut sisältöä. Olisko pitänyt olla, että Sonja tienaa 2600 euroa ja mies xxxx euroa ja näin rahat riittävät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Persaukinen kirjoitti:
Minä tienaan noin 2300 kuussa. Hyvin pärjäsin siihen asti kunnes tuli ero ja reilu 100 000 tienaava mies heitti pellolle. 2 alaikäistä lasta vuokra ja velkaa en saa tukia eikä mies maksa elatusmaksuja.
Minä en pärjää
Hyvää joulua sinulle sonja ihanassa kodissasi.

Ikävä kohtalo sinulla, mutta ei se Sonjan vika ole eikä hän ole tuota juttua itsestään kirjoittanut.

Ekku1

Hän kysyy lapsiltaan ostetaanko sipsejä vai ruokaa, come on! Aikuiset päättävät mihin rahat menevät, ei sitä kysytä lapsilta. Saatikka tuon ikäisiltä. Aina voi keskustella, mutta on vanhempien vastuulla perheen taloudesta päättäminen. Lasten tehtävä on leikkiminen ja koulussa käynti.

Vierailija

Kiva kuulla että 2600 € pärjää. Itse tienaan saman verran,käteen jää 1800. taskussa ylempi AMK tutkinto ja opintolainaa. 2 lasta ja 2 autoa sekä asuntolaina. Tosissaan on mietitty talon myymistä, koska tuntuu ettei mitään jää ja omakoti asuminen vaan kallistuu. Mies tienaa 1800€ josta käteen jää 1100. Itselleni en oo vuosiin ostanut mitään, nyt ostin silmälasit ja 480€ tarjouslasit oli meidän perheen kesälomamatka.

Vierailija

Elää varsin mukavasti kun on se toinen joka tienaa ilmeisesti vähintään saman. Itse jää käteen parisen sataa vähemmän, 8- ja 10- vuotiaat lapset, lasten isä joka päätti olla antamatta mitään koskaan mihinkään. Ja silti pärjää, joskus paremmin, joskus huonommin, riippuen esim auton korjauksista/vakuutuksista jne. Mikään ei ole uutta ja jos perhe saisi tuplasti saman rahan niin vaikka olisi yksi ihminen enemmän, katsoisin perheeni olevan suorastaan rikas.
Joten, puhutaan aina niistä todellisista tuloista vai mitä....

Helsinkiläinen

Juu, minäkin olen elänyt ihan ilman palkkaakin, työkkäriin tai kelaan en viitsinyt ilmoittautua, ja rahat riittivät hyvin asuntolainaan, yhtiövastikkeeseen ja jatkuvaan ulkonasyömiseen. Olinpas taitava rahankäyttäjä. En mainitse kenen rahoja käyttelin, kuten ei mainitse artikkelinkaan nainen.

Raha ilostuttaa

Sonja saa siis käteen 2600 , on aika paljon ja mies tienaa vielä enemmän . Kyllä Sonjalla on asiat erittäin hyvin . Entäs jos Sonja tienaisi käteen 1600 tai alle euroa ja olisi kolmen lapsen yksinhuoltaja , ehkä Sonja ei olisi enää kovin iloinen

Harmittaa väärä tieto

Olen samaa mieltä muiden kanssa. Turha kertoa yhden palkkaa jos taloudessa on toinenkin tienaava . Kahden tulot on ihan eri asia kuin yhden tulot. Jokainen ymmärtää , että kirjoitukset ovat vain revittelyä , totuus on ihan muualla. Toimittajat voisivat miettiä mitä kirjoittavat tai tehdä oikean jutun , jossa on oikeat tiedot .

Vierailija

Törmäsin vasta nyt tähän artikkeliin. Juttuun olisi pitänyt lisätä, että 2600 eurolla pärjää hyvin, kun on puoliso jakamassa kuluja.

myös 2600 euroa/kk tienaava ja...

törmäsin kanssa vasta nyt tähän juttuun ja todellakin samaa mieltä kuin muut kommentoijat. 2600 eurolla pärjää hyvin, kun on toinen jakamassa kuluja.

Vierailija

Tienaan noin 2500 €/kk ja kyllä mun täytyy miettiä, mihin rahani laita, ettei loppukuussa ole rahat loppu. Asun (pääasiassa) yksin asunnossa, josta mulla ei ole lainaa kuin hiukan ja asumiskustannukset ovat kohtuulliset eli noin 500€/kk. Elatusmaksuja kolmesta lapsesta maksan toisen 500€, työmatkoihin kuluu 500€ (asun maalla ja mulla on pitkä työmatka eikä julkinen kulje). Nyt on jäljellä se tonni, josta maksan vakuutukset, ruoat, auton muut kuin polttoainekulut, puhelimen, netin, vaatteet, kodintarvikkeet, yms. muut tarvittavat. Niin ja ne kolme teini-ikäistä ovat mun luonani noin 10pv/kk. Eipä sitä hirveästi yli jää...

Se täti tiskin takana

Bruttopalkka 2650, työpaikka kunnassa, työhistoriaa vasta kaksi vuotta, taustalla sekä maisterintutkinto että ammattikorkeakoulututkinto. Yksinäinen (eronnut), ei lapsia.

Käteen jää verojen ja liiton jäsenmaksun jälkeen: 1990

Vuokra (yksiö): 620 (Sijainti lähellä pääkaupunkiseutua)

Opintolainojen korot ja lyhennykset: 65

Puhelin: 25

Sähkö: 30

----------

1250,00

Talletus kuukausittain sijoitustilille: 300-500,00

Talletus kuukausittain matkakassaan: 300,00

----------

Jäljelle jää siis kuukausittain vähintään 450 euroa ruokaan, perustarvikkeisiin ja "hurvitteluun". En yleensä käytä koko matkakassan vuosittaisia säästöjä lomareissuun/-reissuihin (esim. suosikkikohteessani Japanissa käy pari viikkoa kevyesti alle 2000 eurolla), joten jäljelle jäävällä rahalla tulee sitten uusittua mm. vaatteita ja kodinkoneita yms.

Omasta mielestäni elän varsin mukavasti, ei mitään valittamista.

Vierailija

Olisi voinut tuonkin jutun jättää kirjoittamatta! Ok, asukoon böndellä miehensä rahoilla. Jos ero tulee toimittaja voisi sitten kirjoittaa realistisen jutun.
En kadehdi, hymyilyttää vain. Stadissa ja 2500€ bruttotuloilla elelen.

Frank

Palkka 2600 + lapsilisät (+ puolison tulot?). Ja hyvin pärjää. Miten yh- isä Helsingissä, bruttotulot 2700€/kk. Miten luulette, että pärjään?

Vierailija

Olipas omituinen juttu. Perheessä kaksi palkkatyötä tekevää ja loppukuusta 23 euroa rahaa ruokaan. Kiva vissiin köyhäillä kun yhteiset kuukausitulot kuitenkin reilusti yli 5000 euroa.

Ääliömäinen otsikointi ja perusteeton juttu tuon otsikon alle.

Hävetkää siellä toimituksessa.

Vierailija

Vääristävä juttu kirjoitti:
Niin kun vähän alemmas luki tekstiä niin taloudessa asuu myös hänen miehensä, muutenhan ei 2600e bruttopalkalla tulisi toimeen eikä hän asuisi siellä järven rannalla.

Eli otaksun että perheen yhteiset palkkatulot nettona >4000e kk paremmalla puolella, sillä rahalla jo lyhentääkin 1500e kk lyhennyksiä ja varmasti tulee hyvin toimeen.

Niin, hänhän kertoi että "mies tienaa enemmän". Ts., heidän kokonaistulonsa ovat vähintään 2x2.600 eli ainakin 5.200.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat