Kätilö synnytysväkivallasta: ”Vaikka 99 kertaa menisi loistavasti, on yksi kerta väärin liikaa”

Kätilö synnytysväkivallasta: ”Vaikka 99 kertaa menisi loistavasti, on yksi kerta väärin liikaa”

Rutiinin kääntöpuolena voi olla se, ettei kätilö aina muista synnyttäjän näkökulmaa, kätilö Katriina Bildjuschkin pohtii. Kuva: <span class="photographer">Piia Arnould</span>

Kätilö Katriina Bildjuschkin kertoo tunnistavansa hyvin asian, josta äidit puhuvat kertoessaan synnytysväkivallasta. Lue koko juttu

Kommentit (3)

Vanha nainen

Paitsi synnytystilanteessa kätilöt, myös neuvoloiden terveydenhoitajat voisivat miettiä toimintaansa. Omat kokemukseni ovat tosin vuosien takaa, mutta olen edelleen kiukkuinen ajatellessani Laakson neuvolaa Helsingissä 1980-luvulla. Terveydenhoitaja, joka oli nuori, ilmeisesti kuvitteli, että raskaus tyhjentää aivot myös koulutetuilta , johtavissa asemissa olevilta naisilta. Pelkää mittausta ja puhetta kuin lapselle, joka ei oikein ymmärrä. Ei aikuinen aikuiselle kertaakaan. Silloin todella ihmettelin, mihin perustuu äitiysneuvoloiden hyvä maine.

Terveydenhuollon asiakas

Minusta myös neuvoloissa, terveyskeskuksissa, sairaaloissa pitäisi henkilökunnan muistaa, että he ovat siellä asiakkaita (potilaita) varten. Ei ketään luita varten. Me asiakkaina /potilaina maksamme heidän palkkansa ja ansaitsemme asiallisen ja kunnioittavan kohtelun. Ei haukkuja, ylimielisyyttä tai välinpitämättömyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joku ”asiantuntija” luulee, että tuollaisella lässytyksellä voi mitätöitä hoitovirheet ja vakavia traumoja aiheuttaneet tilanteet. Kun ammattitaito tuolta ammattikunnalta on kadonnut on näitä ammattiselittelijöitä alkanut löytymään. Kätilöiden osaaminen on heikkotasoista ja se pitäisi pystyä tunnustamaan. Se olisi muutoksen alku.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat