Mervi, 46, jätti kulissiliiton ja luksuselämän: ”Olen nyt ystävieni vanhoissa vaatteissa ja vuokrakodissa onnellisempi kuin koskaan”

Mervi, 46, jätti kulissiliiton ja luksuselämän: ”Olen nyt ystävieni vanhoissa vaatteissa ja vuokrakodissa onnellisempi kuin koskaan”

Tämän kuvan Mervi otti itsestään ollessaan ystävien kanssa Norjassa. Kun Mervi vihdoin kertoi ystävilleen, että haluaa erota, nämä olivat pahoillaan, koska eivät olleet huomanneet mitään. – Lohdutin heitä sanomalla, että minähän olen oppinut mestarisalailijaksi.

Mervi piti onnellisen avioliiton kulisseja pystyssä lähes 20 vuotta. Sitten hän pakkasi lapset, muumimukikokoelman, työläppärin ja lähti tuntemattomaan. 

– Kenenkään ei pitäisi elää elämää, joka ei tunnu omalta. Ei parisuhteessa eikä työssä, Mervi sanoo Kodin Kuvalehdelle.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (97)

Aune

Hyvä Mervi. Kunpa tämän lukisivat monet naiset ja ymmärtäisivät että itseään pitää rakastaa niin paljon että tietää mitä antaa itselleen tehdä.
Olen yksinasuja nykyään ja suunnattoman onnellinen ja kiitollinen siitä että lähdin epätyydyttävästä avioliitosta.
Ystävät ympärillä kertovat murheistaan ja minä yritä rohkaista tekemään ratkaisua.
Toivon kaikille naisille rohkeutta tehdä oikeanlaisia päätöksiä. 😊

Vierailija

Maantielle kirjoitti:
Ei enää kulisseja kirjoitti:
Kommentteja lukiessa jää kyllä ihmettelemään tirkistelynhalua. Todella jos omalla nimellään ja naamallaan haluaa kertoa, että rohkeus hypätä tuntemattomaan voi parantaa elämänlaatuasi, niin kaikki haluavat tietää vain ne "likaiset" yksityiskohdat, päätellääkseen oliko hänellä ratkaisuunsa riittävät oikeutukset. Tunnistan itseni itkemässä koiran kanssa metsässä ja miettimässä ratkaisukeinoja vuosia jatkuneeseen ahdistavaan tilanteeseen. Ei onneksi ollut lapsia, mutta yhteinen rakas koti. Työkyvyttömyyttä ja epävarmuutta, enkä niitä tässä erittele - mutta laitoin silmät kiinni ja hyppäsin - laitoin alkoholistimiehen ulos - sain onneksi pankista asuntoa vastaan lainaa - pidin alivuokralaisia - ja - selvisin. Ja kyllä - yritin vuosikausia saada miestä kuiville - se on täysin turhaa, jos toisella ei ole käsitystä että on olemassa ONGELMA. Kukaan toinen ei voi käsittää mitä ongelmia kenenkin parisuhteessa voi olla. Ja kyllä, olen todella onnellinen ratkaisustani ja sen seurauksista.

Rouva itse antaa nyt tirkistellä elämäänsä kertomalla lehden palstalla mitä oli mennyt tekemään. Entiselle puolisolle ei annettu mahdollisuutta saati vaikkapa lapsille. Kyllä sitä voisi ajatella lapsiakin ennen ulostuloja; nämä jutut näkyvät netissä vuosienkin päästä ja jos asiat nyt olekaan niin kuin rouva ilmineeraa voi lapsilla olla myöhemmin sanomista asioista. Veikkanpa vain, että kyseessä on vieraannuttaja sen verran ilkeä kertomus oli. Nyt kyllä mentiin rouva ja hänen juttunsa edellä ja lapsia ei ajateltu yhtään.

Et voisi olla enempää väärässä veikkauksinesi. Joskus lähtö on ainoa oikea ratkaisu, myös niiden lastenkin kannalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tässä ei ole kyse väkivallasta vaan ikäkriisistä. Jos väkivaltaa olisi ollut se olisi kerrottu kuten muissa tapauksissa. Nainen salasi kaikilta, myös mieheltään, tunteensa ja syyllistyi siihen mihin monet miehet lähtiessään. Tämä vain pahempi kun vei vielä lapset, miehet sentään älyävät että kaikkea ei toiselta viedä.

Ei olisi kerrottu koska tässä ollaan omalla nimellä ja kuvalla, myös entinen puoliso olisi paljastunut, ja ehkä ei olla haluttu vetää sitä asiaa tähän juttuun mukaan.

No MIKSI ihmeessä tuo juttu piti tehdä omalla naamalla ja nimellä??? Miksei sitä voitu tehdä ilman niitä, niin olisi saatu tehtyä huomattavasti selkeämpi ja valaisevampi juttu, josta lukijatkin saisivat muutakin irti, eikä pelkkää spekulointia jostain todella epämääräisestä? Vai oliko tuossa pääpointtina sitten vaan mainostaa rouvan yritystä ja ihan sen takia tehtiin nimellä ja naamalla juttu?

Minä-minä-äidit

Ero on aina vaikeaa, mutta helpompi sille, joka lähtee. Jätetylle asia tulee äkkiyllätyksenä, johon ei ole ehtinyt varautua. Sääli lapsia, joita riepottelu haavoittaa aina, jopa aikuisikään asti.

Minä-minä-äidit

Ero on aina vaikeaa, mutta helpompi sille, joka lähtee. Jätetylle asia tulee äkkiyllätyksenä, johon ei ole ehtinyt varautua. Sääli lapsia, joita riepottelu haavoittaa aina, jopa aikuisikään asti.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä tiedän millaista on olla väkivaltaisessa liitossa. Sitä on vain lähdettävä, kuin varkain pois.

Selvä, jos tilanne on tuo, niin lähde ja sillä selvä. Mutta miksi ihmeessä pitää tulla nimellä ja naamalla julkisuuteen levittelemään perheen asioita?

Joku vastuu saisi olla näillä 'toimittajillakin', ettei ihan tällaista sontaa pitäisi julkisuuteen päästää.

Etkö todellakaan ole huomannut mediasta kaikkia näitä miesten juttuja, jossa he paistattelevat jonkun uuden naisen kanssa, ja ovat niiiin onnellisia? Uusi suhde on melkein aina alkanut ennen kun on edellistä suhdetta lopetettu. Oletko niihinkin kirjoittanut kommentteja, että on törkeätä levittää perheen asioita lehtien palstoilla?

Vierailija

Henkilö vaikuttaa hiukan maanis-depressiiviseltä.
Lisäksi sotki talousasiansa muutamassa vuodessa vaikka rahasti puolet kivilinnasta ja oli hyväpalkkaisessa hommassa.
.
Arki vaan ei oo aina niin hohdokasta, mutta silti vaan on hommat hoidettava.
Eikä lähdettävä haihattelemaan.

Vierailija

Kulissiliitto on sellainen joka solmitaan muista syistä kuin rakkaudesta. Nämä syyt ovat taloudellisia, joskus myös liittyvät julkisuuteen. Halutaan hyötyä toisen hyvästä tilanteesta ja näyttää muille "kulissit".

Tämä nainen myöntää ettei enää halunnut esittää sellaista mitä ei oikeasti ollut olemassa ja lähti kulissiavioliitosta päätyen elämään köyhänä ja muiden antamien vaatteiden varassa. 

Nainen ei todellakaan ole tässä tarinassa sankari mutta tajusi onnekseen ettei esitys aikaa myöten onnistu edes rahan takia.

Kuvatun kokenut

Jutussa annetaan kuva, että nainen voi vain pakata lapset mukaansa, jos niin tykkää. Tuollaisen ajatuksen markkinointi on edesvastuutonta. Moni varmasti luulee, että noin on hyväksyttävää toimia eron tullen. Tuollaisista yksipuolisista repäisyistä on moni verinen huoltajuusriita saanut alkunsa.

Omaa kokemusta

On oikeastaan aivan sama mitkä syyt lähtemiseen ovat. Lähtö ja avioeron hakeminen on jokaisen henkilökohtainen oikeus. Aivan eri asia on sitten kaapata lapset ja koira. Ainoa oikeutus siihen on jos he ovat oikeasti vaarassa. Ongelma on että aina voi valehdella siitä, ja se tapahtuu.

Suomessa järjestelmät eivät toimi kun niin käy, ei ole mitään valmiutta eikä edes myönnetä mahdollisuutta. Pitäisi olla paljon tehokkaampia ehkäiseviä ja auttavia tahoja jotka voisi ohjata ihmisiä toimimaan asiallisesti ja järkevästi kun eivät pysty siihen itse, tahoja jotka seuraavat tilannetta kunnes tilanne on vakaa. Tahoja jotka ovat oikeasti puolueettomia. Laki joka perustuu tasa-arvoiseen vanhemmuuteen tarvitaan myös.

Jos ihminen ei voi hyvin tai on uppunut syystä tai toisesta hän ei voi toimia. Varsinkaan ei lapsen huoltajana.

Vaikkapa tämän jutun nainen - olisihan se ollut parempi jos hän olisi saanut tukea joka olisi ohjannut hakemaan avioeroa ensin. Lasten asumisesta ja huollosta, koirasta ja jopa niistä h-etin muumi-mukeista olisi voitu sopia. Sitten vaan onnea matkaan ja eri suuntin.

Nyt yhteiskuntamme sijoittaa sen sijan toinen toistaan toivottomampien tapausten "selvittämiseen" jälkikäteen, useimmiten mahdollisimman pitkien, kivuliaiden ja kalliiden prosessien kautta. Siinä ei voita kukaan, ja varsinkaan ei lapset. Mitä järkeä siinä on ylläpitää tällaista touhua? Ei näissä touhuissa mitään sankareita ole.

Köyhän pilkkaa

Toimitusjohtaja, jolla 6 työntekijää ja verkostossa 40 toimijaa. Minun mielestä oikean köyhän ja vähävaraisen pilkkaamista julistamalla pukeutuvansa yhä ystävien vanhoihin vaatteisiin rahan takia. "Mervin vaatteista suurin osa on ystävien vanhoja. Jos ystävät pyytävät häntä joskus ulos syömään, he osaavat valita kohtuuhintaisen paikan." Kuinka monella oikeasti köyhällä yksinhuoltajalla on varaa käydä ulkona syömässä?

Mervi porskuttaa

Sosiaalisen median mukaan Mervi elää varsin yltäkylläistä elämää. Ei ole köyhä, eikä kipee. Firma kasvaa ja Mervi porskuttaa. Mikis tosiaan jutussa annetaan ymmärtää, että eläisi yhä ystävien auttamana?

Kauko

Minä en nähnyt sitä syytä missään. Olisi kohtuullista kertoa, ettei vaikuta siltä että kyse oli Mervin omasta väsymyksestä ja masennuksesta, mihin olisi kannattanut hakea apua perheen hajottamisen sijaan. Ei taidettu juuri mainita ongelmista puhumista muutenkaan. Tiesikö hänen miehensäkään, että asioissa on vikaa?

äiti42v

Minuakin jäi vaivaamaan lasten isän kohtalo. Liekö jotain vakavampaa parisuhdeongelmaa taustalla. Kuitenkin lapsilla on aina oikeus sekä isään, että äitiin.

Hollow Forrest

Vierailija kirjoitti:
Vastaavan tehnyt mies olisi itselkäs sika ja vastuunpakoilija..

Luulen kans, että mies jos olisi tuon tehnyt, niin jonkinlainen rikosjuttu siitä olisi tullut... ja lastenvalvoja tai vastaava hieroisi oikein käsiään, isä jyvällä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat