Eroon silmälaseista? Leikkaus ei sitä takaa – uusia ja häiritseviä oireita saattaa ilmaantua, varoittaa ylilääkäri

Eroon silmälaseista? Leikkaus ei sitä takaa – uusia ja häiritseviä oireita saattaa ilmaantua, varoittaa ylilääkäri

Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Moni silmälasien käyttäjä haaveilee likinäön tai kaukonäön korjaavasta leikkauksesta. Leikkaukseen voi kuitenkin aina liittyä komplikaatioita, ja täydellisestikin onnistuneen operaation jälkeen näkö voi huonontua muutaman vuoden kuluessa niin, että silmälaseille on jälleen tarvetta.  Lue koko juttu

Kommentit (3)

Sasse

Mulle tehtiin Mehiläisessä ikänäkö laserleikkaus muutama vuosi sitten. Lupauksena oli "et koskaan enään tarvitse laseja" - no, kolmen vuoden kuluttua oli hankittava taas lukulasit ja nyt jo ensimmäiset monitehot - näkö huonontunut kokoajan - taas harkinnassa vahvemmat linssit. 

Vierailija

Minulle tehtiin LASIK - leikkaus 7 vuotta sitten. Silloin lasini olivat +3,5 ja hajataittoa päälle. Tarkoittaa mahdollisimman haastavaa korjausta.

Nyt koen näkeväni edelleen hyvin, sekä lähelle ja kauas. Silmien kuivuminen on ajoittainen ongelma, mutta taisi olla jo ennenkin leikkausta. Kosteustipoilla kuivuutta on helppo hoitaa.

Hyvällä esitutkimuksella laserlaikkaus varmasti onnistuu. Ammattitaitoinen kirurgi varmasti ilmoittaa, jos leikkausta ei kannata tehdä.

Tilanne lienee kuitenkin kovin yksilöllinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minulle tehtiin Lasik-leikkaus kymmenen vuotta sitten. Olin todella likinäköinen, -10, ja olisin ollut tyytyväinen vaikka miinusta olisi vähän jäänytkin. Mutta sain terävän näön ja itse asiassa olin yllättynyt, että tuollaisen likinäön voi noin helposti korjata. Nyt lähemmäs 50-vuotiaana miinusta on tullut toiseen silmään hieman, mutta yhteisnäkö on kuitenkin niin hyvä etten tarvitse laseja. Ja ehkä tuo toisen silmän lievä likinäkö on vaikuttanut siihen että en ole vielä tarvinnut lukulaseja?

Minulla siis hyvä kokemus, mutta tiedän että toisinkin voisi olla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat