Lapsi ei ole este omannäköiselle elämälle – miksi moni yhä ajattelee niin?

Lapsi ei ole este omannäköiselle elämälle – miksi moni yhä ajattelee niin?

Elämästä lapsen kanssa voi tehdä itselleen mielekästä, kirjoittaa Anette Kärkkäinen. Kuva: <span class="photographer">Satu Kemppainen</span>

Lapsen kanssa ulkomailla vietetty aika kirkasti minulle yhden tärkeän tavoitteen, Anette Kärkkäinen kirjoittaa.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

Kyllä mun elämää ainakin rajoittaa lapsi ja pahasti. Mun työt ja harrastukset on sellaisia joissa lapsi ei voi olla mukana.

Vierailija

Kyllä se vain on - tai pikemminkin olisi.

Asun ja elän yksin. Teen puoli vuotta töitä hyvin epäsäännöllisin ajoin. Lähden usein töihin muutaman minuutin varoitusajalla ja työpäivätkin saattavat venyä 14-16 -tuntisiksi. Ottaisiko Anette Kärkkäinen lapsen mukaan töihin yksinään leikkimään?

Pari kuukautta vuodesta nautiskelen rauhasta ja yksinolosta. Saatan lähteä ex tempore ystävien mökille viettämään kosteaa viikonloppua. Mihin Anette Kärkkäinen silloin lapsen pistäisi äitiä häiritsemästä?

Loppuvuoden reppureissailen ympäri maailmaa. Ottaisiko Anette Kärkkäinen lapsen mukaan Amazonin viidakkoon viikkokausiksi - tai Australian erämaahan? Nukkuisiko hän lapsen kanssa savimajoissa ja autonromuissa, kun ei muutakaan vaihtoehtoa ole?

Hienoa, että joku voi tehdä lapsen kanssa mitä haluaa. Kannattaisi tosin sanoa, että lapsi ei haittaa omaa elämää eikä ihmetellä muiden ihmettelemisiä. Mutta koska Anette Kärkkäisen kaltaiset hurmosmammat eivät ymmärrä, että elämiä on monenlaisia, eiväthän he koskaan lakkaa sitä ihmettelemästä. Eivät he myöskään tällaisia kirjoituksia luettuaan pyydä anteeksi itsekeskeisyyttään eivätkä myönnä olevansa väärässä.

Koska heidän elämänsä pyörii vain sen oman navan ympärillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Käsittämätön kirjoitus. Jos on siunaantunut helppo ja sopeutuva lapsi, joka on tyypiltään mukanakulkija, kirjoituksen elämäntyyli varmasti onnistuu. Ja jos vanhemman huvitukset vielä ovat jotain kaupungilla luuhaamisen kaltaista ja ylimääräistä rahaakin on käytössä ravintolareissuihin, niin mikäs siinä.

Moni elämäntilanne ja monet harrastukset on sellaisia, että niihin ei lapset mahdu, ja hyvä niin.

Aika moni lapsi ei myöskään suostu siihen, että leikkii vieressä rauhassa kun äiti tekee opintoja. Sitähän nämä helppojen lasten vanhemmat eivät ymmärrä, vaan lapsen helppous ja sen myötä mahdollistuvat valinnat on heille merkki omasta erinomaisuudesta vanhempana.

On hämmentävää, miten ihmiset jossain vaiheessa sulkevat silmänsä omalle hyväosaisuudelleen ja puhuvat omista valinnoista itsestäänselvinä juttuina, ikään kuin niiden taustalla ei olisi yhdistelmä tosi hyvää tuuria, rahaa ja muita etuoikeutettuja mahdollisuuksia.

Kotielämä ei ole taantumista ja on ylimielistä sanoa niin. Kotielämä on tavallista elämää, minkä moni valitsee ja haluaa elää, koska koti on ihmisille tärkeä, turvallinen ja mielekäs paikka. Kaupungilla luuhaaminen ei ole mikään vanhemmuuden mielekkyyden mittari.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Aika moni lapsi ei myöskään suostu siihen, että leikkii vieressä rauhassa kun äiti tekee opintoja.

Sori jos kysyn tyhmiä, mutta mitä ne lapset siis sitten tekevät?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat