Normaalia väsymystä vai sittenkin kilpirauhasen vajaatoiminta? Yksi oire liikkuessa voi paljastaa eron

Normaalia väsymystä vai sittenkin kilpirauhasen vajaatoiminta? Yksi oire liikkuessa voi paljastaa eron

Kilpirauhasen vajaatoiminnan takia syke ei nouse treenatessa tarpeeksi. Se voi aiheuttaa tyypillisen oireen. Kuva: Shutterstock

Kilpirauhasen vajaatoiminta voi olla hankala erottaa anemiasta tai uupumuksesta. Vajaatoiminnan oireet voivat tulla esiin lenkkipolulla. Lue koko juttu

Kommentit (4)

huhhuh kun on rankkaa

No johan nyt. Joko minulla on aina ollut kilpirauhasen vajaatoimintaa tai jutun kirjoittaja ei tiedä mitä rasittava liikunta aiheuttaa. Mielestäni se aiheuttaa juurikin kaikkea tuota, mikä tässä pistetään sairauden tilille. Luulen vastedeskin, että se ns kuuluu asiaan. 

Vierailija

Moni suomalainen (vauvasta senioriin ja ruokavaliosta riippumatta) kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini (ruuasta on mahdotonta saada riittävästi D-vitamiinia, oli se millainen tahansa), C-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille.

Näiden puute altistaa kaikenlaisille ikäville puutossairauksille ja oireille.

Esim. kilpirauhasen vajaatoiminta tulee jos ravinnossa on liian vähän seleeniä, jodia, rautaa, sinkkiä, magnesiumia sekä D-vitamiinia. Näiden hivenaineiden ja D-vitamiinin puute on yleistä suomalaisilla. Pelkästään D-vitamiinin puutostila voi johtaa kilpirauhasen autoimmuunisairauden syntyyn.

Suomen väestöstä noin 30 % ei saa tarpeeksi jodia, rautaa ja seleeniä.

Eli ei nää sairaudet ihan taivaasta tipu. Toki on sairauksia, joihin ei voi edes ravinnolla vaikuttaa, mutta ne eivät ole lisääntyneet.

Raudan ja D-vitamiinin puutostilan oireet sekoitetaan usein masennukseen tai kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin, joten vaadi näiden mittaus. ÄLÄ syö rautaa ilman todettua raudan puutosta ja varastoraudan (ferritiini) seurantaa.

Näiden kuukausihinnaksi tulee alle 10 euroa, joten ei ole rahasta kiinni terveyden ylläpito.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä. Myös ravintoainepuutoksista johtuvia oireita ja sairauksia hoidetaan yleensä lievittämällä oireita haitallisilla lääkkeillä, kun pitäisi hoitaa oireen syytä. Elämme 2000-lukua ja sairauksien hoito on monesti kuin keskiajalta.

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa.

Toki lääketiede on kehittynyt huimasti viimeisen 100 vuoden aikana ja moni sairaus joka ennen tappoi, pystytään tänä päivänä ehkäisemään tai parantamaan.

Tykkää Facebookissa sivustosta "Suomen kilpirauhaspotilaat", jos kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito kiinnostaa.

Lisäksi tykkää tästä henkilöstä:

https://www.facebook.com/SaineNina/

Kilpirauhasen vajaatoiminnan luonnonmukainen hoito:

https://terveyssummit.fi/kilpirauhasen-vajaatoiminnan-luonnonmukainen-ho...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ellet itse sairasta kilpirauhasen vajaatoimintaa, ei sinun kannata ollenkaan oireita väheksyä, tämä oli vain yksi oire mitä kaikkea se voi ilman lääkitystä tai epäsopivalla lääkityksellä aiheuttaa, myöskin ei niin rankalla liikunalla.

Että mikä on järjestys

Vielkään lääkärit ei osaa hoitaa kun on diagnoosia kaikista; kr vajis. Raudanpuute. Unenvajeen ja stressin aiheuttama loppuunpalaminen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat