Eroperheiden lasten toiveet koskettavat: ”Jos molemmissa kodeissa on samanlaiset lakanat, tuntuu turvallisemmalta”

Eroperheiden lasten toiveet koskettavat: ”Jos molemmissa kodeissa on samanlaiset lakanat, tuntuu turvallisemmalta”

Yksi pyyntö eroperheiden lapsilta kuuluu:  ”Jos lapsella on kaksi kotia ja vanhemmat näkee toisensa, kun on ne matkat, niin he eivät saisi riidellä siinä välissä. ”

Nämä 14-vuotiaiden neuvot erovanhemmille saavat nieleskelemään. Ne ovat arkisia, mutta paljastavat samalla jotakin raadollista aikuisten maailmasta.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Vierailija

Mahtavan fiksuja nuoria ja tärkeä projekti. Aikuisten pitäisi todellakin ajatella asioita lapsen ja nuoren näkökulmasta, eikä vain itsekkäästi pyöriä siinä omassa erotunnelmassaan. Tuossa oli monta loistavaa ja helposti toteutettavaa ideaa.

3 pojan eronnut äippä

Aina jaksan ihmetellä, miksi eroavat puolisot jaksavat riidellä eron jälkeenkin. Eikö silloin olisi hyvä tilaisuus rauhoittua, kerätä voimia ja aloittaa uusi elämä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Äiti

Nää asiat mistä lapset puhuu, pitäisi olla itsestään selvyyksiä.. 🤔 Mut tämä nykyinen kulttuuri, minä, minä, MINÄ.. Jopa aikuisilla ja erityisesti aikuisilla.. 😑 Jos on pakko erota.. Niin tehkää edes se kunnolla.. 😑😑 Mut ensin kannattaa miettiä, siis ennen kuin tekee muksuja.. 😑

kaipaava

MOI!

Aluksi sattui, kun vanhempani erosivat kauan, kauan sitten. Mutta - toisaalta se oli helpotus. Loppuivat ainaiset riidat. Rahasta. Isäni sai vapautensa- mennä ja tulla. Ajan kuluessa sovimme asiamme. Ennen isäni kuolemaa - sovimme kaikki asiat hänen kanssaan. Mutta - erotessamme - huomatkaa myös lasten tunteet!!! Myös niiden, jotka eivät asu kotona! 

Vuoroviikkoisä

Valitettavasti vaikka haluaisi lapselle miten ihanteellisen lapsuuden eron jälkeen, loppujen lopuksi ei voi vaikuttaa kuin omaan käytökseensä. Et voi ”pakottaa” toista vanhempaa esim. kertomaan lasta koskevista asioista, jos toinen vanhempi esimerkiksi mielenterveysongelmien tai persoonallisuutensa haasteiden vuoksi ei siihen kykene. Tällöin vanhempien välinen vuorovaikutus voi jäädä eron jälkeen minimaaliseksi. On siis turha yleistää tyyliin ”vanhemmat riitelevät”, koska riittää jos vanhemmista vain toinenkin laittaa kapuloita rattaisiin. Tällaisessa tilanteessa on erittäin suuri vastuu silllä vanhemmalla, joka rauhallisesti tunnistaa toisen käytöksen ongelmallisuuden ja osaa myös olla ottamatta sitä henkilökohtaisesti. Tällöin ongelmatilanteet eivät etene huutamiseen eikä väittelyyn, mutta valitettavasti kaikkia eron ikäviä sivuvaikutuksia ei silti voi välttää. Jossittelu tyyliin ”miksi ikinä menin naimisiin ja teimme lapsen” ei auta ja on turha jäädä surkuttelemaan ikävää tilannetta. Pääpaino omassa vanhemmuudessa toista moittimatta - enempää ei keneltäkään voi vaatia.

ei mukavaa

Todella harmittaa vanhempien ero, yritän miellyttää molempia, ahdistaa olla isän luona - hän yrittää olla koko ajan kiva ja keksiä kaikkea, mutta jotenkin se on kyllästyttävää,, mutta en voi siitä ääneen mainita. Isä ei halua, että kerron äidille, mitä teemme ja missä käymme, ei hänen mielestä kuulu muille ne tekemiset ja vierailut. Äiti on hieman tavallisempi. Saan olla enemmän oma itseni ja vaikka murjottaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat