Dome Karukosken ohjaamassa Tolkienissa mongerretaan kiitettävästi suomea – muuten leffa onkin pettymys

Dome Karukosken ohjaamassa Tolkienissa mongerretaan kiitettävästi suomea – muuten leffa onkin pettymys

Nuori J.R.R. Tolkien (Nicholas Hoult) puhuu elokuvassa suomea, mutta repliikki kuulostaa vain päissään olevan ihmisen mongerrukselta. Kuva: <span class="photographer">David Appleby </span>

Ensi-iltansa saava kirjailijaelämäkerta Tolkien on päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olen vähän surullinen puolestasi Kaukonen. Tolkien on nimittäin oikeasti kaunis, syvällinen, koskettava, moniulotteinen ja alleviivaamaton elokuva kirjailijasta, joka on muuttanut maailmaa. Oli sykähdyttävää nähdä ohjaaja Dome Karukosken nimi upean elokuvan lopputeksteissä.

Anargia

Tolkienissa on joutukäyntiä ja siitä olisi voinut leikata 10  20 minuuttia.

Ehkä olisi ollut fiksumpaa tehdä 4  - 6 osainen TV  sarja. Elokuvaksi liian pitkä ja joutokäyntinen ja silti jättää aika paljon juttuja Tolkienin elämästä pois.

Ajankuva hieno ja näyttelijät tekevät ihan hyvää työtä.

Sotakohtauksista extraplussaa ja niissä oli hienoa miten Taru Sormusten Herrasta maailma tuli sotakentillä Tolkienille näkyinä.

Hitaasti etenevä ajankuva kirjailijasta ja niistä nyt yleensäkään ei saa mitään nopeatempoista elokuvaa.

Puutteistaan huolimatta ihan katsomisen arvoinen kokemus ja ei aina kannata mennäkkään katsomaan sielutonta supersankarihöttöä.

Varsinkin jos Domesta tykkää, niin kannattaa käydä katsomassa ja ei tule olemaan jättihitti, mutta uskoakseni omat tulevat studiolle takaisin ja se kai riittänee?

Vierailija

Elokuvan nähtyäni ihmettelin mitä käsikirjoittajilla oli liikkunut päässä, sillä elokuvassa ei ole draaman kaarta nimeksikään eikä tolkienin elämän kiinnistavia vaiheita kuten kielten tutkiminen tarkemmin, kirjojen julkaisu ja niiden vastaanoton käsittely ja vaikka mitä muuta oltu käsitelty. Se kaikki mikä teki tolkienin tunnetuksi oli ohitettu elokuvassa ja keskitytty sen sijaan ihmissuhdedraamaan.

Lattea elokuva

Loistava arvostelu, olen täysin samaa mieltä! Tylsä, mitäänsanomaton ja lattea. Yritettiin kuvata tasaisesti kaikkea, mutta liian sekava ja raapaistu yritelmä. Tämä Kaukosen arvostelu on kuvaava.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat