Anna Perho haluaisi olla silmittömän rikas, vaikka sitä ei saisi sanoa ääneen: ”Naisten suhde rahaan muistuttaa seksuaalista häveliäisyyttä”...

Anna Perho haluaisi olla silmittömän rikas, vaikka sitä ei saisi sanoa ääneen: ”Naisten suhde rahaan muistuttaa seksuaalista häveliäisyyttä”...

Anna Perhon tilillä on 368 euroa. Twitter: @annaperho Kuva: <span class="photographer">Juha Salminen</span>

Niin kauan kuin naiset antavat itsensä unelmoida rahasta vain Vuitton-avaimenperän muodossa, pysymme palkkakuopassa, Anna Perho kirjoittaa.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Jalomieli

Tietysti se kiinnostaa, suurinpiirtein jokaista. Tosiasia kuitenkin on, että omaisuutta ei ole maailmassa loputtomasti, joka tarkoittaa sitä, että jos joillain on paljon, joillain on vastaavasti vähän.  Ei se raha tyhjästä ilmesty (vaikka sitä painokoneilla painetaankin), ja mitä epätasaisemmin se jakaantuu, sitä enemmän se synnyttää myös inhimillistä kärsimystä. Samoin mitä enemmän kuluttaa, sitä enemmän tuhoaa luontoa. Tietysti jos vain oma napa kiinnostaa, sittenhän asia on hyvin yksinkertainen. Mutta silloin on turha jeesustella sillä, että "hyväntekeväisyys lujittaa tyytyväisyyden tunnetta".

Vierailija

Hyvän elämän perusta on jonkinlainen taloudellinen turva. Asunto, ruoka, vaatteet ovat tarpeelliset. Tulojen lisääntyessä voi lisätä hyvinvointia maksullisilla harrastuksilla. Tähän tarvitaan kohtuulliset ansiotulot. Tulojen edelleen lisääntyessä emme enää tarvitse tavaraa tai toimintaa, vaan omanarvon nousua ja valtaa. Itselläni on arvokkaampi koti, auto, laukku yms, kuin naapurilla ja lisäksi mielistelijöiden määrä lisääntyy varallisuuden myötä, joka luo vallan tunteita. Koska toivon naapureilla menevän paremmin kuin minulla ja  valta rahalla ilman muita avuja, eivät kiinnosta, riittää peruselintaso. Nykyään ei elintason nousu, vaan toisten laskeminen luo tätä hajurakoa köyhän ja rikkaiden välille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Raha helpottaa, mutta vain sen perässä juokseminen ei tee työelämästä tyydyttävää, kivaa tai edes menestyksekästä.

Lisäksi työllään rikastuneet usein menettävät sen vapaa-ajan.

Vierailija

Niin ei taida löytyä ainoatakaan naista joka ei olisi ostettavissa, on kyse vain siitä miten paljon pitäisi latoa pätäkkää tiskiin.

Saatan testata Annalla jos satun joskus voittamaan eurojackpotin...

Vierailija

Ymmärrän täysin Annan näkökulman, mutta saako sanoa ääneen, jos joku haluaa olla ns. köyhempi ja elää vaatimatonta, yksinkertaista elämää ilman jatkuvaa uusien elämyksien etsimistä? Joskus tuntuu, ettei saisi. Eläköön erilaisuus.

Vierailija

Minä haluaisin, että mieheni olisi satumaisen rikas. Minun ei tarvitsisi tehdä ikinä työtä, vaan olisin hänen täydellisen ihanasti pilalle hemmoteltu vaimonsa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat