Saatko oikein yli 17? Testaa, kuinka laaja sanavarastosi ihan oikeasti on

Saatko oikein yli 17? Testaa, kuinka laaja sanavarastosi ihan oikeasti on

Miten se menikään? Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>

Tällä viikolla vietetään lukuviikkoa! Lukeminen laajentaa tunnetusti kielellisiä taitoja. Sanavarastotestimme paljastaa, kuinka hyvin ymmärrät suomea.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (27)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Puhekielisiä sanoja mukana, vaikka eikös kyse ollut lukemisesta. Puhekieli eroaa eri puolilla Suomea, joten sinänsä aika huono testi. Kelin selitetään tarkoittavan säätä, mutta se ei ole oikea vastaus?

Vierailija

20/26 ja muka hyvä suoritus ja olen lukutoukka.

En ole lukutoukka.

Ihan internetistä hankitulla yleissivistyksellä saa tuon verran.

Vierailija

24/26, lukutoukka. Paitsi että en ole! Opiskellut kyllä pitkälle, muutama budjailu vähän outoja vaikka arvaamalla oikein. Onneksi tuli lapsena luettua kaunokirjoja.

Murrenpäivää

Joo ja kyllä meidän murteella riski tarkoittaa reipasta, työteliästä, joutuisaa eikä vahvaa siis voimakasta...... Vastaukset vähä hämmennytti, riippuu mistä roikkuu.

Asiantuntija

Heheh, silava on tuon mukaan ihonalainen rasvakerros. No onhan se, mutta vasta teurastetulla sialla - ei elävillä olennoilla, eikä varsinkaan ihmisellä. Silava on gastronominen termi läskille. 

Vierailija

Pari murresanakirjan sanaa ja käsitettä on kyllä erilailla kuin toimittajan testissä.
En tykkää tuollaisista tulkinnanvaraisuutta sisältävistä kysymyksistä.
Hyviäkin oli.

Soikku

Meilläpäin riski tarkoittaa suunnilleen samaa kuin salskea. Jos mies on riski, hän ei ole mikään kukkakeppi, vaan voimakas mies. Sana on positiivinen.

Tiäkkö mikä on havillinen

Parahultainen ei kyllä pohjoisen sanastossa tarkoita sopivaa, vaan vähän sinnepäin olevaa. Jos joku on tehty parahultaisesti, se on tehty hutaisten. Köykäinen on toinen missä on vissii ero. Meillä se tarkoittaa heikkolaatuista tai heppoista, kun taas ainakin Turussa se tarkoittaa kevyttä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat