”On se tuokin päästänyt itsensä huonoon kuntoon” – Miksi terveydestä puhutaan kuin se olisi asennekysymys?

”On se tuokin päästänyt itsensä huonoon kuntoon” – Miksi terveydestä puhutaan kuin se olisi asennekysymys?

Jenni Kokander uskoo, että terveys on muutakin kuin vihersmoothie. Twitter: @jkokander

Myös minusta on tullut se tylsä aikuinen, joka toivoo terveyttä, koska tiedän nyt, että se ei ole itsestäänselvyys, Jenni Kokander kirjoittaa.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Kyllä jotkut todella päästävät itsensä huonoon kuntoon kun antavat ylipainon kertyä eivätkä liiku. Hyvin usein huono kunto on seurausta päivittäisistä elämäntapa valinnoista. Ja ajan mittaan nämä valinnat voivat johtaa sairauksiin. Tottakai on myös sairauksia, jotka voivat iskeä vaikka olisi elänyt terveellisesti. Ja toisaalta huonoon kuntoon itsensä päästäneet saattavat selviytyä ilman sairauksia. Mutta tosi paljon on myös sellaista välinpitämättömyyttä ja periksi antamista, minkä myötä ihmiset päästävät itsensä huonoon kuntoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jithik

Entäs jos huonoon kuntoon itsensä päästäminen on myös oire sairaudesta? Minä olin ennen aktiivinen, iloinen ja hyväkuntoinen . Masennukseen sairastuttuani, ei ole liikunta, terveellisesti syöminen tai mikään muukaan "hyvän kunnon ylläpitäminen" jaksanut kiinnostaa pätkääkään. Ei ole voimavaroja.

RR

Oikein hyvä kolumni. Toki positiivisuus auttaa paljon elämässä, mutta - minua on aina ärsyttänyt ja vähän huvittanutkin lehtien lööpit "hän voitti/selätti syövän". Kyllä asia on niin, ettei se ole ihmisen vallassa. Kuten kirjoituksessa todettiin: vaikka kuinka taisteli, syöpä voitti. Joko selviät tai et. Itse v. 2003 sairastaneena ja selvinneenä tapaan sanoa, että sain parantua. Siitä jaksan kiittää, kokemus saa elämän kirkkaammaksi.

Vierailija

Pieni hypoteettinen: Jos ihminen tietäisi päiviensä määrän, niin olisiko hänen elämänsä onnellisempaa ja täysipainoisempaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat