Päivi, 37, kuuli ikäviä kommentteja painostaan jo lapsena: ”Isoäitini antoi viisaan neuvon”

Päivi, 37, kuuli ikäviä kommentteja painostaan jo lapsena: ”Isoäitini antoi viisaan neuvon”

Päivi Sappinen on 37-vuotias viestintäyrittäjä ja kolmen lapsen äiti Uudestakaupungista. Hän purkaa ruuhkavuosiaan Nakit ja Mutsi -blogissa. Kuva: Jussi Partanen

Päivi Sappinen tietää, miltä tuntuu, kun aikuinen kommentoi lapsen ylipainoa. Tässä hänen kolme teesiään ulkonäköpuheesta.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Tirlittan100

Mulle sanoi vieras nainen kun olin sukuloimassa ja otin kakkua , että olen ollut ruoka-aikaan kotona ja käski puntarille. Enkä ollut lihava, mutten laihakaan. Törkeää käytöstä. Olisinpa uskaltanut sanoa vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Normaalipainoiset ihmiset ovat siis normaaleja.

Joten.. joka ei ole normaalipainoinen, hän on..?

Kuka, ja millä valtuuksin, määrittää "normaaliuden"? Joka rajaa sitten ne (me) muut sen ulkopuolelle.

Vierailija

Olin varmaan 10 v kun menin itsekseni vaatekauppaan, jossa olin aiemmin käynyt vain äidin seurassa. Tuttu myyjä tuli kommentoimaan kun katselin uutuushousuja, että ei ne taida olla sulle sopivia, eikö tunnu inhottavalta kun ei löydä vaatteita, kun on niin lihava (myyjä oli itse todella hoikka). Paljon muitakin kommentteja kuulin, aikuisilta ja lapsilta. Siihen aikaan, montakymmentä vuotta sitten lapset olivat kyllä laihempia keskimäärin kuin nykyään. Mutta olen ollut todella hämmentynyt, kun olen katsonut omia lapsuuskuviani aikuisena. Kuvittelin olevani hyvin ylipainoinen, mutta olinkin vain vähän pyöreä. Kehonkuvani vääristyi ja olen kärsinyt syömishäiriöistä. Vieläkään suhde ruokaan ei ole normaali vaan tunnen syyllisyyttä syömisestä ja yritän kontrolloida painoani, vaikka en ole ylipainoinen. Valitettavasti en ole täysin onnistunut välttämään tällaisten haitallisten ajatusten siirtämistä lapsilleni. Eikä ulkonäkökeskeisyys ole muutenkaan kadonnut yhteiskunnasta. Kehopositiivisuus on kyllä hieno asia!

Kippura61

Mielestäni on turha valittaa, jos joku kommentoi läskejäni, itse olet ne väärillä ruokatottumuksilla hankkinut. Lihavuus on terveysriski ja samalla myös merkki liikkumattomuudesta. Perse ylös sohvalta ja herkut jätät kauppaan, niin ei tule yli kiloja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat