Ketodieetti laihduttaa tehokkaasti, mutta sopiiko se liikkujalle? Asiantuntija lataa suorat sanat

Ketodieetti laihduttaa tehokkaasti, mutta sopiiko se liikkujalle? Asiantuntija lataa suorat sanat

Ketodieetillä hiilareita syödään niin niukasti, että yleensä hedelmät ja viljatuotteet ovat pannassa kokonaan. Kuva: Shutterstock

Ketodieetti on nyt kaikkialla. Julkkikset intoilevat painoa pudottavasta ruokavaliosta, jossa hiilihydraatit karsitaan minimiin. Kenelle hiilaripaasto oikeasti sopii?Lue koko juttu

Kommentit (7)

Kalle Keto

Nyt kannattaa kysyä Mikolta että onko tuo tieto kokemusperäistä vai hatusta vedettyä tietoa.
Satun tuntemaan aikamoisen porukan ketoruokavaliossa olevia henkilöitä ja kaikissa on yhteistä se järkyttävän iso energiaboosti.
Itse kuuskymppisenä sain liikanimen Väkkärä koska energiaa oli vaikka muille jakaa ja on edelleenkin.
Kolmetoista vuotta vähähiilarinen käytössäni ja puretut lääkitykset: diabetes, verenpaine, kolestroli jotka minulle määrättiin loppuelämäkseni!

Harri Selänne

On se kumma, kun rasvalla sekä 80% kasvisruokavaliolla voi jaksaa ja kykenee toimimaan ilman väsymystä koko päivän. Tämä kun ei sovi virallisiin suosituksiin, niin pakkohan ravitsemusterapeutin on sanoa ettei se ole hyvä. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat - vaikka se olisi vastoin tuhansien ihmisten kokemuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

VHH (vähähiilihydraattinen ruokavalio, jota myös karppaukseksi kutsutaan) on yli 200 vuotta vanha ruokavalio (karppauksen historia alkaa 1800-luvun puolivälistä ja ensimmäinen julkaistu kirja aiheesta on vuodelta 1864), jolla saa verensokerin hallintaan, ihminen laihtuu, pysyy hoikkana ja energisenä sekä  pääsee eroon elitapasairauksien oireiden hoitoon käytetyistä "turhista" lääkkeistä (kolesteroli, masennus, verenpaine, närästys, nesteenpoisto, tyypin 2 diabeteslääkkeet jne...). 

Media ja virallinen taho sekä heidän edustajansa (mm. viralliset ravitsemusterapeutit) virheellisesti väittävät, että VHH olisi rasva- ja/tai proteiinidieetti, jossa syödään elimistön tarpeisiin nähden liikaa rasvaa ja/tai proteiinia, vaikka näin ei ole.

Miksi?

Ihmiset pudottavat painoa ja voivat paremmin - mutta virallisten asiantuntijoiden mukaan se on väärin, kun lautaselta puuttuu vilja, rypsiöljy ja lasista maito. 

Viralliset asiantuntijat sanoo just sen, mitä koulussa on opetettu ja mitä pomo käskee. Muuten heillä ei ole töitä ja heidät lynkataan julkisesti ja ura pysähtyy siihen. Aivan sama kuka virallinen asiantuntija esim. mediassa on, aina samat jutut, mitä johto käskee kertomaan auktoriteettiuskovaiselle kansalle. 

Kirjastossa on lukuisia kirjoja, joista voi katsoa ruokaohjeita sekä myös internet on täynnä ruokaohjeita, joilla saat ravitsevaa ja maukasta ruokaa.

Vähähiilihydraattinen eli hiilihydraattitietoinen ruokavalio sopii ihan kaikille ja normalisoi nopeasti tyypin 2 diabeteksen nostamat verensokeriarvot ja monet pääsevät lääkkeistä kokonaan eroon.

Samalla ruokavaliolla väistämättä verenpaine laskee, ihon kunto paranee, väsymys vähenee, maksan rasvoittuminen pysähtyy, huonot kolesteroliarvot laskevat, hiljainen tulehdus vähenee, ihminen laihtuu, suoliston kunto paranee, nivelkivut vähenevät jne...

sepposeppo

AIkamoista potaskaa taas. Rasva-adaptoitunut ketoilija kun käyttää niitä omia ihrojaan ravinnoksi, on lenkillä itseasiassa enemmän virtaa kuin leivällä eläjät. Adaptaatioon menee kuitenkin noin kuusi viikkoa ja tämä aika tuntuu kyllä voimattomalta, mutta sitten paranee ja paljon. Itse syön viimeisen kerran klo 18 ja käyn juoksulla seuraavana aamuna paastoten näin yli 12h ja rikon viikottain omia ennätyksiä.

Myöskin kasviöljyjen omega-6 määrät ovat länsimaisen ruokavalion vitsaus ja aiheuttavat tulehdustiloja kropassa. Älkää hyvät ihmiset pilatko terveyttänne näillä teollisilla "terveellisillä" öljyillä. Ihanteellinen balanssi omega6:omega3 olisi noin 1:1 mutta täällä rypsiöljymaassa suhde on 19:1.

photos

Kuitujen vähyydestä toitotetaan alituiseen aivan turhaan, Moniko tietää mitä keho tekee kuidusta kun sen on vatsaansa asti pureskellut.Keho valmistaa kuidusta lyhytketjuista rasvahappoa"Butyraatti" joka on tyydyttynyttä rasvaa, samaa mitä on rasvaisessa äidinmaidossa. Butyraatti suojaa elimistöä ja siksi lapsi saa sitä heti syntymässään.Valmiina saat sitä syömällä voita jollei kuitujen pureskelu aina kiinnosta. Ei kannata pelätä kovia rasvoja,koska oma elimistösikin sitä kuidusta valmistaa.

Vierailija

Mulla menee liiasta rasvan syömisestä maha löysälle ja sitä sitten tulee milloin vain. Muuten hyvä dieetti. Olen karpannut aikoinaan -20 kg, mutta enää en siihen ryhtyisi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat