Hannele, 46, sai Suomen ehkä tyypillisimmän perinnön ja sitten alkoivat riidat sukulaisten kanssa – perintö ei aina ole onnenpotku

Hannele, 46, sai Suomen ehkä tyypillisimmän perinnön ja sitten alkoivat riidat sukulaisten kanssa – perintö ei aina ole onnenpotku

Perinnöstä koituu toisinaan enemmän pahaa mieltä kuin selvää rahaa. Sen saivat huomata myös Hannele, 46 ja Anni, 30. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (23)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksi näitä ei opeteta jo koulussa? kirjoitti:
En ole koskaan ymmärtänyt, miksi kouluissa opetetaan niin paljon turhaa, mutta hyvin vähän sellaista mistä on käytännön hyötyä. Sitten tulee ongelmia.

Suurin osa aikuisista ei tajua mitään juridiikasta tai taloudesta. Edes perhe- ja jäämistöoikeuden kurssi pitää sisällyttää yläasteen opintoihin, samoin sopimusoikeus (ihmisiä kusetetaan 6-0). Kansantalouden perusteet olisi myös hyödyksi, kun eivät edes ministerit tajua alkeitakaan!

Totta. Ja tunnit voisi ottaa ruotsin tunneista.

Vierailija

Aikamoinen rohmu tuo Anni itsekin. Ei olisi tullut mieleenkään, että perisin isovanhemmilta mitään, vaikka oltiinkin paljon tekemisissä.

Vierailija

florence kirjoitti:
Miten äitisi olisi maksanut lakiosuutesu kun ilman rahaa ei voi elää vanhan talon kanssa? Miksi haluat vaikka keskinäinen testamentti osoittaa että isäsi halusi äitisi saavan kaiken jonka he ovat yhdessä elämän mittaan hankkineet? Miksi osa siitä kuuluisi 23 -vuotiaalle. Vastahan olit hiljan lähtenyt pois vanhempiesi luota täysihoidosta. Kyllä lesken elämä on edelleen liian suojaton. Lakinsa ei saisi rikkoa keskinäistä tahtoa. Omaisuushan on oikeasti yhteinen - miksi elävän ihmisen pitäisi kurkistaa itsensä. Ei tulisi mieleenikään vaatia äidiltäni lakiosaa. Lopeta kylmyys äitiäsi kohtaan ja rahan ajattelu. Sinulla on vain yksi äiti ja olet hänen ainoansa. Mieti et jonakin päivänä omat lapsesi tekevät saman: vihaavat sinua kun et jaa omaa omaisuuttaan
Toisaalta lapsesi voi ajatella että yhteinen omaisuudelle kuuluu teille niinkauan kuin olet elossa. Kuuntele sydäntä ja kerää itse omat rahasi.

Tästä niin samaa mieltä. Lähipiirini perusteella elin pitkään siinä kuvitelmassa, että kaikille on itsestään selvää että vanhempien omaisuus on vanhempien omaa niin kauan kuin edes toinen on elossa. Vasta lähes nelikymppisenä olen järkytyksekseni tajunnut, että on ihan oikeasti sellaisiakin ihmisiä kuin Anni, joiden mielestä vanhempien yhdessä keräämä omaisuus kuuluu heille enemmän kuin leskelle, vaikka kyseessä on yleensä sen lesken(kin) vuosikymmenten elämäntyö jonka eteen lapsi itse ei ole pistänyt tikkua ristiin. Toivottavasti omasta lapsestani ei kasva Annin kaltaista korppikotkaa, vaan vastuullinen aikuinen jonka ei tarvitse kärkkyä kieli pitkällä kenenkään toisen rahoja. Ei edes meidän vanhempien.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Aikamoinen rohmu tuo Anni itsekin. Ei olisi tullut mieleenkään, että perisin isovanhemmilta mitään, vaikka oltiinkin paljon tekemisissä.

Samaa mietin tätä lukiessani...

Vierailija

Kummallisia kommenteja täällä ns vanhempien yhteisestä omaisuudesta, josta lapsi sitten mukama kähmisi lakiosat moraalittomattomasti itselleen. Eihän se näin ole koska lain mukaan aviopuolisoiden omaisuus on erillinen. Perintö tapahtuu lain mukaan ainoastaan sukupolvien välillä, ei puolisoiden välillä. Paitsi mahdollisella testamentilla, jota sitäkin rajattu turvaamalla "oikealle" perilliselle tuo lakiosaoikeus...voihan olla, että omaisuus on tullut perintöinä usean sukupolven takaa, eikä varsinkaan silloin leskellä olisi moraalisesti suurta oikeutta periä sitä. Tämän vuoksi varmaan laaditaan avioehtojakin..puoliso ei pääse osalliseksi eikä viemään leipää lasten suusta.

Tuumari

Olen periaatteessa perintöveron kannattaja, mutta systeemin tulisi olla sellainen, ettei perinnön saaja joudu koskaan ahdinkoon. On täysin kohtuutonta joutua maksamaan kymmeniä tuhansia, vaikkei saa mitään realisoitavaa omistukseensa. Jos on jo asuntolainat tapissa, on paha mennä ottamaan lisälainaa johonkin, jonka ehkä saa realisoitua 10-20 vuoden kuluttua, jos silloinkaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat