Psykologisessa uutuusjännärissä Burning traagista rakkautta ilmennetään salamasturboinnilla

Psykologisessa uutuusjännärissä Burning traagista rakkautta ilmennetään salamasturboinnilla

Burning on olevinaan Jong-sun (Yoo Ah-in) ja Hae-min (Jeon Jong-seo) pakahduttavan traaginen rakkaustarina. Kuva: Future Film

Haruki Murakamin novelliin perustuva psykologinen jännäri Burning osoittaa, että elokuvan miehinen katse elää ja voi hyvin.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Vierailija

Joku raja sentään tässä kaiken naisvihaksi kääntämisessä. Jos hakemalla hakee niin kaikesta saa sellaisen miksi sen haluaa. Näin elokuvan ja sen voisi aivan yhtä hyvin nähdä vertauksena "miesten mustasukkaisuudesta ja naisten haavoittuvuudesta", jos niin haluaa. Ja sitäpaitsi eihän mitään tarvitse katsoa jos ei miellytä.

Vierailija

Myönnän, että myös minun kirjoitukseni Burningistä, viittaus elinkauppaan ja sillä rikastumiseen, on tulkintaa ja perustuu näkemykseeni asiain tilasta pahimmoillaan. Mitään ei sanottu suoraan. Rivienväleistä tihkuu vihjeitä, avaimia olemattomiin oviin. 

Juuri tästä syystä Burning on niin kiehtova, ahdistava ja julma. 

Jos lehden kriitikko on Martta, minä kai olen sitten Maria. Meillä kummallakin on paikkamme elokuvateatterin katsomossa.

Kaikkea hyvää Martalle! Luen edelleen kiinnostuneena, mitä kirjoitat elokuvista, lempilajistani. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jatkoa edelliseen: Vaikka olenkin eri mieltä lähes kaikesta mitä kirjoitit. Pitempää kommenttiani, jossa perustelen mielipide-eroja, ei julkaistu.

Vierailija

Olipa omituinen leffa-arvostelu! Onkohan arvon arvostelijan maailmassa mitään muuta kuin feminismi ja miehinen katse? Kyseessä on erittäin hieno, monitulkintainen ja -syinen leffa, josta ei saa kaikea irti edes parilla katselukerralla. Toivoisin hiukan syvyyttä näihin "arvosteluihin"!

Nainen 39v

Vierailija

Hämmentävää, miten eri tavoin voimme katsoa saman elokuvan Burning!

Hämmennys alkaa jo otsikosta, liekö kirjoittajan vai toimituksen laatima. Herää kysymys, mitä on julkimasturbointi.  Myös elokuvan genren typistäminen ”psykologiseksi jännäriksi” herättää epäilyksen kirjoittajan tavasta katsoa ja tulkita elokuvaa.

Molempiin hänellä on tietysti täysi vapaus, mutta tekstinsä julkaisevana kriitikkona hänen sopisi olla myös itsekriittinen. Mitä tahansa ei voi elokuvasta väittää vain omien näkemystensä perusteella. Elokuvassa hän näkee ”miehisen katseen” riippumatta siitä, millaisia ovat elokuvan miehet Jong-su ja Ben, miten he toimivat ja mitä he edustavat. Elokuvahan suoraan kritisoi vallalla olevaa miehistä katsetta kohtauksessa, jossa vaalea, meikattu nainen puhuu Jong-sulle, miten vaikeaa naisilla on ja mitä kaikkea heidän pitää tehdä pärjätäkseen. Kriittinen on myös tapa, jolla esitetään Hae-min ja muiden nuorten naisten työ, vähäpukeisena tanssimassa marketin ovensuussa.

Vierailija

Paskin elokuva-arvostelu jonka olen koskaan lukenut :D
Itse pidin elokuvasta paljonkin. Feminatsilasit pois päästä, kiitos.
t. nainen

Katika

Katsoimmekohan lainkaan samaa elokuvaa? En kyllä todellakaan tunnista tästä juuri katsomaani elokuvaa. Burning oli todella monitulkintainen ja monet kysymykset avoimeksi jättävä teos ja sen latistaminen näin yksiulotteiseksi näkemyksesi saa kyllä vahvasti epäilemään tämän jutun kirjoittajan ammattitaitoa. Elokuvien naiskuvassa on minunkin mielestäni paljon parantamisen varaa, mutta nyt ei kritiikki osunut mitenkään oikeaan kohteeseen. Elokuvasta ei tarvitse kaikkien pitää, mutta mielestäni ammattitoimittajan (joita vielä uskon Me Naiset -mediassa työskentelevän) odottaisi paneutuvan edes hieman monipuolisemmin toimeksi antoonsa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat