Karoliina on parisuhteessa huippuälykkään Mensan jäsenen kanssa: ”Haasteita on ollut”

Karoliina on parisuhteessa huippuälykkään Mensan jäsenen kanssa: ”Haasteita on ollut”

Onko se hauskaa, jos toinen aina voittaa? Kuva: Shutterstock

Kun matemaattis-looginen älykkyys yhdistetään suorapuheisuuteen, ollaan joskus ongelmien äärellä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Joko ”Mensan jäsenen” vaimo on hyvin keskinkertainen tai sitten molemmat pariskunnasta. En jaksaisi uskoa että toimittaja muutoin kirjoittaisi noin tyhmäksi.
Oikeasti älykäs omaa suun edessä eteisen eikä möläyttele. Tosin jos on todellakin aspergerista kysymys niin sitten katson läpi sormien..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mensa tosiaan painottuu huomattavan matemaattiseen älykkyyteen joka hämmästyttävän yleisesti assosioituu sosiaaliseen rajoittuneisuuteen, jopa autistisiin piirteisiin.

Minulle alan harrastajana ei tule yllätyksenä, jos mensan jäsenellä on ongelmia. Olihan Einstein myös sosiaalisesti tumpelo.

mensalainen, ulkomailla mitatt...

Älykkyydelle on annettu arvo ja se määrittelee vain kuinka suuri kehys ihmisellä on käsitellä erilaisia asioita. Semmosen talun saat minkä itse piirrät, raamit on raamit ja sen sisällä on saatava se aikaan mitä pystyy tekemään. Myös välineet määrittelee sen mitä voi tehdä. Pelot, tavat ja monet muut seikat ympäristöineen, kasvatus jne. saa aikaan myös käytöksen mille ei voi mitään. Ne on inhimillisiä. Monesti kyllä älyköt ahdetaan johonkin järjettömään tilanteeseen, kun luovuutta tuhotaan yhteiskunnan toimesta kouluissa. Sitte muka ollaan ihmeissään, miksi ihmisistä muovautuu hankalia. Kaikki tuo on inhimillistä ja voihan kyse olla vaikka seksuaalisuudesta, veloista, pahoinpitelystä, lieveilmiöistä pakolaisuuteen. Ihmiset voivat elää yksin, kaksin, kolmin, muuten omituisesti hyvin monista syistä mitä eivät sitten halua avata muille olematta kuitenkaan päättömän tyhmä. Toisille voi avautua mielettömän hyviä työmahdollisuuksia asioiden parissa missä tutustuu helposti uusiin ihmisiin, sekin voi viedä eteenpäin. Kyse on siitä, sopautuuko uusiin tilanteisiin ja osaako hyödyntää omaa älykkyyttään sopivassa suhteessa siihen minkä kuvan antaa/haluaa antaa muille.

Itseasiassa minun suhteissa riidat koskevat yksinomaan rahan/ajan/suhtautumisen kautta arvostukseen. Näkemyksiäni ei arvosteta eikä huomioida koskaan. Sanon yleensä jonkun alkavan asian päättyvän erilaisiin tilanteisiin jo vuosiakin ennakkoon, loppujen lopuksi ihmiset eivät halua kuulla asiasta turhautuessaan ja näin eivät opi mitään. Naisystäväni työkuvioista sanoin ettei se tuota mitään, turhaa hommaa jne.. en tarvitse kuin tiedon siitä mitä työtä hän tekee, mihin tarttee autoa jne. sekunnin murto-osissa laskin päässäni ettei joku homma kannata ja siitä on heti luovuttava. Puoli vuotta myöhemmin piti oikein kirjanpitäjän lausunto hommata ennenkuin uskoi. Ettei se syy ole aina yksipuolinen. Noita kun porukka osaisi välttää/uskoa mitä sanotaan tai tehdä oikeita laskelmia jos ei kerran luoteta jo ennakkoon, niin ei tartte perustella omaa tyhmyyttään jälkikäteen ja haukkua muita laiskoiksi.

Lukemisen..

Vierailija kirjoitti:
Mensa ,eikö se ole joku  se sellainen vuotojuttu joka tulee naisille kerran kuussa...

Lukemisen ymmärtämisessä parantamisen varaa? Jutussa kerrotaan älykkäästä manselaisesta ja hänen suorapuheisesta vaimostaan.

Vierailija

antti62 kirjoitti:
Hieno tarina ja antaa toivoa introverteille älyköille. Mutta Mensan testistä ei voi saada maksimipisteitä tokikaan...

Voipas.  Testissä on rajallinen määrä tehtäviä ja niiden tekemiseen on on varattu X minuuttia aikaa.  Aika tosin on määritelty niin, että jengin ei edes oleteta kerkiävän tekemään kaikkia tehtäviä, mutta jos ne kuitenkin kerkiää (ja ne menee oikein), niin sitten on saanut kyseisen testin maksimipisteet, ja enempää ei voi saada.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onko tyyppi oikeasti tosimaailmasta niin kujalla tai elänyt suojattua elämää niin, että hänellä ei ikinä ole hajonnut esim. auto tai jääkaappi? Kaikkia vikoja kun ei oikeasti huomaa ennen kuin ne tapahtuvat: mm. jääkaapin termostaatti hajoaa kerralla ja varoittelematta.

Toki laitteita hajoaa varoittamatta, ja sen korjaaminen on yllättävä meno, mutta tuo siis tarkoitti sitä, että mikseivät ole varautuneet tuollaisiin yllättäviin menoihin, joku jääkaappikin on sen verran edullinen tuote, että vaikka ostais kokonaan uuden, niin sen ei pitäisi taloudestaan huolta pitävän budjettia kaataa. Ja aika harvoin auton remonttikaan tonneja maksaa.

Parempi myöhään kuin ei milloi...

”Hänellä puolestaan on valtava halu opiskeluun ja itsensä kehittämiseen.”

Öö Toni suoritti äsken lukion ja +35-vuotiaana opiskelee diplomi-insinööriksi.

Vierailija

Eli mies ei sitten olekaan kovin älykäs, kuin yhdelä saralla... Minäkin olen superälykäs sosiaalisesti, vaikka matemaattisesti täysi tampio. Pitäisiköhän tarjota juttu minnusta lehteen, otsikolla "superälykäs nainen, jonka kanssa on haasteellista elää hänen älykkyytensä takia".

kuis on

Oisiko kyse ennemminkin jonkin sortin autismin lajista, jos huippuälykäs sattuu olemaan sosiaalisesti kömpelö? Huippuälykkyyteen kun kuitenkin liittyy myös kyky ymmärtää ja toimia sosiaalisesti taitavasti. Sekin on jatkuvaa ongelmanratkaisua parhaimmillaan.

Huippuälykkäissähän kun on paljon sosiaalisesti harvinaisen taitavia henkilöitä, jotka voisi määritellä extroverteiksi sen lisäksi, että heidät voi määritellä toisinaan myös introverteiksi. Kun osaa toimia joustavasti kaikenlaisten ihmisten ja ryhmien kanssa, ei erotu huippuälykkäänä: se sitä älykkyyttä on parhaimmillaan.

Vierailija

Yleensä älykkäälle (tai tyhmällekään) ei kelpaa kumppaniksi itseä tyhmempi henkilö, joten ei älykkyyden luulisi parisuhteessa aiheuttavan suuria ristiriitoja, kun ollaan suunnilleen samalla tasolla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat