Yksi kuva kiteyttää, millainen kotityöharha suomalaiskodeissa vallitsee – miehet arvioivat panoksensa todellista suuremmaksi

Yksi kuva kiteyttää, millainen kotityöharha suomalaiskodeissa vallitsee – miehet arvioivat panoksensa todellista suuremmaksi

Pyykkääkö teillä nainen? Tutkimukset osoittavat, että monessa parisuhteessa noudatetaan yhä vanhaa jakoa miesten ja naisten töistä. Kuva: Shutterstock

Tuoreen tasa-arvoraportin mukaan naiset tekevät miehiä enemmän kotitöitä, mutta miehet arvioivat kotitöiden jakaantuvan parisuhteessa tasaisesti. Kuulostaako tutulta?Lue koko juttu

Kommentit (4)

dorothy

Sitten jos nainen jostain syystä jättää ja lähtee, niin mies huomaa että kuinka asiat onkaan rempallaan kun ei ole nainen hoitamassa asioita; roskat ja tiskit kasaantuu, puhtaat kalsarit onkin yhtäkkiä loppu, kaupasta aina unohtuu jotakin kun kukaan ei ole kirjoittanut kauppalistaa jne. Tietysti joskus voi olla toisinkin päin ja niin että nainenkin aiheuttaa vain sotkua, mutta sattuu vaan olemaan kokemusta tästä näin päin. Ei kyseinen mies mikään tyhmä vätys ollut, päinvastoin, ihana ja piti minusta huolta toisin tavoin, hänelläkin vain nuo kotityöt oli se ns. sokea piste.

Feministien mussutusta taas

Vai onko asia niin päin, että nainen ei arvosta sitä miehen panosta peen vertaa ja väittää niiden miehen tekemien töiden olevan vähemmän kuin on?
Meillä ainakin mieskin tekee yhtä paljon kuin minä...ellei jopa enemmän.
Aina sujunut hommat, kumpikin tekee kaikkea. 
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jutussa todetaan tylysti: Miehet tekevät enemmän ansiotyötä. Tunnit ja minuutit puuttuvat! STM:n verkkosivuilta löytyy tutkimus, jonka mukaan parisuhteessa elävät miehet tekevät viikossa yli 8 tuntia enemmän yhteenlaskettua koti- ja ansiotyötä kuin heidän kumppaninsa. Se tekee päivässä noin tunti 15 minuuttia.

Eli ei parushteessa elävien naisten kannata vedota kotitöihin, sillä mies panostaa keskimäärin perheensä eteen huomattavasti enemmän kuin nainen.

Mutta valittajanaisia löytyy aina vaikka keskimäärin se on aiheetonta. Miksi heidän mielipiteitään aina painotetaan lehdissä? Valittajanaisista tekee tutkimusta Jyväskylän yliopisto.

Vierailija

Meillä mies joskus tosissaan väitti tekevänsä paljon kotitöitä, mutta hiljeni sitten kun kysyin, että milloin viimeksi esim. pesit vessan? Pyykit? Keittiön siivous? Pölyjen pyyhintä? Kissan vadin pesu?

Hän käy kaupassa ja imuroi, niistä olen kiitollinen, molemmat mun inhokkihommia. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat