Lars von Trierin uutuusleffalle tasan nolla tähteä! The House That Jack Built on vastenmielinen ja kuolettavan tylsä

Lars von Trierin uutuusleffalle tasan nolla tähteä! The House That Jack Built on vastenmielinen ja kuolettavan tylsä

Taidekauhuelokuva The House That Jack Built kertoo sarjamurhaaja Jackista (Matt Dillon). Kuva: Nordisk Film

Lars von Trier on kuin teini, joka kerjää huomiota keinolla millä hyvänsä. The House That Jack Built -elokuvassa väkivalta kohdistuu naisiin, pikkulapsiin ja eläimiin.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Argus kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tätä taida katsoa, kun en voi sietää lapsiin tai eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa,

Siedät kuitenkin miehiin kohdistuvan väkivallan?

En puhunut miehiin enkä n a i s i i n kohdistuvasta väkivallasta mitään. Leffoja katsoessa silmä ja psyyke on tottunut tiettyyn määrään väkivaltaa (jota IRL ei sietäisi), mutta lapset ja eläimet puolustuskyvyttöminä kohteina ovat ahdistavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Oho! Taitaa naistoimittajaa kiukuttaa kun elokuva on vuonna 2019 muutakin kuin feminismin ihannointia. Elokuva on taidetta, joka voi loistaa vaikka se pistäisi kiukuttamaan

Eikö meillä enää ole elokuvatarkastamoa, joka voisi laittaa tämän esityskieltoon ?

Aikuiset saavat pitää huolen itsestään, mutta lapsilla ja varsinkin eläinparoilla ei ole

mitään tehokasta suojelua ja suojeluviranomaisia. Muistakaa vaan Vilja-Eerikaa.

Vaikka ovatkin fiktiota tälläiset leffat, niin ne onnistuvat provosoimaan ja antamaan

ideoita sairaille rääkkääjille.

Siksi pitäisi olla edes jotain suodatinta tällaiseen Scheisseen.

Vierailija

Occamin veistä soveltaen voimme olettaa että Larsin elokuvia lyttäävät eivät pitäneet elokuvasta, mutta sehän ei tarkoita että elokuva olisi huono, vaan pelkästään että juuri tuo henkilö ei pitänyt siitä.

small

Ei siinä natseja ylistetä. Siinä parodioidaan sarjamurhaajan mielenmaailmalla ja pilkataan sitä. Päähahmon itsetyytyväisyys on jatkuvan pilkan kohteena, ja lopulta tämä "loistavan taitava" ylimielinen henkilö ei kyennyt pystyttämään edes yhtä taloa. Hän osasi vain tuhota ja lopulta putosi syvimpään helvettiin omaa näppäryyttään.

Itseasiassa elokuva on kuin monet sadut. Satujakin on tehty pahan näkökulmasta, jossa seurataan hirveää ihmistä, joka lopulta nielaisee oman itsensä. 

visitooori

Jos uhrit olisivatkin olleet pelkästään miehiä, niin se vasta olisi ollut jotain.

Itselläni on tuo leffa vielä kesken, aloin eilen katsoa. Väkisinkin tuli itsellekin mieleen, että nainen kirjoitti arvostelun ja melko selkästi pukkas sukupuoli.

Viisas ihminen, ei fempula!

Taas näitä fempula toimittelijota. Tai anteeksi, eihän tää fempula ole edes toimittelija vaan kriitikko. Ja kriitikkohan on maailman turhin ammatti. Mitä kriitikko siis edes tekee leipänsä eteen? Kriitikko maistaa paskaa ja kertoo muille, oliko se hyvää. Ompa tarpeellista!!

Vierailija

Luulen että närkästys johtuu vain siitä, että Trier tekee omaa väkivaltaviihdetään aina vain kovempia kiksejä odottaville elokuvafriikkinihilisteille, ei tavallisille väkivaltaa ahmivalle  pizzanpurijaporukalle.  Trier on tehnyt hyviä elokuvia, mutta ehkä tämä aikakausi pakottaa kiltin ihmisen murhaamaan ihmiskuntaa fiktiossa, sillä pian on liian myöhäistä, väkivaltainen ja tyhmä ihmiskunta on pian murhannut planeetan.   

Jännittävää

Kiitoksia mielenkiintoisesta ja äärifeministisestä arvostelusta. Jos en olisi lukenut, olis tää leffa saattanut mennä täysin ohi. Kuulosti silti mahtavalle leffalle. Näitä pitäis tulla enemmänkin!

Vierailija

Kyllä pelokkaat miehet ovat osanneet aina ammentaa tästä tutusta lähteestä. Miehet ovat liian riippuvaisia naisista, kiitos äitien. Eivät osaa suhtautua naisiin kovin vapautuneesti ja tappavat heitä siis siististi filmeissä. Olen nainen, enkä pidä naisten tavasta käyttää valtaa yhtään sen enempää kuin miesten tavasta, molemmat sukupuolet yleensä melko ulalla, hieman eri tavoin vain.

Vierailija

Mielestäni se huoraleffa oli paljon järkyttävämpi koska valkoisten tyttöjen huoraaminen johtaa euroopan tuhoon ja jos valkoisia ei ole, ei ole kehitystä. Vain sotaa.

Vierailija

Vaatikaa muuta, sinä olet elokuvan simple. Ei ole pakko. kirjoitti:
Olen aina ihmetellyt kuinka naiset voivat katsoa elokuvia joissa kidutetaan, raiskataan, nyljetään, häväistään ja silvotaan naisia (kuvaa sinusta itsestäsi), kuittaamalla sen sillä että se fiktiota. Tämä elokuva on kuin kaikki sisäsiittoiset suomalaiset elokuvat. Miehen sadistista perversiota. muuta ei tunnu olevan tarjolla. Lampshading, eli oman toiminnan vääryyden esiintuomista elokuvassa mutta hyväksyy sen kuittaamalla vitsinä, fiktiona, herättämisenä ym. Hienoa että tosiaan naisarvostelija tuo esille ohjaajan paradoksisen ajatusmaailman sekä toteutuksen ja etenkin tylsyyden. Ohjaaja kiihottuu fantasiastaan ja peittää sen väärinymmärretyn neron alle. Cool girl- imagon kerjäämisen sijaan, arvostelija näyttää ammattitaitonsa. Huono on huono, sanokaa se ääneen.

Tässä on tyypillinen älykääpiö joka ei ymmärrä taiteesta mitään. Veikkaan et ylistät viellä keskinkertaisia paska leffoja muutenkin kun pienet lapsen aivosi ei tajua aikuisten konsepteja ja taidetta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat